Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Moezel ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wie tijdens zijn vakantie graag ondergedompeld wordt in de cultuur van onze oosterburen, komt in de Moezel in Duitsland volledig aan zijn trekken. De Moezelstreek is vernoemd naar de rivier de Moezel die ontspringt in de Franse Vogezen en na 544 kilometer uitmondt in de Rijn bij de Duitse stad Koblenz. De steile hellingen langs de Moezel zijn bedekt met wijnvelden waar de bekende Moezelwijnen worden geproduceerd. Verder vind je in het Moezelgebied wandelroutes langs gezellige dorpjes en middeleeuwse kastelen. Boek een hotel in het sfeervolle Cochem, het kleine wijndorpje Alken of in het prachtige Koblenz. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de prachtige omgeving.

Lees meer

Populaire vakanties Moezel

Mooiste plekken langs de Moezel

De moezelstreek is een groot gebied in het westen van Duitsland en er valt dan ook ontzettend veel te ontdekken. Wandel vanuit Cochem langs uitgestrekte wijnvelden en geniet van het uitzicht op indrukwekkende rotsformaties. Hoog op een rots ligt het 11e-eeuwse kasteel de Reichsburg van Cochem en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Moezel. Een ander bijzonder kasteel dat je via een wandeling van 40 minuten door een prachtig natuurgebied kunt bereiken is Eltz Burg in Wierschem. Bezichtig oude wapens in de eeuwenoude schatkamers van het sprookjesachtige kasteel en geniet van het uitzicht vanaf één van de acht torens.

De Geierlay Hangbrug ligt iets van de Moezel vandaan, vlakbij het plaatsje Mörsdorf, maar is een absolute aanrader. Het is de langste voetgangersbrug van Duitsland en is op zich al wonderlijk om te zien. Wanneer je eroverheen wandelt biedt deze hangbrug een uitzicht waar je tijdens je hele vakantie nog aan terugdenkt.

Vlakbij de Luxemburgse grens bevindt zich tegen de Moezel aan de oudste stad van Duitsland, Trier. In Trier zijn vele bouwwerken uit de Romeinse tijd te bewonderen zoals de prachtig intact gebleven stadspoort Porta Nigra en het 100 jaar na Chr. gebouwde amfitheater.

Moezel wijnen

Na al dat wandelen is het tijd om lekker bij te komen met een drankje. De wijnliefhebbers hebben ontzettend veel om uit te kiezen in de Moezelstreek. Hier komen namelijk de bekende moezelwijnen vandaan. De Riesling druif is de bekendste druif uit het gebied en hier maken de wijnboeren een heerlijk fruitige wijn van. De Brauneberg Juffer is een voorbeeld van een heerlijke robuuste Riesling wijn die je tijdens je vakantie zeker eens moet proberen als je bij Brauneberg in de buurt bent.

Hotels in de Moezelstreek

Er bevinden zich veel sfeervolle stadjes langs de Moezel en daarmee ook vele leuke hotels. Boek bijvoorbeeld een gezellig familiehotel in het prachtige Cochem. Of laat je verwennen in één van de comfortabele hotels in het kleinere wijndorpje Alken. Löf is ook een zeer goede uitvalsbasis voor wie mooie wandelingen langs de moezel wil maken. De hoteleigenaren helpen je graag bij het uitzoeken van een wandeling op jouw niveau zodat je ultiem van de omgeving kunt genieten.