JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Kroatië » Maatregelen in Kroatië » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Kroatië

Voor het laatst bijgewerkt op 21-04-2021

Wil jij ontdekken hoe mooi Kroatië is met bijzondere landschappen, gigantische watervallen, interessante steden en schattige eilandjes? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Kroatië. We willen graag dat je weet waar je aan toe bent, dus op deze pagina vind je actuele informatie voor een vakantie naar Kroatië. 

Actuele informatie Kroatië

Het reisadvies voor Kroatië is door de Nederlandse Overheid als code oranje aangemerkt. Tot half mei worden reizen naar het buitenland afgeraden, maar we hopen dat we daarna weer op vakantie mogen naar het mooie Kroatië.

Zomer 2021 naar Kroatië

We begrijpen dat een vakantie boeken op dit moment onzekerheden met zich mee brengt. Om jou met een gerust(er) hart op vakantie te laten gaan, hebben wij extra garanties aan onze service toegevoegd. Zo bieden wij nu terughaalgarantie en geld terug garantie. Wij zorgen ervoor dat onze klanten weer veilig in Nederland komen. Lees hier alle informatie over deze garanties.

 

De stranden wachten op je!

Top hotels Kroatië

Bekijk de populairste hotels en resorts van Kroatië in de zomervakantie.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd Kroatië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Kroatië?

Nee, op dit moment helaas niet. Ook al zijn de grenzen met Kroatië open met stricte beperkingen, er is tot 15 mei een negatief reisadvies uitgegeven door de Nederlandse Overheid. Er wordt aangeraden om niet naar Kroatië te reizen. Op onze website kun je ook geen vakantie boeken met vertrek tot half mei. Je kunt wel gewoon een vakantie boeken voor de rest van het jaar.

Kan ik al een vakantie boeken voor zomer 2021?

Ja, je kan een vakantie boeken naar Kroatië voor de zomervakantie. Om jou te ontzorgen bieden wij naast onze standaard garanties nu ook terughaalgarantie en geld terug garantie. Zo weet je zeker dat je veilig thuis zal komen als je op vliegvakantie naar Kroatië gaat. Daarnaast hebben we tijdelijk geen aanbetaling, wat betekent dat je nu je vakantie kunt boeken, maar je pas 6 weken voor vertrek je vakantie hoeft te betalen. Dit prachtige land wacht op jou!

Op vakantie naar Kroatië, wat is er open?

Tijdens een vakantie in Kroatië zijn de volgende faciliteiten geopend:
 • Niet essentiële winkels: winkels zijn open met beperkingen. Er zijn regels opgesteld waar winkeliers zich aan moeten houden zoals fysieke afstand en handen desinfecteren. Ook is er een alcoholverbod tussen 22:00 en 06:00 uur.
 • Horeca: restaurants, bars en cafés zijn open met alleen buitenservice op het terras. Je kunt ook nog steeds eten bestellen en afhalen.
 • Bioscopen, musea en attracties: deze zijn geopend met beperkingen. Er mogen maximaal 25 personen samenkomen. Ook dien je hier een mondkapje te dragen en moeten de bedrijven om 22:00 uur sluiten.
 • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan.
 • Stranden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker genieten op het strand tijdens je vakantie.

Wat zijn de corona maatregelen in Kroatië?

Er worden een aantal maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan:
 • Het is verplicht om 1,5e meter afstand te houden.
 • In de meeste openbare binnenruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht, met uitzondering van kinderen tot 2 jaar en mensen met gezondheidsbeperkingen.
 • Het wordt geadviseerd om groepen en het openbaar vervoer zo veel mogelijk te vermijden.
 • Wanneer de regels niet worden nageleefd kun je een hoge boete riskeren.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Kroatië?

Wanneer je op vakantie gaat naar Kroatië, zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

 • Negatieve PCR-test

Bij aankomst in Kroatië is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest (PCR) te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst in Kroatië. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Kroatië hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

Bij terugkomst in Nederland dien je in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag te laten zien in Nederland. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ga je toch naar een bestemming in Kroatië dat een negatief reisadvies heeft afgegeven, dan wordt er aangeraden om bij thuiskomst in quarantine te gaan. Mocht je een test op plaats van bestemming willen afleggen, dan kan dit op de volgende testlocaties in Kroatië.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Je hebt altijd een Nederlandse gezondheidsverklaring nodig wanneer je op reis gaat naar Kroatië. Deze vind je hier. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 • Passenger Locator Form

De overheid van Kroatië raad het aan om een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er eventuele nieuwe besmettingen zouden worden vastgesteld. Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging. Je dient deze uit te printen en mee te nemen op reis. Let op: wanneer je met de auto naar Kroatië reist, dien je het formulier op de voorruit te plakken. Dit zorgt voor een gemakkelijkere oversteek over de grens. Het formulier is ook verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het formulier vinden op deze website.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België voor de meeste Nederlandse provincies aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete van € 250.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland voor de meeste Nederlandse provincies aangescherpt met beperkingen. Je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Daarnaast is het verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.