JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Duitsland » Alle maatregelen van Duitsland » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Duitsland

Voor het laatst bijgewerkt op 05-03-2021

Kijk jij uit naar een fijne zomervakantie, maar blijf je liever wat dichterbij huis? Dan is een vakantie naar Duitsland waar jij naar op zoek bent! Wij hebben de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Duitsland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Duitsland en kan je de mooie natuur en bijzondere steden in Duitsland op een veilige manier ontdekken. 

Actuele informatie Duitsland

Het reisadvies voor Duitsland is momenteel code oranje. Dit betekent dat vakanties op het moment worden afgeraden. Dit negatieve reisadvies is geldig tot eind maart 2021.

Duitsland is een een zogenaamde 'lockdown-light' tot en met 28 maart (maar dit kan weer worden verlengd). De maatregelen verschillen per deelstaat, maar hieronder vertellen we je er meer over. 

Zomer 2021 naar Duitsland

Ben jij ook weer toe aan vakantie, maar stap je liever niet in het vliegtuig? Ook dichterbij huis kun je genieten van mooie natuur en bijzondere steden met veel historie en cultuur.

Op het moment zijn er geen reizen te boeken naar Duitsland, maar natuurlijk kun jewel alvast rustig je vakantie uitzoeken voor deze zomer. 

Wanneer stap jij in je auto om samen met ons de mooiste plekjes van Duitsland te ontdekken? Bekijk hiernaast onze top 10 hotels in Duitsland, of vind hieronder jouw mooiste vakantie en verheug je op een fijne vakantie in Duitsland!

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een coronatest nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Top 10 hotels in Duitsland

Bekijk de populairste hotels van Duitsland!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Duitsland?

Op dit moment geldt er een code oranje voor Duitsland en is op vakantie gaan naar Duitsland niet mogelijk. Natuurlijk kun je wel vooruitkijken naar een fijne zomervakantie!

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Duitsland?

Als je op vakantie gaat naar Duitsland zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

Mondkapjes

Net als in Nederland is ook in Duitsland het dragen van een mondkapje verplicht en is het handig om deze altijd bij je te hebben. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

In Duitsland dien je een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op openbare plekken en in winkels (voor iedereen boven de 6 jaar). Kom je op een andere plek waar je geen afstand kunt houden, bijvoorbeeld in de rij voor een winkel of restaurant? Ook dan dien je een mondkapje te dragen.

Let op: in winkels en het openbaar vervoer is een medisch mondkapje verplicht.

  Registratie en gezondheidsverklaring

  Alle reizigers die in de laatste 10 dagen voor hun komst naar Duitsland in een risicogebied zijn geweest moeten zich voor aankomst registreren via de website van de Duitse regering. Dit formulier moet je helemaal invullen en uitgeprint meenemen op vakantie.

   Negatieve coronatest

   Vanaf 11 januari 2021 is het verplicht om de uitslag van een negatieve coronatest bij je te hebben. Dit mag een antigen-sneltest zijn of een PCR-test, die niet eerder dan 48 uur voor aankomst is afgenomen. Mocht je een test willen doen in Duitsland, dan kan dat o.a. bij de luchthaven van Frankfurt, Hamburg, Munchen en Nuremberg (PCR en snel test). Bij de luchthaven Berlijn en Düsseldorf kan je alleen een PRC test doen. Daarnaast kan je bij klachten ook terecht bij diverse dokterspraktijken.

    Quarantaine bij aankomst

    Omdat Nederland een risico-gebied is, dien je ook als Nederlander bij aankomst 10 dagen in quarantaine te gaan en je te melden met de Duitse Gesundheitsamt (GGD). Dit is ook wanneer je een negatieve testuitslag hebt, je kunt je in dat geval wel na vijf dagen opnieuw laten testen, en bij een negatieve uitslag de quarantaine eerder beëindigen.

  Op vakantie naar Duitsland. Wat is er open?

  Tot minimaal 7 maart 2021 is het openbaar leven in Duitsland beperkt en zijn bijna alle openbare gelegenheden en voorzieningen gesloten. Net als in Nederland zijn alleen de supermarkten en winkels om te voldoen aan dagelijkse behoeften open.

  Wat zijn de corona-maatregelen in Duitsland?

  Er zijn een aantal corona-maatregelen in Duitsland waar je rekening mee moet houden:

  • Mondkapjesplicht: Net als in Nederland is ook in Duitsland het dragen van een mondkapje verplicht en is het handig om deze altijd bij je te hebben. Let op: in Duitsland is het verplicht een medisch mondkapje te dragen in winkels en het openbaar vervoer.
  • Social distance: De minimale fysiek afstand is net als bij ons 1,5 meter.
  • Bijeenkomsten: Buiten het eigen huishouden mag je sociaal contact hebben met één persoon, en wordt er van je verwacht dat je je niet buiten een straal van 15 kilometer rondom je huis beweegt.
  • Sommige niet-essentiële winkels en andere bedrijven zijn open (vanaf 8 maart) in gebieden waar er weinig coronagevallen zijn.


  Iedere deelstaat kan zijn eigen regels en maatregelen hanteren, zorg er dus goed voor dat je goed voorbereid op vakantie naar Duitsland vertrekt.

  Is het dragen van een mondkapje verplicht in Duitsland?

  Ja, net als in Nederland is het dragen van een mondkapje verplicht (voor iedereen boven de 6 jaar). In Duitsland dien je een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op openbare plekken en in winkels en op alle andere plaatsen waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.

  Let op: in winkels en in het openbaar vervoer is het verplicht een medisch mondkapje te dragen (chirurgische maskers of mondkapjes met het KN95 / FFP2 keurmerk)

  Kan ik met de auto naar Duitsland?

  Ja, je kunt met de auto naar Duitsland maar er zullen grenscontroles plaatsvinden omdat niet-noodzakelijke reizen niet zijn toegestaan.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.