Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Istrie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Het prachtige Istrië is gelegen in de westelijke provincie van Kroatie en wordt gezien als de meest populaire vakantiebestemming. Dit is te danken aan de lange kustlijn met talloze fijne stranden, prachtige baaien en gemoedelijke kustplaatsen. Maar er is meer wat Istrië je te bieden heeft: spring van de kliffen in het National Park Kamenjak, struin door de gezellige straatjes van het pittoreske Rovinj óf ga kajakken door de Blue Cave, een grot met bizar helder water. En nog een reistip voor de wijnliefhebbers: in Istrië hebben ze goede wijnen van bijzondere druivensoorten. Ontdek de wijnen in restaurants of in de mooiste wijnhuizen. Kortom: een vakantie naar Istrië zit boordevol verrassingen!

Lees meer

Populaire vakanties Istrie

Istrië: grootste schiereiland aan de Adriatische Zee

Istrië is een schiereiland dat grotendeels behoort tot de provincie Istrië. Het driehoekige schiereiland wordt aan twee zijden omgeven door de Adriatische Zee. Tot het schiereiland behoren ook enkele Kroatische eilanden. Bekende plaatsen op het Kroatische schiereiland Istrië zijn Pula, Porec en Rovinj, dit zijn tevens plaatsen die vele toeristen tijdens hun vakantie bezoeken.

Bezienswaardigheden op Istrië 

Istrië is qua landschap eigenlijk in drieën te delen. Het schiereiland kent in het noorden bergen tot wel 1400 meter hoog, daarnaast een vruchtbaar binnenland waar veel landbouw plaatsvindt en een beboste kuststreek met kiezel- en rotsstranden. Bezienswaardigheden in Istrië zijn er te over. Zoals een ondergrondse rivier in Pazin, diverse natuurreservaten waaronder Brijuni, Ucka en Kamenjak en het Romeinse amfitheater in Pula. Bovendien ligt de kleinste stad ter wereld, Hum, in Istrië.

Een geliefde vakantiebestemming 

Istrië ligt niet ver van Italië en op veel plekken vind je dan ook Italiaanse invloeden. Istrië is al eeuwenlang een geliefde vakantiebestemming. Mensen vanuit de hele wereld bezoeken Istrië vanwege de natuur en de culturele en historische bezienswaardigheden die je in de grote steden vindt. Daarnaast geniet het schiereiland Istrië van een gematigd klimaat met warme zomermaanden, ideaal voor een fijne zonvakantie!

Voor zowel gezinnen als stelletjes is een vakantie naar Istrië perfect door de vele mogelijkheden. Ontdek het aanbod en ga in je volgende vakantie naar dit prachtige schiereiland!