Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Praia Da Luz ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Praia Da Luz

Bij het uitkiezen van een vakantie in de Algarve is Praia Da Luz een originele keuze die de moeite waard is om te bezoeken. Praia Da Luz ligt helemaal in het Zuidwesten van Portugal op 9 kilometer van Lagos in het oosten, en op 30 kilometer van Cabo de São Vincente, het meest zuidwestelijke punt van de Algarve. Praia Da Luz heeft een prachtig breed zandstrand dat langzaam afloopt in de zee en daardoor uitermate geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. Het voormalige vissersdorpje staat vol met typisch Portugese witte huisjes die fel afsteken tegen de mooi onderhouden groene tuinen. Vlakbij het strand zijn er vele restaurantjes waar je geniet van onder andere verse vis van de lokale vissers.

Lees meer

Populaire vakanties Praia Da Luz

Wat te doen in Praia Da Luz?

De kustlijn van Praia Da Luz heeft werkelijk voor ieder wat wils! Naast het prachtige brede zandstrand zijn er heel veel leuke winkeltjes en restaurantjes. Wandel langs de grote palmbomen over de met mozaïek betegelde promenade en strijk neer op een terrasje met een prachtig uitzicht over het strand. Zoek je graag de actie op dan kun je in Praia Da Luz waterskiën, paragliden, duiken en surfen. Vlakbij het strand staat het wit met gouden kerkje Nossa Senhora da Luz de Lagos dat ook zeker een bezoekje waard is! En rondom het stadje maak je mooie klifwandelingen die je het uitzicht bieden dat je van een vakantie in de Algarve verwacht.

Uitstapjes vanuit Praia Da Luz

Op 9 kilometer ligt de mooie historische stad Lagos. Je kunt hier over de kliffen langs de kust naartoe wandelen en het is ook heel goed met de auto bereikbaar. Voor een inkijkje in de maritieme geschiedenis van Lagos bezoek je het aan de haven gelegen Forta da Ponta da Bandeira dat vroeger de haven tegen indringers beschermde. Verder zijn er nog een aantal mooie kastelen te bezoeken en biedt Lagos ook een heel mooi strand waar hoge rotsformaties in de zee langs de kust omhoog torenen.

Dichterbij Praia Da Luz, net achter het stadje landinwaarts, vind je een aantal archeologische opgravingen waaronder een oud Romeins badhuis en een Romeins visverwerkingscentrum. Een uitstapje naar het meest Zuidwestelijke puntje van de Algarve, Cabo de Sao Vincente, is ook zeker de moeite waard. Je rijdt hier met de auto in een half uurtje naartoe en onderweg naar de vuurtoren, die op het uiterste puntje van de klif staat, voelt het een beetje alsof je op het einde van de wereld af loopt.

Het weer in Praia Da Luz

Van mei tot en met oktober is het in Praia Da Luz boven de 20 graden waardoor het op deze vakantiebestemming gedurende een groot deel van het jaar heel goed toeven is. De warmste maanden zijn juni tot en met september met overdag een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Buiten het hoog seizoen is het ook nog zeer aangenaam in Praia Da Luz met in maart, april en november temperaturen van rond de 20 graden. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur van de zee rond de 20 graden en schijnt de zo rond de 12 uur per dag. Voor wat betreft het weer hoef je over Praia Da Luz als vakantiebestemming dus zeker niet te twijfelen. Bekijk snel het hotelaanbod in dit prachtig gelegen stadje en geniet van je vakantie!