Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Keulen ×
    • Keulen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Bezoek Keulen voor een fantastische stedentrip op nog geen 90 kilometer van de Nederlandse grens. Keulen is de grootste stad van Noordrijn-Westfalen en de vierde stad van Duitsland en toch kun je de stad gemakkelijk te voet verkennen. De bezienswaardigheden als middeleeuwse kerken en musea bevinden zich namelijk allemaal binnen de voormalige stadsmuren op een niet al te grote afstand van elkaar. Verder stroomt de rivier de Rijn dwars door Keulen heen en dit geeft je de mogelijkheid om mooie wandelingen langs het water te maken. Naast de bezienswaardigheden kun je in Keulen tijdens een midweek of weekend weg ook heerlijk shoppen en relaxen op één van de vele terrasjes.

Lees meer

Populaire stedentrips Keulen

Bezienswaardigheden in Keulen

Keulen heeft een grote oude binnenstad waar je tijdens je stedentrip waarschijnlijk vaak te vinden zal zijn. Midden in dit oude deel van de stad vind je de Grote Sint-Martinuskerk die met zijn iconische toren boven de kleurrijke gevels van de omringde huisjes heen steekt. Geniet van één van de sfeervolle cafés of restaurants of loop naar de Rijn voor een prachtig uitzicht. Even verderop vind je de nog imposantere Dom van Keulen. De Dom is het symbool van Keulen en is zowel van buiten als van binnen een lust voor het oog. Het is ook mogelijk om de zuidelijke toren te beklimmen voor een fenomenaal uitzicht over de stad.

Shoppen in Keulen

Als je een dagje wilt shoppen kom je in Keulen zeker aan je trekken. Loop vanaf de Dom van Keulen zuidwaarts dwars door de binnenstad over de Hohe Straße. Je loopt hier langs vestigingen van grote internationale winkelketens en typisch Duitse winkeltjes totdat je uitkomt op de Schildersgasse. Sla rechtsaf en ervaar één van de drukst bezochte winkelstraten van heel Duitsland. Eén van de meest bijzondere winkels in Keulen is de Globetrotter. Een gigantisch pand met meerdere verdiepingen gevuld met outdoor winkels. Op de begane grond vind je hier een groot waterbassin waarin je kano’s en duikspullen kunt uitproberen. Je zult tijdens deze stedentrip waarschijnlijk niet gaan kamperen of diepzeeduiken, maar een bezoekje aan deze winkels is een ervaring op zich en daarom zeker de moeite waard!

Kerstmarkt in Keulen

In de winter ervaar je tijdens een midweek of een weekend weg hoe Keulen kerst viert en dat doen ze hier zoals nergens anders. Keulen verandert in december namelijk in een winterwonderland van kerstmarkten. Op elk plein in de stad vind je weer een andere kerstmarkt waar je unieke kerstcadeaus voor je familie kunt kopen terwijl je jezelf opwarmt aan een grote mok met Glühwein. Het is in Keulen rondom kerst zo gezellig dat de kans groot is dat je dit na je eerste stedentrip vaker wilt meemaken.