Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Midden-dalmatie ×
    • Split ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Split? Last minute Split en all inclusive Split vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Split van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Split te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Split is de grootste stad aan de Adriatische kust in Kroatie en is gelegen in de regio Midden-Dalmatie.

Lees meer

Populaire vakanties Split

Split - Verveel je geen minuut in deze prachtige stad

Split is een grote en bezienswaardige stad in Kroatië. Een bezoekje aan het oude centrum is zeer de moeite waard. Hier kijk je echt je ogen uit voor wat betreft historie en cultuur. Een bezoek aan de eeuwenoude gebouwen, kerken en kathedralen met hun rijke traditie en cultuurrijke uitstraling is een echte must. Niet te missen is het 1700 jaar oude Diocletians Paleis, te vinden op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Liefhebbers van musea bezoeken het etnografisch, archeologisch of het stadsmuseum.

 

In de omgeving van Split zijn voldoende goede stranden te vinden. Je kunt naar het stadsstrand of naar één van de andere dorpjes langs de kust. Bijvoorbeeld de badplaatsen als Primosten, Trogir, Tucepi, Makarska, Brela. Je kunt ook één van de vele eilanden in de buurt bezoeken met veel natuurschoon. Ga bijvoorbeeld naar het hippe eiland Hvar met de plaatsen Hvar, Starigrad en Jelsa. Of het eiland Brac met de dorpjes Supetar en Bol, of het historische Korcula.

 

Heb je zin in een dagje winkelen? Ook dan kan je je in Split prima vermaken. De stad heeft verschillende kleine winkels, maar ook vijf grote winkelcentra. Ben je meer van de koopjes? Neem dan een kijkje op de markt die te vinden is tussen de haven en het centrum. Hier vind je allerlei verschillende producten.

 

In de stad kun je veel verschillende excursies maken. Heb je weinig tijd in Split, ga de stad verkennen op de fiets. Of kies voor een wandeltocht waarbij je langs de mooiste plekjes van Split gaat. Je kunt verschillende kerken bezoeken, het paleis bewonderen of ga naar de haven. Vanuit de haven vertrekken dagelijks verschillende boten naar de omliggende eilanden.