JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Dominicaanse Republiek » Maatregelen voor toeristen » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor de Dominicaanse Republiek

Voor het laatst bijgewerkt op 18-9-2020

Wil jij op vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Bekijk dan snel de laatste corona maatregelen en reisadviezen. Op deze pagina - die wij dagelijks updaten - proberen wij je op de hoogte te houden van het laatste nieuws. 

Actueel:

Het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek is op dit moment code oranje. Vakanties naar dit land zijn dus helaas nog niet mogelijk. Er gaan langzaam steeds meer - voornamelijk Europese - landen open, maar vooralsnog is er geen nieuws over de Dominicaanse Republiek. 

Meerdere bronnen vermelden dat de Dominicaanse Republiek weer toeristen wil ontvangen, maar vanwege het negatieve reisadvies vanuit de Nederlandse overheid kun je nog niet afreizen naar dit land. Het is dus afwachten tot Nederland het reisadvies aanpast. Zodra er meer bekend is over het reisadvies van de Dominicaanse Republiek, lees je er op deze pagina meer over.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar de Dominicaanse Republiek?

Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar de Dominicaanse Republiek mogen gaan. Er is sprake van een code oranje vanuit de Nederlandse overheid, wat inhoud dat je nog niet op vakantie kunt naar dit land.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar de Dominicaanse Republiek?

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Op de Dominicaanse Republiek zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. 

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Gezondheidsverklaring Dominicaanse Republiek

Als je naar de Dominicaanse Republiek afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk downloaden, uitprinten en invullen via deze link. 

 • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Het is verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen. Om goed voorbereid te zijn, neem je dit formulier dus mee op reis!

 • Vliegen van en naar België

Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.


Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar de Dominicaanse Republiek!

Op vakantie naar de Dominicaanse Republiek, wat is er open?

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:
 • Hotels en resorts zijn begonnen met het heropenen, wel met een beperkte capaciteit. De Dominicaanse regering heeft speciale protocollen opgesteld zodat iedereen van een veilige vakantie kan genieten! Bij het inchecken zal bijvoorbeeld de temperatuur worden gemeten en dien je een gezondheidsverklaring te ondertekenen.
 • Restaurants zijn met een beperkte capaciteit open. Aan tafel is een mondkapje niet nodig, wel wanneer je je verplaatst binnen het restaurant. Personeel wordt getest op COVID-19 om een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen.
 • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

Wat zijn de corona maatregelen in de Dominicaanse Republiek?

De richtlijnen in de Dominicaanse Republiek zijn als volgt:
 • Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.
Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Dominicaanse Republiek kun je een boete krijgen.

Kan ik met het vliegtuig naar de Dominicaanse Republiek?

Nee, het is nog niet mogelijk om met het vliegtuig naar de Dominicaanse Republiek te reizen. Dit kan zodra vakanties naar de Dominicaanse Republiek weer worden toegestaan vanuit de Nederlandse overheid. Het land heeft al wel voorzorgsmaatregelen getroffen om te zorgen voor veilige vliegreizen. Bij aankomst zal bij alle passagiers de temperatuur worden gecontroleerd. Als een passagier een temperatuur van meer dan 38 graden of andere symptomen vertoont, zal er een snelle COVID-19-test worden uitgevoerd. Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.