Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Agios Nikolaos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Agios Nikolaos

Agios Nikolaos ligt in het noordoosten van Kreta en is tevens een van de grootste steden van het eiland. Agios Nikolaos is een drukke toeristenplaats met vele restaurants, hotels, bars en winkels. De stad staat vooral bekend om het prachtige binnenmeertje Voulismeni, wat door hoge rotswanden wordt omringd. Je kan gezellig rond het meertje zitten op een van de terrassen. Vanuit Agios Nikolaos is het leuk om een tripje met de boot te maken naar het nabij gelegen eiland Spinalonga. Wil je liever in de stad blijven? Bezoek dan zeker het volkenkundig museum en het archeologische museum. Je kunt ook heerlijk aan het strand liggen, want het eiland heeft een warm mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en het regent er maar zelden. Een perfecte zonvakantie in Griekenland dus!

Lees meer

Populaire vakanties Agios Nikolaos

Informatie Agios Nikolaos

Agios Nikolaos kun je goed bereiken met een huurauto of het openbaar vervoer. De stad ligt op een klein uurtje van de hoofdstad Heraklion. Het grootste vliegveld is in Heraklion gelegen maar je kunt ook op het vliegveld van Chania landen. De bestemming heeft een rustige en goede sfeer, wat ook terugkomt bij de stranden. Je kunt namelijk prachtige stranden zoals Ammoudi beach, Ammos Beach en Amyros Beach bezoeken. Een vakantie naar deze bestemming is erg populair bij gezinnen en stelletjes, vooral door de mooie stranden en leuke bezienswaardigheden. Natuurlijk is het er vaak ook prachtig weer!

Agios Nikolaos vakantie

In de stad Agios Nikolaos kun je meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van de Grieken door de verschillende bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het archeologisch en Folklore museum met een tentoonstelling met opgravingen. In de stad staan ook meerdere kerken om te bezichtigen zoals Agia Triada en Agios Nikolaos. Bezoek je Agios Nikoloas dan is het zeker een aanrader om het eiland Spinalonga te bewonderen. Het eiland is bekend door de schitterende burcht. Je kunt er met een excursie heen of zelfstandig naar toe gaan. Daarnaast kun je ook het leuke dorpje genaamd Kritsa bezoeken. Dit traditionele bergdorpje staat bekend om de vele handwerken.

Op het eiland Kreta bevindt zich de bekende Rouvas kloof. Deze kloof is dichtbij Agios Nikoloas gelegen dus vandaar dat de stad het beginpunt is. De kloof bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een kleine, nauwe kloof die je bereikt via een wandelpad wat leidt naar het tweede deel van de kloof. Zeker een uitdaging om de kloof te beklimmen tijdens je vakantie!