Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Sauerland ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Sauerland

Sauerland ligt in het westen van Duitsland en is een gebied in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. 's Zomers is het een uitstekende bestemming voor reizigers die van de natuur houden, er worden namelijk vele sportieve activiteiten georganiseerd zoals onder andere wandeltochten op de Rothaarsteig. Ook bergbeklimmen is er mogelijk vanwege het heuvelachtige landschap. 's Winters behoort het Sauerland tot een van de leukste wintersportgebieden van het land, als je van skiën of snowboarden houdt ben je hier dus aan het juiste adres! Daarnaast is het een populaire regio om te langlaufen of gewoon te wandelen door de sneeuw. Het Sauerland is ideaal om te verblijven tijdens je wintersportvakantie.

Lees meer

Populaire vakanties Sauerland

De deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen

Sauerland is bestuurstechnisch geen afgebakend gebied. Zoals daarnet al gezegd is het gelegen in twee deelstaten. Noordrijn-Westfalen is een vriendelijke en bosrijke vakantiebestemming in Duitsland. De regio wordt ook wel Noord-Rijnland-Westfalen, of in het Duits Nordrhein-Westfalen genoemd en vormt één van de zestien deelstaten van het Duitsland. De regio ligt in het westen van het land en grenst aan zowel België als Nederland. Vaak wordt deze regio in één adem genoemd met het industriële Ruhrgebied, maar het overgrote deel van Noordrijn-Westfalen bestaat uit bossen en agrarische gebieden. Gelegen in het midden van Duitsland bevindt zich de deelstaat Hessen. Deze deelstaat is de meest bosrijke deelstaat van Duitsland en grenst aan wel zes andere deelstaten. Voor prachtige natuur moet je hier zijn.

 

Natuur & klimaat in Sauerland

Ieder jaar trekken vele Nederlanders eropuit om hier hun wintersporten te kunnen beoefenen. Dit komt voornamelijk omdat het het dichtstbijzijnde skigebied is, slechts een paar uurtjes rijden! De hoogste berg van de regio bevindt zich tevens in het Sauerland en telt ruim 800 meter. Het gedeelte boven Sauerland daarentegen is een stuk vlakker door de aanwezigheid van vele rivieren (waaronder de Rijn en de Eems). De combinatie met beboste, natuurrijke omgeving zorgt ervoor dat de regio ook zeer geliefd is bij fietsers en om te wandelen. Met grote, gezellige steden, veel sportmogelijkheden en een bosrijke natuur is deze regio een ideale bestemming voor een (actieve) vakantie dichtbij huis! Het klimaat is vergelijkbaar met dat van Nederland. Het gebied heeft een gematigd zeeklimaat en de temperaturen zijn ook vergelijkbaar.

 

Eten & drinken in Sauerland

Het Sauerland staat bekend om zijn bier. Op slechts enkele kilometers afstand van Winterberg zijn namelijk de grootste bierbrouwerijen van Duitsland gevestigd. Hier kun je een interessante rondleiding volgen die je afsluit met een bierproeverij. Het beroemdste bier uit Sauerland is Warsteiner. Daarnaast zijn de verse wilde paddenstoelen en traditionele gerechten zoals “Potthucke”, een ovenschotel bestaande uit aardappelen, room, eieren, spek en worst, erg populair en op vrijwel alle menukaarten terug te vinden. Maar ook een schnitzel of braadworst kun je hier natuurlijk bestellen! Vlees hoort bij de maaltijd, met name Duitse worst is geliefd. Bovendien mag de “Reibekuchen” niet ontbreken, dit is een aardappelpannenkoek met geraspte of gepureerde piepers.