JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Dominicaanse Republiek » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor de Dominicaanse Republiek

Voor het laatst bijgewerkt op 14-10-2021

Wil jij graag op vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veel gestelde vragen voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek voor je op een rijtje gezet.

Actueel:

Het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek is op dit moment nog code oranje. Wil je graag afreizen naar de Dominicaanse Republiek? Dat is prima mogelijk en je eigen keuze, wij bieden deze mogelijkheid dan ook gewoon aan.

Top 10 Dominicaanse Republiek

Bekijk hier onze top 10 met meest populaire hotels & resorts op de Dominicaanse Republiek!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Hoewel de Nederlandse overheid de Dominicaanse Republiek nog steeds met kleurcode oranje aangeeft, is een vakantie naar de Dominicaanse Republiek is prima mogelijk, zeker als je volledig gevaccineerd bent. Bekijk de mooie hotels die je voor een betaalbare prijs kunt boeken! 

Jazeker! De hotels zijn weer volledig geopend en staan klaar om je een welverdiende vakantie te bezorgen. Bovendien zijn 100% van alle medewerkers in hotels en in het hele toerisme volledig gevaccineerd wat een gerust gevoel moet geven.

Het land heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om te zorgen voor veilige vliegreizen. Bij aankomst dienen alle passagiers vanaf 5 jaar een negatieve PCR Covid-19 of antigeen test te laten zien die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst óf een bewijs dat je volledig gevaccineerd bent. Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar de Dominicaanse Republiek, dien je rekening te houden met enkele zaken. Wanneer je volledig gevaccineerd bent valt dit reuze mee en hoef je niet veel te regelen om van een vakantie op de Dominicaanse Republiek te genieten! 

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Op de Dominicaanse Republiek zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. 

 • Vaccinatiebewijs, herstelbewijs, negatieve PCR-test en quarantaine

Bij aankomst op de Dominicaanse Republiek dien je een PCR-test resultaat te overleggen. Iedereen vanaf 5 jaar en ouder moeten een negatieve PCR test, die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst, kunnen laten zien. Als je langer dan 3 weken voor vertrek volledig gevaccineerd bent dan kun je een coronabewijs laten zien.

Voor de terugkeer naar Nederland heb je aan een vaccinatiebewijs voldoende mits je volledig gevaccineerd bent. Ben je niet gevaccineerd? Dan dien je na een verblijf op de Dominicaanse Republiek voor vertrek terug naar Nederland je te laten testen op bestemming. Je dient een negatieve antigeentest én een negatieve NAAT-test hebben. De antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur voor vertrek, de NAAT-test niet ouder dan 48 uur voor vertrek. De verplichte antigeentest vervalt als de NAAT-test maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen. Met een herstelbewijs kun je ook terug naar Nederland vliegen mits je positieve PCR of NAAT-test niet korter dan 11 dagen geleden en niet langer dan 180 dagen zijn afgenomen. Iedereen vanaf 12 jaar moet één van bovenstaande bewijzen kunnen laten zien. Er is geen quarantaineplicht bij aankomst in Nederland.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Gezondheidsverklaring Dominicaanse Republiek

Als je naar de Dominicaanse Republiek afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk invullen via deze link.  Dit formulier dien je 72 uur voor vertrek naar de Dominicaanse Republiek online in te vullen. Het E-ticket is vanaf 1 april verplicht. Reizigers dienen 1 formulier per persoon of gezin in te vullen. Na het invullen van het formulier krijg je een QR-code die bij binnenkomst op de luchthaven gescand wordt.

 • Vliegen vanaf Nederland

Het vliegverbod tussen Nederland en de Dominicaanse Republiek is opgeheven, wat betekent dat er weer rechtstreekse vluchten vliegen. Na een verblijf op de Dominicaanse Republiek dien je een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs bij je te hebben. Meer informatie hierover lees je onder het kopje Vaccinatiebewijs, herstelbewijs, negatieve PCR-test en quarantaine.

 • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar de Dominicaanse Republiek? Je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 5 jaar) zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve PCR-test bij zich te hebben die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties. Als je volledig gevaccineerd bent is dit voor de heenreis niet nodig. Verder gelden bij terugkomst in Nederland dezelfde regels als staat vermeld onder het kopje Vaccinatiebewijs, herstelbewijs, negatieve PCR-test en quarantaine.

  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je op vakantie naar de Dominicaanse Republiek en vliegen vanaf België? Je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest (niet ouder dan 72 uur), vaccinatiebewijs of herstelbewijs moeten kunnen voorleggen. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen tot 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier. Verder gelden bij terugkomst in Nederland dezelfde regels als staat vermeld onder het kopje Vaccinatiebewijs, herstelbewijs , negatieve PCR-test en quarantaine.

  De richtlijnen in de Dominicaanse Republiek zijn als volgt:

  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.
  • Je mag met maximaal 10 personen bij elkaar komen.
  • In verschillende regio's is een avondklok ingesteld. Op welke tijden deze in gaat en afloopt verschilt per regio.

  Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Dominicaanse Republiek kun je een boete krijgen.

  Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn weer helemaal open! De Dominicaanse regering heeft speciale protocollen opgesteld zodat iedereen van een veilige vakantie kan genieten! Bij het inchecken zal de temperatuur worden gemeten en dien je een gezondheidsverklaring te ondertekenen.
  • Restaurants zijn weer open. Aan tafel is een mondkapje niet nodig, wel wanneer je je verplaatst binnen het restaurant. Personeel is wordt getest op COVID-19 om een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen.
  • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.