Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Dominicaanse Republiek ×
    • Oostkust ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Voor een heerlijke zonvakantie aan de Oostkust van de Dominicaanse Republiek vlieg je op de internationale luchthaven van Punta Cana. De Oostkust staat bekend om de kilometers lange witte palmenstranden waar je eindeloos kunt relaxen. Wissel dit af met een leuke bootexcursie naar één van de nabij gelegen eilandjes of maak een tripje naar het bergachtige groene binnenland. De Oostkust heeft ook een prachtig nationaal park genaamd Cotubanamá dat met meer dan 300 vogelsoorten de tropische poort naar het eilandje Saona is. De Oostkust telt talloze direct aan het strand gelegen all inclusive hotels. Het zal je aan niets ontbreken tijdens een vakantie op één van de mooiste plekken van de Cariben.

Lees meer

Populaire vakanties Oostkust

Leuke vakantiebestemmingen aan de Oostkust

Punta Cana is de bekendste vakantiebestemming van de Oostkust en omvat het uitgestrekte gebied rondom de gelijknamige luchthaven. Punta Cana staat bekend om de parelwitte stranden die fel afsteken tegen de tropisch blauwe zee. Om het helemaal af te maken, is het strand bezaaid met hoge op de wind dansende palmbomen. Deze combinatie geeft je het gevoel dat je rondloopt op de set van de nieuwste bounty reclame.

De Oostkust begint bij Bavaro in het noorden. Hier geniet je tijdens je vakantie van de prachtige tropische tuinen van de luxe all inclusive hotels. De meeste van de hotels liggen op nog geen 50 meter van het best bezochte strand van de Dominicaanse Republiek. Dit maakt Bavaro tot de ideale vakantiebestemming aan de Oostkust om helemaal tot rust te komen met alle luxe binnen handbereik.

Aan de zuidkant van de Oostkust niet ver van Boca Chica ligt het vissersdorpje Guayacanes. Dit plaatsje ligt direct aan de Caribische Zee en heeft een prachtig strand dat minder druk bezocht wordt dan de andere stranden. Ideaal als je van rust houdt en in stilte van de heerlijke tropische omgeving wilt genieten. Guayacanes is vooral ook populair onder gezinnen en onder de lokale toeristen. Het is makkelijk bereikbaar van vanuit zowel Punta Cana als vanuit de hoofdstad Santo Domingo.

Stranden aan de Oostkust

De Oostkust van de Dominicaanse Republiek is vooral beroemd om zijn prachtige hagelwitte Costa del Coco. Vrijwel elke foto die je maakt kan als ansichtkaart worden verkocht. Met een zee temperatuur van gemiddeld 25 graden ben je altijd gegarandeerd van een ontspannen duik tussen de golven. Om je een beetje op weg te helpen bij het kiezen van het strand waar jij gaat relaxen hebben we een aantal stranden op een rijtje gezet.

Playa Bavaro is het best bezochte strand van de Oostkust en heeft werkelijk alles wat je van een tropisch strand in de Cariben verwacht. Laat het fijne witte zand door je tenen glijden terwijl je geniet van het uitzicht over de azuurblauwe Atlantische Oceaan. Schiet jaloersmakende foto’s met de indrukwekkend hoge palmbomen, kruip voor verkoeling onder de sfeervolle rieten parasols en slenter na een heerlijke stranddag in een paar minuten naar je hotel. Playa Bavaro is een strand dat je ongetwijfeld hoog op je lijstje van te bezoeken stranden in de Cariben kunt zetten.

Ontsnap aan de drukte van Punta Cana en ga relaxen op het prachtige ‘Playa Macao’. Dit strand is door UNESCO uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van het Caribisch gebied. Geniet hier van de natuurrijke omgeving en eet verse vis in één van de kleine houten visrestaurantjes.

Ontdek Playa Juanillo dat bekend staat als het en breedste strand van de Oostkust. Dit strand wordt geprezen vanwege de afgelegen ligging en is dankzij het ondiepe water uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Geniet van de tussen de palmen gespannen zonnedakjes of ga voor een heerlijke maaltijd naar het midden op het strand gelegen restaurantje Little John. Dit strand is zo fel wit dat een zonnebril zeker geen overbodige luxe is!


Bootexcursies aan de Oostkust

Maak een tocht met een catamaran en bezoek tijdens je vakantie de mooiste stranden van de Oostkust. Als je bijvoorbeeld in Bavaro verblijft kun je vanuit daar een dagtocht naar het afgelegen Playa Juanillo boeken. Een bezoek aan het eiland Saona is ook zeker de moeite waard. Geniet hier van het ultra relaxte eilandleven en laat je verrassen door stranden die nog mooier zijn dan je kunt bedenken. Canto de La Playa is een waar paradijs aan de zuidkant van het eiland en is dankzij de afgelegen ligging ook meteen het minst druk bezochte strand. Trek dus zeker een dag uit om tijdens je vakantie aan de Oostkust deze kers op de taart te bezoeken!