Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Alvor ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

In het zuiden van Portugal ligt het prachtige Alvor. Het vissersdorp is gelegen tussen de Atlantische Oceaan en natuurgebied Ria de Alvor. Als je aan een vakantie Alvor denkt, dan denk je aan mooie goudkleurige zandstranden. Wandel langs het strand, ga kitesurfen en maak een boottocht langs de kustlijn van de Algarve om dolfijnen te spotten. Bezoek het kasteel en de kerk van Alvor die in de 16e eeuw in Portugese laatgotische stijl is gebouwd. Hou jij ervan om een lekker hapje en drankje te doen? Dan vind je in dit pittoreske dorp een ruim en gevarieerd aanbod aan restaurants. Geniet culinair aan de promenade, het centrum of aan het strand. Wie neem jij mee op vakantie naar Alvor?

Lees meer

Populaire vakanties Alvor

Vakantie Alvor: wat te doen?

Geniet optimaal van de Portugese zon aan het Praia do Alvor strand. Doe dit op een van de ligstoelen onder het genot van een heerlijke cocktail en een goed boek. Zoek het avontuur op door te zeilen, te surfen of te waterfietsen. Nog een ander paradijselijk zandstrand is het Praia dos Tres Irmaos strand met prachtige rotsen. Tres Irmaos staat ook wel bekend om de ‘’Drie Broeders’’ door de drie opeenvolgende rotsblokken in de zee en het strand.

Wissel de stranddagen af met een bezoek aan het natuurgebied Ria de Alvor. Ontdek het prachtige duingebied gemakkelijk met de speciaal aangelegde houten wandelpaden en spot bijzondere vogels. Een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie in Alvor!

Mooiste plekken in de omgeving van Alvor

De Algarve staat ook wel bekend om de karakteristieke kliffen, de kleine verstopte stranden en de schitterende grotten. Maak een roadtrip naar het beeldschone Ponta da Piedade waar je je ogen uitkijkt. Bewonder hier de ruige kustlijnen, bijzondere rotsformaties die uit de zee steken omringd met azuurblauw water en goudkleurige stranden. Een van de leukste manieren om Ponta da Piedade te verkennen is door te kajakken. Daadwerkelijk prachtig!

Een ander bezienswaardigheid die absoluut tot een van de hoogtepunten behoort is de unieke Benagil Cave. Het ligt vlak bij het strand Praia de Benagil waar je een kajak of sup kan huren om de Benagil Cave te bereiken. Het pronkstuk is een strand en een grot in één waar door verschillende openingen golven de grot binnenstroomt. Vanaf boven schijnt door een groot gat de zon naar binnen. Het is echt een onwerkelijk en adembenemend plaatje!

Beste reistijd vakantie Alvor

Voor een zonvakantie in Alvor is de beste reistijd van mei t/m oktober. In deze periode geniet je van aangename temperaturen die oplopen tot zo’n 26 graden. Ideaal om heerlijk te ontspannen op het strand en de mooiste plekken te ontdekken in en rondom Alvor.

Heb jij al besloten om je vakantie in Alvor te vieren? Wacht niet langer en boek je vakantie Alvor bij Prijsvrij Vakanties!