Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Sachsen ×
    • Leipzig ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Leipzig is een verrassend veelzijdige Duitse stad gelegen in de regio Sachsen. Het is een ideale stad voor een korte trip naar Duitsland en je kan het ook combineren met een bezoek aan Berlijn. Deze geweldige stad heeft vele historische gebouwen en het is altijd een belangrijke handelsstad geweest, dat zie je terug in de vele oude pakhuizen. De stad heeft zich gevormd tot een hippe, populaire plek waar heden en verleden elkaar afwisselen. Voor gezellige restaurantjes en hippe barretjes moet je zeker een bezoekje brengen aan de Karl-Liebknecht-Strasse, één van de bekendste straten van Leipzig. Ben je dol op klassieke muziek? Dan kom je in Leipzig ook zeker aan je trekken!

Lees meer

Populaire vakanties Leipzig

Bezienswaardigheden in Leipzig

Het Altes Rathaus

Volgens de locals is Het Altes Rathaus (oude stadhuis) gelegen op de markt een van de mooiste Duitse renaissance gebouwen. Sinds 1909 is hier het Stadtgeschichtliches Museum gevestigd, een van de grootste cultuurhistorische musea met 500.00 tentoonstellingstukken. Je kan hier veel te weten te komen over de geschiedenis van de stad. Zowel van binnen als van de buitenkant is het zeker de moeite waard om te bekijken.

Bezoek aan de Oude Baumwollspinnerei

De Oude Baumwollspinnerei gelegen in de wijk Neulinden en opgericht in 1884. Het terrein is tegenwoordig industrieel erfgoed waar kunstenaars wonen en werken. Regelmatig worden hier diverse evenementen georganiseerd en in de zomer is er zelfs een openluchtbioscoop.

Muziekroute

Hoe leuk is het om de geschiedenis van Leipzig te ontdekken tijdens een muziekroute? Bezoek tijdens deze route het Bach museum, het Robert Schumann Haus of het Mendelssohn Haus voor een flinke dosis muziekhistorie. Tal van beroemde componisten hebben in Leipzig gewoond, gestudeerd en gewerkt, waaronder Johan Sebastian Bach, Richard Wagner en Felix Mendelssohn.

Opera

Thuisbasis van het operagezelschap Oper Leipzig, gelegen aan de Augustusplatz. De opera is al opgericht in 1693 en in 2007 is het gebouw grondig gerenoveerd. Het is zelfs het op twee na oudste operahuis van Europa na Teatro La Fenice in Venetië en de Hamburgische Staatsoper in Hamburg.

Het Völkerschlachtdenkmal

Het Völkerschlachtdenkmal is een van de grootste oorlogsmonumenten in Europa en werd aan het begin van de twintigste eeuw opgericht ter herdenking van de Slag bij Leipzig in 1813 gedurende de Zesde Coalitieoorlog. Het bouwwerk is een belangrijk herkenningspunt van de stad. Het staat op de plaats waar Napoleon zich op 18 oktober 1813 tijdens de gevechten bevond. Bijzonder aan het monument is dat alle slachtoffers gelijktijdig worden herdacht, onafhankelijk van de rol die ze gedurende de veldslag moesten spelen.

De Nicolaaskerk

De Nicolaaskerk behoort samen met de Thomaskerk tot de bekendste kerken van Leipzig. De kerk is gesticht in de twaalfde eeuw en werd later steeds verder uitgebreid. De Nicolaaskerk is meer dan een religieus gebouw. In de tachtiger jaren kwam een groeiend aantal sympathisanten van de Oost-Duitse vredesbeweging hier samen. In 1989 leidden vreedzame demonstraties uiteindelijk tot de val van de Berlijnse muur en het DDR-regime. 

Een stadswandeling door Leipzig

Het centrum van Leipzig is klein en compact. In de oorlog is meer dan 70% van het centrum van Leipzig verwoest. Het centrum heeft zijn oude allure weer terug en dat is goed te zien als je kijkt naar de fraaie details op de muren, veelal in Jugendstil, soms ook barok. Het is een oude handelsstad en zelfs de oudste jaarbeursstad van Duitsland. In de hofjes komt de geschiedenis tot leven zoals een oud koffiemuseum, schilderingen en oude pakhuizen. De pakhuizen liggen veelal op de bovenste etage, net als Amsterdam is ook Leipzig op drassige grond gebouwd.