Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Sauerland ×
    • Willingen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Willingen

Willingen is een skigebied in Duitsland in het populaire Sauerland. Als je op zoek bent naar redelijk rustige pistes zit je hier goed. Het gebied staat bekend als wintersport bestemming, maar ook in de zomer kun je hier terecht voor een leuke vakantie. In de winter ligt er vaak veel sneeuw en kun je naar beneden skiën vanaf de beroemde hoge Ettelsberg. Voor de koukleumen beschikt Willingen over een stoeltjeslift met stoelverwarming en voor kinderen zijn er lessen en geschikte pistes. Moe van al dat skiën? In De Ettelberghütte kun je bij komen en een heerlijk biertje drinken. Wandel je liever? In de zomer & winter kun je dat hier als de beste met verschillende wandelpaden in het uitgestrekte bos gebieden. Voor ieder wat wils!

Lees meer

Populaire vakanties Willingen

Wintersport in Willingen

Willingen is een skigebied in het Duitse Sauerland. Het is een modern skigebied dat in vergelijking met Winterberg een stuk kleiner is. Voor beginners is dit een fijn en uitdagend gebied met de grootste springschans van de wereld. Het is hier een stuk rustiger op en rondom te pistes dan de grotere gebieden. Naast dat het rustiger is, heeft Willingen de modernste skilift van Sauerland. Het gebied beschikt over een gondel en stoeltjeslift dat zelfs stoelverwarming heeft. Geen geklungel om niet uit de lift te vallen dus! Met de lift of de gondel kun je de Ettelsberg bereiken: het hoogste punt van het gebied op 838 meter. Je kunt hier 2 kilometer lang omlaag skiën. Ook voor kinderen is Willingen een geschikt gebied met een ski school voor kinderen en fijne pistes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te snowboarden en voor langlaufers heeft Willingen zelfs nóg meer te bieden.

Zomer in Willingen

Je kunt in Willingen niet alleen terecht in de winter, maar ook in de zomer. Je kunt hier heel goed wandelen. Het uitgestrekte gebied heeft een vernieuwd netwerk met verschillende wandelroutes waar je kunt genieten van al het groen. In de winter ski je over de Ettelsberg en in de zomer wandel je hier gewoon naar toe! Wil je de ultieme Sauerland ervaring? Maak een ritje op de rodelbaan.

Aprés Ski in Willingen

Willingen is een relatief klein gebied, waar je minder après-ski’s kunt vinden dan in de grotere gebieden zoals Winterberg. Je hebt wel een aantal bars in Willingen waar je zeker een goed biertje kunt drinken. De Ettelberghütte is een bekende hut waar je heerlijke erwtensoep kunt eten en je pul kunt vullen. Bij De Seilbar kun je lekker eten met uitzicht op de Ettelsberg en wordt je goed vermaakt door de DJ.

Weer in Willingen

In januari en februari heb je het meeste kans op sneeuw in Willingen. Er zijn ook sneeuwkanonnen voor 13 kilometer aan pistes, waarmee de lift operators ervoor zorgen dat er zo lang mogelijk sneeuw ligt. In Willingen zijn koele zomers en aangename winters. Dat maakt het een fijne bestemming voor het hele jaar. En natuurlijk niet te vergeten: Duitsland is het buurland van Nederland! Vanaf Utrecht is het maar 3,5 uur rijden. Ideaal dus.