Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Zuid-Dalmatie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Zuid-Dalmatie

Op zoek naar een vakantie vol cultuur, natuur en de prachtige Adriatische Zee? Dan zit je goed in het zuiden van Dalmatië. Het culturele hoogtepunt van Zuid-Dalmatië is de oude stad Dubrovnik, bekend van de populaire serie Game of Thrones. In Zuid-Dalmatië, de zuidelijke punt van Kroatie, vind je veel groene eilandjes, gezellige steden en mooie stranden. Op het schiereiland Peljesac ligt het pittoreske dorpje Orebic, dat bekendstaat als wijnparadijs. Weet je waarom op het eiland Korčula veel mensen ‘Polo’ heten? Juist! Het is het geboorte-eiland van Marco Polo - althans volgens de Kroaten. Of je nu voor de stadsmuren van Dubrovnik, de kunst, cultuur of natuur komt: in Zuid-Dalmatië vind je het allemaal!

Lees meer

Populaire vakanties Zuid-Dalmatie

Bezienswaardigheden en cuisine

Wie aan Zuid-Dalmatië denkt, denkt natuurlijk allereerst aan Dubrovnik met zijn oude kerken, interessante musea en historisch centrum met oude stadsmuren. Niet voor niets staat deze stad als sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In Kroatië zijn barbecuegerechten erg populair, zo ook in Zuid-Dalmatië. Vlees- en visgerechten worden standaard geserveerd met ajvar, een soort paprikasaus. Lekker! Loop door Stradum - de hoofdstraat van Dubrovnik – of neem de taxiboot naar het prachtige groene eilandje Lokrum. Nog niet genoeg gezien? Neem dan de kabelbaan naar de 412 meter hoge berg Srd. Vanuit de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Adriatische Zee.

Zuid-Dalmatië: meer dan Dubrovnik

Van een azuurblauwe zee tot aan groene heuvels en prachtige eilandjes. Zuid-Dalmatië wordt ieder jaar populairder! En dat is niet zonder reden. De verschillende eilanden, elk met hun eigen karakteristieken, zijn een ware lust voor het oog. Orebic is een prachtig kustdorp met zo’n 4000 inwoners dat is gelegen op het schiereiland Pelješac. Door de ligging van het dorp vind je er veel fruitbomen en wijngaarden. Vanuit Dubrovnik is de plaats in zo’n twee uurtjes te bereiken. Dezelfde reistijd geldt voor het ‘Marco Polo-eiland’ Korčula, dat ten zuiden van Orebic ligt. Wat dichter in de buurt van Dubrovnik liggen de meer groene en heuvelachtige Elafiti-eilanden Koločep, Lopud en Šipan.

Weer en beste reistijd

In Zuid-Dalmatië kun je het beste op vakantie gaan tussen mei en september. In deze maanden is er weinig neerslag en is het er bijna altijd warmer dan 20 graden. Ga je in juli en augustus, dan kan het kwik snel oplopen tot de 30 graden, al komt dat waarschijnlijk goed uit door de vele strandjes die in de regio te vinden zijn. Ga voor cultuur, natuur en gastvrijheid in het mooie zuiden van Kroatië. Boek nu jouw volgende vakantie naar Zuid-Dalmatië op Prijsvrij.nl!