JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Kroatië » Maatregelen in Kroatië » Prijsvrij.nl

Top hotels Kroatië

Bekijk de populairste hotels en resorts van Kroatië in je vakantie.

Reisadvies voor Kroatië

Voor het laatst bijgewerkt op 21-09-2021

Wil jij ontdekken hoe mooi Kroatië is met bijzondere landschappen, gigantische watervallen, interessante steden en schattige eilandjes? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Kroatië. We willen graag dat je weet waar je aan toe bent, dus op deze pagina vind je actuele informatie voor een vakantie naar Kroatië. 

Actuele informatie Kroatië

Ja, we kunnen op vakantie naar Kroatië! De kleurcode voor Kroatië is door de Nederlandse overheid als geel bestempeld. Dit betekent dat je gewoon op vakantie kunt maar dat er een paar extra maatregelen gelden. Handig om te weten: tot en met 30 september kan je je gratis laten testen voordat je op vakantie gaat. Bij terugkomst in Nederland hoef je niet meer in quarantaine maar moet je wel een geldig vaccinatiebewijs (negatieve test of een bewijs van vaccinatie/herstel) laten zien. Daarnaast raadt de Nederlandse overheid om een zelftest te doen, zelfs als je gevaccineerd bent. 

Op vakantie naar Kroatië

We begrijpen dat een vakantie boeken op dit moment onzekerheden met zich mee brengt. Om jou met een gerust(er) hart op vakantie te laten gaan, hebben wij extra garanties aan onze service toegevoegd. Zo bieden wij nu terughaalgarantie en geld terug garantie. Wij zorgen ervoor dat onze klanten weer veilig in Nederland komen. Lees hier alle informatie over deze garanties.

 

De stranden wachten op je!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd Kroatië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Kroatië! Houd wel rekening met de maatregelen die Kroatië voor Nederlanders heeft ingesteld die per vliegtuig gaan, zoals een negatieve COVID-19 test, bewijs van vaccinatie of herstel.

Er zijn mogelijk ook beperkingen als je met de auto gaat (de COVID-19 test mag niet ouder zijn dan 48 of 72 uur, vergeet daarom niet, als je van plan bent om bijvoorbeeld te overnachten in Duitsland, dat je test dan nog steeds geldig is bij aankomst in Kroatië).

Wanneer je op vakantie gaat naar Kroatië, zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen.

 • Verplichte documenten

Voor je vakantie naar Kroatië is het verplicht om één van de volgende documenten te kunnen laten zien (je kunt je coronabewijs gebruiken):

  • Vaccinatiebewijs

  Je mag Kroatië binnen als je een vaccinatiebewijs hebt die aangeeft dat je volledig bent gevaccineerd vanaf de 2e dag van vaccinatie (voor het Janssen vaccin geldt dat het minimaal 14 dagen in je lichaam opgenomen is voor vertrek). Bij wijze van uitzondering, in het geval dat je pas 1 vaccin dosis hebt ontvangen: een bewijs van vaccinatie van Pfizer of Moderna die tussen de 22e en de 42e dag is afgelegd. Voor AstraZeneca geldt tussen de 22e en de 84e dag na de eerste vaccinatie.

  • Bewijs van herstel van COVID-19

  Als je bent hersteld van het virus en je hier een bewijs van kunt laten zien. Of als je bent hersteld van COVID-19, hier een bewijs van kunt laten zien en binnen 8 maanden bent ingeënt met 1 dosis. Dit is geldig tot 270 dagen na je 1ste dosis.

  • Negatieve PCR- of snelle antigeentest

  Ben je niet gevaccineerd bij aankomst of kun je geen bewijs van herstel laten zien dan moet je voor je vertrek naar Kroatië een negatieve coronatest doen. De PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Kroatië en de snelle antigeen test niet ouder dan 48 uur. Je mag ook een positieve PCR- of antigeentest laten zien die is afgelegd in de afgelopen 270 dagen en niet ouder is dan 11 dagen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld van een test als ze samen reizen met een ouder of voogd die of een negatieve test, of een bewijs van vaccinatie of bewijs van herstel kunnen laten zien. Je kunt hier een samenvatting vinden van hoe je Kroatië binnen kunt komen.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  Het kan zijn dat je bij terugkomst in Nederland een gezondheidsverklaring moet hebben. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. De gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. Doe dit binnen 24 uur voor vertrek.


