JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Kroatië » Maatregelen in Kroatië » Prijsvrij.nl

Top hotels Kroatië

Bekijk de populairste hotels en resorts van Kroatië in je vakantie.

Reisadvies voor Kroatië

Voor het laatst bijgewerkt op 27-01-2023

Wil jij ontdekken hoe mooi Kroatië is met bijzondere landschappen, gigantische watervallen, interessante steden en schattige eilandjes? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Kroatië. We willen graag dat je weet waar je aan toe bent, dus op deze pagina vind je actuele informatie voor een vakantie naar Kroatië. 

Actuele informatie Kroatië

Ja, we kunnen op vakantie naar Kroatië! De kleurcode voor Kroatië is door de Nederlandse overheid namelijk als groen bestempeld. Alleen in het binnenland zijn sommige delen als oranje bestempeld. Je hoeft verder geen coronabewijs meer te laten zien, zowel voor je heen- en terugreis naar Nederland. Dit kan wel anders zijn als je via Duitsland vliegt. Hieronder lees je daar meer over.

Op vakantie naar Kroatië

We begrijpen dat een vakantie boeken op dit moment onzekerheden met zich mee brengt. Om jou met een gerust(er) hart op vakantie te laten gaan, hebben wij extra garanties aan onze service toegevoegd. Zo bieden wij nu terughaalgarantie en geld terug garantie. Wij zorgen ervoor dat onze klanten weer veilig in Nederland komen. Lees hier alle informatie over deze garanties. De stranden wachten op je!

Meer weten?

Praktische info Kroatië

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd Kroatië

Check de laatste updates van het ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja! Je kunt op vakantie naar Kroatië. Het reisadvies voor dit prachtige land is groen. Het land heeft alle covid-19 maatregelen afgeschaft. Je hoort alleen nog mondkapjes in zorginstellingen te dragen. Bekijk alvast ons ruime aanbod aan vakanties naar Kroatië en ga onbezorgd op reis met onze extra garanties

Ga je binnenkort op vakantie naar Kroatië, dan is dit wat je nodig hebt:

  • Heenreis naar Kroatië 

Alle reizigers die uit Europa komen hoeven bij aankomst geen coronabewijs te laten zien. 


  • Terugreis naar Nederland

Je hoeft geen test-, herstel-, of vaccinatiebewijs te laten zien bij terugkomst in Nederland. Ook hoef je de gezondheidsverklaring niet meer in te vullen. Alle reisregels van en naar Nederland vanaf jouw vakantiebestemming check je nog eens op de mijn vraag over corona website.

  • Vliegen vanaf Duitsland

Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  • Vliegen vanaf België

Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

Er worden enkele maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan:

  • Mondkapjes zijn alleen nog verplicht in gezondheidsinstellingen en het openbaar vervoer. Dit geldt ook voor luchthavens. In kantoren waar je geen 2 meter afstand kunt houden wordt het aangeraden om een mondkapje te dragen.

Het openbare leven in Kroatië is zo goed als open! Zo kun je winkelen, borrelen, uit eten, bezienswaardigheden ontdekken en ontspannen op het strand.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd