Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Istrie ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Istrië? Last minute Istrië en all inclusive Istrië vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Istrië van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Istrië te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Istrië wordt gezien als de meest populaire vakantiebestemming van Kroatie.

Lees meer

Populaire vakanties Istrie

Istrië - Grootste schiereiland aan de Adriatische Zee

Istrië is een schiereiland dat grotendeels behoort tot de provincie Istrië. Het driehoekige schiereiland ligt in het noord-westen van Kroatië en wordt aan twee zijden omgeven door de Adriatische Zee. Tot het schiereiland behoren ook enkele Kroatische eilanden. Bekende plaatsen op het Kroatische schiereiland Istrië zijn Pula, Porec en Rovinj, dit zijn tevens plaatsen die vele toeristen tijdens hun vakantie bezoeken.

 

Istrië is qua landschap eigenlijk in drieën te delen. Het schiereiland kent in het noorden bergen tot wel 1400 meter hoog, daarnaast een vruchtbaar binnenland waar veel landbouw plaatsvindt en een beboste kuststreek met kiezel- en rotsstranden. Bezienswaardigheden in Istrië zijn er te over. Zoals een ondergrondse rivier in Pazin, diverse natuurreservaten waaronder Brijuni, Ucka en Kamenjak en het Romeinse amfitheater in Pula. Bovendien ligt de kleinste stad ter wereld, Hum, in Istrië.

 

Istrië ligt niet ver van Italië en op veel plekken vind je dan ook Italiaanse invloeden. Istrië is al eeuwenlang een geliefde vakantiebestemming. Mensen vanuit de hele wereld bezoeken Istrië vanwege de natuur en de culturele en historische bezienswaardigheden die je in de grote steden vindt. Daarnaast geniet het schiereiland Istrië van een gematigd klimaat met warme zomermaanden, ideaal voor een fijne zonvakantie!