Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Kroatie ×
  • Istrie ×
  • Porec ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een vakantie naar Porec? Deze havenstad ligt aan de westelijke kant van Kroatie en is misschien wel de meest geliefde plek van Istrie. Deze stad ademt cultuur! Het centrum wordt dan ook niet voor niets een openluchtmuseum genoemd. Je kan hier heerlijk wandelen door de smalle, kronkelige en authentieke straatjes. In het centrum kom je Romeinse tempels, ruïnes en vele andere mooie gebouwen tegen. Eén van de highlights in Porec is de Eufrasiusbasiliek, die bekend staat om zijn schitterende mozaïeken. Na een dagje cultuursnuiven kan je helemaal tot rust komen op één van de stranden die zijn gelegen in en om Porec. Ook voor een bruisend uitgaansleven ben je hier aan het goede adres!

Lees meer

Populaire vakanties Porec

Poreč – Tweeduizend jaar oude badplaats

Poreč is het toeristische centrum van Istrië. Er zijn diverse mooie kiezelstranden en baaien langs de heldere, schone zee die uitnodigen tot een verkwikkende duik. Het oude stadscentrum biedt veel bezienswaardigheden uit de tijd van de Romeinen en de Middeleeuwen zoals torens en smalle straatjes. Daarnaast is Poreč vooral erg gezellig en heeft het vele restaurants en uitgaansgelegenheden.

Als je in Poreč bent is een bezoekje aan de Euphrasius-basiliek zeker de moeite waard, sinds 1997 prijkt deze basiliek op de werelderfgoed lijst van UNESCO. De stad Poreč is al bijna 2000 jaar oud, het stamt uit de Romeinse tijd en dat is nog terug te zien aan verschillende gebouwen. Zo vind je in Poreč verschillende paleizen uit de 13de eeuw.

Activiteiten ondernemen in Poreč

Houd je meer van dieren en natuur? Ga naar het Poreč Aquarium in het centrum of naar het aquapark met verschillende zwembaden en glijbanen. Je kunt ook de zee op om te zeilen, duiken of iets anders. Vanuit Poreč kun je een excursie maken naar het Nationale Park Plitvicemeren om de prachtige watervallen te bewonderen. In de buurt vind je ook de grot van Baredine, bezoek de grot en zie de stalagmieten, stalactieten en zelfs ondergrondse meren.

Uitgaan in Poreč

Ook het uitgaansleven van Poreč is zeker het bezoeken waard. Niet voor niets is de stad erg geliefd onder jongeren. Er zijn vele gezellige restaurantjes en barren waar je de avonden prima kunt doorbrengen.

Strand van Poreč

Op slechts 1 kilometer afstand van Poreč vind je Gradsko kupaliste (City beach). Het is één van de bekendste stranden van Poreč. Ten zuiden van het strand ligt het toeristische dorpje Brulo en aan de noordkant ligt de haven van Poreč. Het strand heeft een lengte van 1300 meter. Op het strand patrouilleren lifeguards en er is een eerste hulp post. Tot de faciliteiten behoren verder allerlei sport- en wateractiviteiten en er zijn diverse vormen van catering. Het strand is uitgerust met de blauwe vlag.

Blog

 • Foto
  De leukste dingen om te doen tijdens een vakantie in Poreç
  02 november 2021

  Deze te gekke havenstad in Kroatië ligt in de bekende streek Istrië en heeft alles om een super veelzijdige vakantie te kunnen vieren. Van een stadswandeling door de oude stad naar een middagje strand: wij hebben voor jou de leukste dingen verzameld om te doen tijdens een vakantie in Poreç!

  Leukste dingen om te doen in Poreç