JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Duitsland » Alle maatregelen van Duitsland » Prijsvrij.nl

Top 10 hotels in Duitsland

Bekijk de populairste hotels van Duitsland!

Reisadvies voor Duitsland

Voor het laatst bijgewerkt op 01-07-2022

Kijk jij uit naar een fijne vakantie, maar blijf je liever wat dichterbij huis? Dan is een vakantie naar Duitsland waar jij naar op zoek bent! Wij hebben de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Duitsland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Duitsland en kan je de mooie natuur en bijzondere steden in Duitsland op een veilige manier ontdekken. 

Actuele informatie Duitsland

Woehoe, je kunt op vakantie naar Duitsland! Bij aankomst in Duitsland hoef je tot en met 31 augustus geen coronabewijs te laten zien. Voor je terugkomst in Nederland hoef je sowieso geen coronabewijs te laten zien. 

Meer weten?

Praktische info Duitsland

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja! Je kunt gezellig op vakantie naar Duitsland. De kleurcode is namelijk groen vanuit de Nederlandse overheid.  Geniet van een onbezorgde vakantie in Duitsland met onze extra garanties. Zo bieden wij je naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten in Duitsland! Hieronder hebben wij op een rijtje gezet wat je allemaal nodig hebt voor, tijdens en na je reis.

Als je op vakantie gaat naar Duitsland zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Heenreis naar Duitsland (je kunt je coronabewijs gebruiken)

  Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen

  - een vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie wel ouder is dan 9 maanden geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen je de 2e en 3e vaccinatie zitten.

  - een herstelbewijs (je digitale herstelbewijs kan je in Duitsland gebruiken). Je positieve PCR/NAAT-test is minstens 28 en hooguit 90 dagen geleden afgenomen. Ben je gevaccineerd voor of na de infectie met COVID-19? Dan heb je geen herstelbewijs, maar een vaccinatiebewijs.

  - een testbewijs (een negatief testbewijs is verplicht voor alle reizigers vanaf 12 jaar die geen vaccinatie- of herstelbewijs hebben). Dit mag een PCR/NAAT- of antigeentest zijn. De test hoort maximaal 48 uur voor aankomst in Duitsland zijn afgenomen. Het bewijs hoort in het Duits, Engels, Spaans, Frans of Italiaans te zijn opgesteld (schriftelijk of digitaal).

  • Terugreis naar Nederland

  Je hoeft geen test-, herstel-, of vaccinatiebewijs te laten zien bij terugkomst in Nederland. Ook hoef je de gezondheidsverklaring niet meer in te vullen. Alle reisregels van en naar Nederland vanaf jouw vakantiebestemming check je nog eens op de reizentijdenscorona website.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

    De volgende corona-maatregelen gelden in Duitsland (dit kan elk moment veranderen):

    • Mondkapjesplicht: In Duitsland hoor je in het openbaar vervoer en in zorginstellingen een medisch mondkapje te dragen en is het handig om deze altijd bij je te hebben (wij raden aan om meerdere mondkapjes bij je te hebben). Het FFP2/KN95 kan nog worden verplicht. 
    • De 3G regel (gevaccineerd, hersteld of getest) geldt soms nog in Duitsland, waaronder in het openbaar vervoer. Je moet dan een negatieve antigeentest (maximaal 24 uur our) of een PCR/NAAT-test (maximaal 48 uur) laten zien als je niet over een vaccinatie- of herstelbewijs beschikt.

    Het openbaar leven in Duitsland is open! Er gelden geen coronamaatregelen meer (behalve het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer en zorginstellingen).

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.