  • Terugreis naar Nederland

  Bij terugkomst in Nederland hoef je niet in quarantaine. Let op: je moet wel een coronabewijs laten zien als je terug komt van een vakantie uit Kroatië. Daarnaast raadt de Nederlandse overheid het aan om een zelftest te doen zodra je thuis bent, ook al ben je gevaccineerd.

  • Online registratie Kroatië

  De overheid van Kroatië raad aan om een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er eventuele nieuwe besmettingen zouden worden vastgesteld. Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging. Je dient deze uit te printen en mee te nemen op reis. Let op: wanneer je met de auto naar Kroatië reist, dien je het formulier op de voorruit te plakken. Dit zorgt voor een gemakkelijkere oversteek over de grens. Het formulier is ook verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Meer informatie over dit formulier vind je hier.

  • Vliegen vanaf Nederland

  Zodra je vanaf Nederland vliegt moet je voor vertrek een negatieve test hebben gedaan, een bewijs van vaccinatie of een bewijs van herstel bij je hebben. Ook moet het bovenstaande formulier worden ingevuld.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je op vakantie naar Kroatië en vliegen vanaf België? Dat is mogelijk. Alle reizigers (van 12 jaar en ouder) dienen binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen tot 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF formulier vind je hier.

  Als je via België naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (van 12 jaar en ouder) op de heen- en terugreis een negatieve coronatest bij zich te hebben. Hou er rekening mee dat de geldigheidsduur van een PCR-test voor de terugreis naar Nederland maximaal 48 uur is en de geldigheidsduur van de antigeentest (sneltest) 24 uur. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig.

  Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige Spaanse regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.  Bekijk ook de maatregelen voor de luchthaven waar jij vandaan gaat vliegen zoals Brussel, Brussel Charleroi of Antwerpen.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Voor je vlucht naar en van Duitsland hoef je jezelf niet te registeren (mits je in een hoogrisicogebied was) en is een negatieve test alleen verplicht als je niet bent gevaccineerd of geen bewijs van herstel kunt laten zien (geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar). Wij raden aan om een coronabewijs bij te hebben. Voordat je van een Duitse luchthaven vliegt, kijk dan even vanaf welke luchthaven je vertrekt en wat de maatregelen op bijvoorbeeld Dusseldorf, Weeze en Keulen zijn.

   Er worden een aantal maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan:

   • Het is verplicht om 1,5e meter afstand te houden, buiten is dit 2 meter.
   • In de meeste openbare binnenruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht, met uitzondering van kinderen tot 2 jaar en mensen met gezondheidsbeperkingen.
   • Het wordt geadviseerd om groepen en het openbaar vervoer zo veel mogelijk te vermijden.
   • Wanneer de regels niet worden nageleefd kun je een hoge boete riskeren.

   Tijdens een vakantie in Kroatië zijn de volgende faciliteiten geopend:

   • Winkels: alle winkels zijn open maar met beperkingen. Er zijn regels opgesteld waar winkeliers zich aan moeten houden zoals fysieke afstand en je handen desinfecteren. Ook is er een alcoholverbod tussen 24.00 en 06.00 uur.

   • Horeca: de meeste bars, cafés en clubs zijn weer open! Restaurants en bakkerijen mogen binnen en buiten open tot 24.00 uur service aanbieden. Ook casino's zijn weer open tot middernacht.

   • Bioscopen, musea en attracties: deze zijn geopend met beperkingen. Ook dien je hier een mondkapje te dragen en moeten de bedrijven om 23.00 uur sluiten.

   • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn (deels) geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan.

   • Stranden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer wanneer we weer mogen. Wel zijn er nog steeds beperkingen aanwezig, zoals afstand houden.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.