Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Chania ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ontdek in je volgende vakantie het prachtige Chania. Deze oude stad is gelegen in het westelijke deel van Kreta in Griekenland. Chania wordt gekarakteriseerd door Venetiaanse- en Turkse invloeden die nog duidelijk te bewonderen zijn in de architectuur van de stad. Struinend door de smalle straatjes spot je leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Ook wordt Chania omgeven door glooiende berglandschappen, idyllische baaien en authentieke Griekse dorpjes. Een aantal must-see bezienswaardigheden zijn de Oude Venetiaanse haven, het Firka kasteel én het Maritime museum. Ook als strandliefhebber kan jij in Chania goed toeven bij een van de mooiste stranden Falasarna. Dus wie neem jij mee op zonvakantie naar Chania?

Lees meer

Populaire vakanties Chania

Chania: vakantie in een historische Griekse stad

De historische stad Chania behoort tot een van de mooiste plaatsen van het eiland Kreta. Een leuke feit over Chania is dat het tot 1971 de hoofdstad was van Kreta. Hier zijn nog Venetiaanse-, Turkse en Joodse wijken te vinden waar je doorheen kunt wandelen. Dit na een rijke historie van overheersingen, vernietigingen en wederopbouw. Als liefhebber voor cultuur en geschiedenis kan jij hier dus goed toeven.

Bezienswaardigheden in Chania

Als het om culturele bezienswaardigheden gaat in Chania zijn er genoeg om op te noemen. Bezoek bijvoorbeeld het Archeologisch museum waar allerlei bijzondere schilderijen, schatten en vazen van het Minoïsche rijk van vroeger te bewonderen zijn. Ook is het een aanrader om naar de stadsmuren te gaan waar je prachtig uitzicht hebt over de zee en Chania. En nog een tip: de moskee van de Janitsaren, een bezienswaardigheid van het Ottomaanse Rijk.

Verborgen schatten in de omgeving van Chania

Huur een auto en ga eropuit! Maak jouw reis door het eiland en rijdt naar het gemoedelijke Rethymnon, de hoofdstad Heraklion en Bali Beach, waar je goed kunt toeven onder de Griekse zon. Wil je echt verborgen schatten van het eiland ontdekken? Ga dan tijdens je vakantie naar het witte vissersdorpje Loutro. Dit pittoreske dorpje is enkel met de boot te bereiken waardoor jouw reis ernaartoe al een hele beleving is. En nog een leuke tip voor de strandliefhebbers: ga een dagje naar het eiland Elafonisi, waar je roze stranden en turquoise water vindt, hoe schitterend is dat!

Eigenlijk is er gewoon te veel om op te noemen dat je de niet-opgenoemde tips zelf in je volgende vakantie in Chania moet gaan ontdekken. Oftewel: Chania wacht op je!