Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Algarve ×
  • Portimao ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Portimão ligt in het zuiden van Portugal, in de Algarve en is de handelsstad van de Algarve. In Portimão vind je diverse winkels, vele restaurantjes en uitgaansmogelijkheden. Het is een havenstad met de grootste sardinevloot van Portugal, gelegen aan de monding van de Rio Arade. Dagelijks wordt er een vismarkt gehouden aan de voet van de lange ijzeren brug, die Portimão verbindt met Ferragudo. Bij de mooie promenade aan de waterkant kun je dus heerlijk vis eten! In het centrum vind je pleinen, een levendige markt, de grootste kerk van de Algarve en een van de beste musea van Portugal. Voor een vakantie vol cultuur, natuur en ontspanning ga je dus naar deze badplaats. Zie jij jezelf hier al op het strand liggen?

Lees meer

Populaire vakanties Portimao

Bezienswaardigheden in Portimão

Het mooie Portimao heeft verschillende bezienswaardigheden om te bezoeken:

 • Museu de Portimão. Dit museum is gevestigd in een oude conservenfabriek voor sardientjes en tonijn. Het is een bekroond museum met eer aan het visserij-erfgoed. In het museum zijn interessante tentoonstellingen. Je ziet er ook Romeinse en Moorse kunstvoorwerpen en vondsten. Ook is er een leuke ruimte waar je meer te weten komt over het inblikken van vis.
 • Igreja da Nossa Senhora de Conceição. Het historische gebouw is een van de weinige die is overgebleven na de aardbeving. De kerk ligt op het hoogte punt van de stad en heeft daardoor een prachtig uitzicht. 
 • Autódromo Internacional do Algarve. Dit is een internationaal racecircuit, waar auto- en motorwedstrijden worden gehouden op het hoogste niveau. Je kunt je eigen rijvaardigheden testen op een van de grootste kartbanen van Europa. 
 • Ocean Revival. Ocean Revival is een onderwaterpark, je ziet hier het grootste kunstmatig rif ter wereld. Er zijn 4 marineschepen op de bodem van de zee neergelegd. Je kunt via verschillende gangen als duiker de onderwaterwereld ontdekken.

Prachtige stranden

Het strand van Praia Rocha is de grootste trekpleister van Portimão en de belangrijkste reden om vakantie te vieren. Je bereikt Praia Rocha via verschillende trappen vanaf de Avenida Tomas Cabreira. Deze boulevard heeft winkels, restaurants, hotels en clubs. Het is een breed strand met poeder zacht zand. De zee is kalm en helder, waardoor het een prima plek is voor gezinnen. Op het strand zijn strandbedden en parasols te huur. Bij het strand zijn enkele strandtenten waar je een drankje kunt doen!