Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Elounda ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Deze zonnige vakantiebestemming Elounda is te vinden in het noordoosten van Kreta en staat bekend als een luxe vakantieoord. Het is een rustig en gezellig dorpje aan de Mirabello baai en heeft een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee en het pittoreske eilandje Spinalonga. Dit eiland staat bekend door de Venetiaanse burcht die hier op is gebouwd. Elounda heeft een eigen mooie haven. Wandel over de gezellige boulevard, drink de Griekse Ouzo op een van de sfeervolle terrasjes en proef van de Griekse keuken terwijl je geniet van de prachtige zonsondergang. Huur een bootje om Elounda nog beter te leren kennen vanaf het water. Kortom, dit wordt een onvergetelijke vakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Elounda

Wat te doen in Elounda

In Elounda kom je niet alleen gezinnen en stelletjes tegen, maar ook internationale sterren vieren graag hun vakantie in dit luxe stadje. In en rondom Elounda liggen fraaie en luxueuze resorts zoals het 5-sterrenhotel Elounda Bay Palace. Het dorp is ook te zien in de film “Who pays the ferryman”. In het centrum van Elounda, naast de haven, liggen twee dorpsstranden. Je ziet hier veel duikers en snorkelliefhebbers. Door de ligging waait er bijna geen wind in de baai en het zeewater is hier kraakhelder. In de omgeving zijn nog veel meer mooie stranden als Kolokitha beach, Driros beach en Plaka beach te vinden.

Het Spinalonga eiland van Elounda

Het Spinalonga eiland mag je tijdens je vakantie niet overslaan. Dit is één van de populairste excursies in deze omgeving van Kreta. De burcht die op het eiland is gebouwd is ooit gemaakt om de Mirabello baai te beschermen. De totale afmetingen hiervan waren maar liefst 200 x 400 meter. Je kunt het beste het eiland bezoeken door eerst richting Plaka te gaan dat noordelijker is gelegen. Vanaf daar varen er veerboten om het eiland te bezoeken.

Bezoek het magische Kritsa

Kritsa is een prachtig dorpje op een half uur rijden van Elounda. Kritsa wordt vaak genoemd in het rijtje van mooiste dorpen van Kreta. Dit klopt zeker, het dorpje bestaat namelijk uit schattige witte huisjes met blauwe accenten. Kritsa is gelegen in de bergen en is precies wat je kunt verwachten van een typisch Grieks dorpje. Dit fotogenieke dorpje is de perfecte plek om te shoppen voor lokale producten. Kritsa is omringd met olijfboomgaarden. Het is dan ook geen wonder dat je hier bij het juiste adres bent voor heerlijke olijfolie. Het perfecte souvenir voor thuis.

Benieuwd geworden naar meer? Bekijk snel alle hotels en kies jouw zonnige vakantiebestemming!