JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Kroatië » Maatregelen in Kroatië » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Kroatië

Voor het laatst bijgewerkt op 24-9-2020

Wil jij naar het mooie Kroatië? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wij hebben een overzicht met de meest actuele informatie, de richtlijnen van de Kroatische overheid en veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt!

Actueel:

Het reisadvies voor Kroatië is op dit moment code oranje. Dit betekent dat vakanties worden afgeraden door de Nederlandse overheid, maar het is geen verbod. Daarom is het wel mogelijk om op vakantie te gaan naar Kroatië, wel wordt aangeraden om extra voorzichtig te zijn.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd Kroatië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Kroatië?

Je kunt nog steeds op vakantie naar Kroatië, maar de Nederlandse overheid raad het af. Het is nog niet duidelijk tot wanneer dit zal duren.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Kroatië?

Wanneer dit weer mogelijk is zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden:
 • Gezondheidsverklaring Nederland

Je hebt altijd een Nederlandse gezondheidsverklaring nodig wanneer je op reis gaat naar Kroatië. Deze vind je hier. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 • Passenger Locator Form

De overheid van Kroatië raad het aan om een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er eventuele nieuwe besmettingen zouden worden vastgesteld. Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging. Je dient deze uit te printen en mee te nemen op reis. Let op: wanneer je met de auto naar Kroatië reist, dien je het formulier op de voorruit te plakken. Dit zorgt voor een gemakkelijkere oversteek over de grens. Het formulier is ook verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het formulier vinden op deze website.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangepast naar code oranje. Je mag nog wel op doorreis in Duitsland, wat betekent dat je kunt vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Daarnaast is het verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen. Wij sturen u voor vertrek 2 gratis mondkapjes per persoon op; één voor de heenweg en één voor de terugweg!

Op vakantie naar Kroatië, wat is er open?

Op dit moment zijn alle gelegenheden in Kroatië gewoon geopend. Er is ook geen lockdown in Kroatië. Er gelden alleen maatregelen in nachtclubs en kroegen. Je dient overal 1,5 meter afstand te bewaren en op sommige plaatsen zijn mondkapjes verplicht.

Wat zijn de corona maatregelen in Kroatië?

Er worden een aantal maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan:
 • Het is verplicht om 1,5e meter afstand te houden.
 • Het wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen in binnenruimtes.
 • Wanneer je besmet bent met het coronavirus moet je in quarantaine.
 • Het wordt geadviseerd om groepen en het openbaar vervoer zo veel mogelijk te vermijden.
 • Wanneer de regels niet worden nageleefd kun je een hoge boete riskeren.
 • Let op: Kroatië is op dit moment code oranje. Als je toch in Kroatië bent geweest wordt je geadviseerd om 10 dagen in zelfisolatie te gaan bij thuiskomst.

Kan ik met de auto naar Kroatië?

Ja, het is op dit moment mogelijk om op vakantie te gaan naar Kroatië met de auto. De grenzen zijn niet gesloten.

Kan ik met het vliegtuig naar Kroatië?

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Kroatië te gaan.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.