JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Kroatië » Maatregelen in Kroatië » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Kroatië

Voor het laatst bijgewerkt op 2-7-2020

Wil jij naar het mooie Kroatië? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wij hebben een overzicht met de meest actuele informatie, de richtlijnen van de Kroatische overheid en veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt!

Actueel:

Goed nieuws! Toeristen zijn weer welkom in Kroatië. Op 15 juni zijn de grenzen opengegaan, dus je kunt lekker genieten van een vakantie in Kroatië. Met de auto is het ook weer mogelijk om het land binnen te komen. Je moet van te voren wel even dit formulier invullen en meenemen in de auto om de reis te versoepelen.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd Kroatië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Kroatië?

Vanaf nu! De grenzen van en naar Kroatië zijn weer geopend en de maatregelingen zijn versoepeld.

Op vakantie naar Kroatië, wat is er open?

In Kroatië wordt er gewerkt met fases. Dit betekent dat de maatregelen langzaamaan worden versoepeld. Een overzicht van dingen die open zijn: winkels, restaurants, natuurparken, zwembaden, stranden, musea, en cafés. Het kan zijn dat nog niet alles geopend zal zijn, maar wel genoeg om te genieten van je vakantie!

Wat zijn de corona maatregelen in Kroatië?

Er worden een aantal maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan:
  • Het is verplicht om 1,5e meter afstand te houden.
  • Het wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen in binnenruimtes.
  • Wanneer je besmet bent met het coronavirus moet je in quarantaine.
  • Het wordt geadviseerd om groepen en het openbaar vervoer zo veel mogelijk te vermijden.
  • Houdt er rekening mee dat bijna nergens met contant geld kan worden betaald.
  • Wanneer de regels niet worden nageleefd kun je een hoge boete riskeren.

Kan ik met de auto naar Kroatië?

Ja, je kunt weer met de auto naar Kroatië. Vanaf 15 juni zijn de grens restricties tussen de meeste Europese landen worden opgeheven en kan er weer vrij gereisd worden tussen Nederland en Kroatië. Als je samen met mensen buiten het eigen huishouden reist dan zijn mondkapjes verplicht. Wanneer je uit hetzelfde huishouden komt geldt deze regel niet. Houdt wel rekening mee dat je in sommige landen een mondkapje moet dragen wanneer je gaat tanken. Bijvoorbeeld in Duitsland en Slovenië. Let op: via Hongarije reizen is op het moment lastiger. Het is aan te rijden om niet via Hongarije te reizen.

Kan ik met het vliegtuig naar Kroatië?

Ja, er zijn weer vluchten beschikbaar naar Kroatië. Vanaf 15 juni kun je zonder beperkingen naar Kroatië reizen met het vliegtuig. Je kunt ook via België of Duitsland naar Kroatië vliegen. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld en deze kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let dus ook op de regels die gelden op het vliegveld van vertrek én aankomst, zoals het dragen van een mondkapje We wensen je alvast een fijne vakantie naar Kroatië!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.