JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Autovakantie Kroatië met het hele gezin » Prijsvrij.nl

Op autovakantie naar Kroatië met het hele gezin

Auteur: Trix  Bijgewerkt op: 14-11-2023

Waarschijnlijk kun je je in mijn situatie herkennen: vroeger ging je altijd in de zomer zo’n 3 tot 4 weken met de auto op vakantie en zat je lekker met je broertjes en/of zusjes achterin. Misschien een beetje ruziënd, maar vooral uitkijkend naar weer een heerlijke vakantie. Bij ons ging de reis meestal naar Zuid-Frankrijk, maar één keer zijn we met de auto naar Kroatië gegaan. Dit heeft zo’n grote indruk achtergelaten dat ik deze vakantie heel graag opnieuw zou doen, maar dan zelf achter het stuur. Ben jij dus ook fan van autovakanties, maar wil je met het hele gezin wel eens wat anders dan de bekende vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee? Ga dan eens voor Kroatië en beleef de vakantie van je leven!

Met de auto naar Istrië

Om nog even terug te komen op de anekdote uit mijn jeugd: deze betreffende vakantie ging naar de streek Istrië waar we op een heerlijke camping aan het strand verbleven. Ook nu zijn er nog superveel leuke campings te vinden, dus geniet je lekker vanuit je tentje van het heerlijke Kroatische leven. Liever een lattenbodem onder je terwijl je slaapt? Kies dan voor een luxe stacaravan op één van de campings of een heerlijk hotel. Istrië ligt in het noorden van Kroatië en bevindt zich dus het dichtstbij Nederland, ideaal om lekker naartoe te rijden.


Rovinj in Istrië

Ontdek Zuid-Kroatië met het hele gezin

Het voordeel van een autovakantie naar Kroatië? Je hebt altijd vervoer bij de hand en je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Ideale kans om de prachtige steden in het zuiden van Kroatië te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Sibenik en Makarska: beiden heerlijke vakantiebestemmingen aan de Adriatische kust met alles om de kids van alle leeftijden lekker bezig te houden. Omdat het waarschijnlijk te ver is om in één keer heen te rijden maak je bijvoorbeeld een tussenstop in Oostenrijk (of Istrië natuurlijk!).


Strand van Makarska

Bezoek veelzijdig Dubrovnik met het hele gezin

Of je nu in Dubrovnik zelf verblijft of in de buurt: een bezoekje aan deze te gekke stad wil je echt niet missen tijdens jouw vakantie in Kroatië. Deze historische stad barst van de culturele highlights die je tijdens bijvoorbeeld een stadswandeling kunt bezichtigen. Maar ook een tour door de grotten en over de stranden van de omgeving is een superleuk uitje met het hele gezin. En wat de dag jullie ook gebracht heeft: sluit hem af met een ijsje bij Peppino’s… Het water loopt mij alweer in de mond als ik er alleen al aan denk.


Dubrovnik, Kroatië


Ga jij ook voor een onvergetelijke gezinsvakantie in Kroatië waar jouw kinderen later zelf ook met een dikke smile op terugkijken? Dan weet ik zeker dat je hier geen spijt van gaat krijgen! En mocht je het leuk vinden een gezellige vakantiefoto met ons te delen, dan ontvangen wij deze natuurlijk heel graag.