Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Istrie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Voor zonneschijn en warm weer gedurende het hele jaar ga je op vakantie naar Umag. Het pittoreske stadje vind je in de prachtige regio Istrië, de meest westelijke provincie van Kroatie. Wat meteen opvalt als je Umag binnenrijdt is dat alles in twee talen is aangegeven, namelijk Kroatisch en Italiaans. Dat is het unieke aan dit stadje, het gevoel dat je in twee landen tegelijkertijd bent en dat het lijkt alsof of de tijd heeft stil gestaan. Istrie wordt ook wel eens vergeleken met Toscane en daar is het landschap van Umag een uitstekend voorbeeld van. Zo veel groen, prachtige weilanden, wijngaarden, boerderijtjes, heuvels, kasteeltjes, muurtjes, beekjes en dan ook nog schitterende stranden en een gezellig stadje!

Lees meer

Populaire vakanties Umag

Umag - Met een Romeins tintje

Umag is een oude stad gevonden in het tijdperk van het Romeinse rijk en was een populaire zomerbestemming voor Romeinse rijke edelen. Zij bouwden hun vakantiehuisjes in een Venetiaanse stijl. Hierdoor zie je door de hele stad nog vele Romeinse invloeden waaronder ook de beroemde klokkentoren. Het stadje is om een grote haven heen gebouwd en bestaat uit smalle straatjes, met langs het water heerlijke visrestaurants, barokke en renaissancistische gebouwen. De oude stad staat nu op een schiereiland maar was ooit een eiland. In de 10e eeuw werden de stadsmuren gebouwd rond de nederzetting die door een ophaalbrug met het vasteland was verbonden. 

Bezienswaardigheden Umag

Umag, of ook wel Umago, mag dan een klein stadje zijn, het bruist van de cultuur, natuur en leuke activiteiten, evenementen en interessante bezienswaardigheden. Zo staan juli en augustus vol met leuke en interessante events zoals Sepomaia Viva, Blues festival en natuurlijk het populaire Croatian Open. Aangezien tennis hier heel belangrijk is hebben de meeste accommodaties een tennisbaan en vind je in en rondom Umag meerdere tennisbanen, dus pak je tennisracket ook maar in!

Naast sport en evenementen heeft het stadje zoveel meer te bieden. In de middeleeuwen zijn de stadsmuren gebouwd en deze zijn goed bewaard gebleven waardoor je ze nu nog steeds kunt bewonderen, ten zuidwesten van de stad. Verder vind je een van de oudste gebouwen in de stad, waar nu het stadsmuseum gevestigd is, maar ook de St. Rokakerk met olieverf geschilderd plafond en naast het water, in het centrum, vind je de populaire parochiekerk St. Peregrinus met een Venetiaanse klokkentoren van 33 meter hoog.  

Strandjes van Umag

Zoals wij eerder al hadden gezegd, Umag heeft zeer veel te bieden, zo ook fijne strandjes, heerlijk als je op zoek bent naar afkoeling. De meeste stranden hebben ook de blauwe vlag, wat betekent dat ze schoon en veilig zijn. Een paar van de meest populaire stranden zijn Laguna Stella Maris, Kanegra, Polynesia en Aurora. Polynesia strand ligt het dichtst bij het centrum, op ongeveer 2 km, in Katoro. Het strand is bestraat en trappen zijn geplaatst om water in te komen aangezien het water diep is bij de kustlijn. Laguna Stella Maris is ongeveer 3 km van het centrum vandaan en omgeven door dennenbomen waar je wat schaduw kunt vinden op warme dagen. Iets verderop ligt Kanegra op ongeveer 7 km van Umag en is een fijn kiezelstrand, perfect voor families met kinderen. Daarnaast zijn er talloze sporten te beoefenen zoals duiken, snorkelen, beachvolleybal en tennis. De kustlijn van Umag is ook ideaal om te joggen, hardlopen, fietsen en te wandelen.

Klimaat in Umag

Umag is specifiek qua weer vanwege de mix van een Continentaal en Mediterraan klimaat, waardoor de zomers niet te heet zijn en de nachten aangenaam. In hartje zomer (juli en augustus) kan de temperatuur soms wel boven de 27 graden uitkomen. Gelukkig waait er soms wat frisse lucht binnen vanuit de Alpen, maar mocht je het toch te warm vinden, dan ben je zo op het strand voor wat verkoeling. De winters zijn ook fijn, namelijk veel minder regenachtig en zachter dan die in de rest van continentaal Europa. Klinkt als een heerlijk klimaat toch?!