Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Dominicaanse Republiek ×
    • Zuidkust ×
    • Boca Chica ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Boca Chica

Boca Chica is één van de minder bekende badplaatsen aan de Zuidkust van de Dominicaanse Republiek. Dit maakt de badplaats echter niet minder geliefd. De witte zandstranden met wuivende palmbomen trekken niet alleen vele toeristen. Ook de lokale bevolking komt in de weekenden en op feestdagen graag genieten aan het mooie, witte zandstrand. Boca Chica is een perfecte plek voor een heerlijke zonvakantie. Maar wil je tijdens je vakantie ook wat zien van het land? Dan is de ligging vlakbij de culturele hoofdstad Santo Domingo ideaal. Hier kan je vele interessante pleinen, karakteristieke straatjes en bijzondere kerken ontdekken. Zo kan je jouw zonvakantie goed afwisselen met een dagje cultuur! 

Lees meer

Populaire vakanties Boca Chica

De baai van Boca Chica

Boca Chica ligt eigenlijk aan een lagune en is omringd door een rif. Daardoor is het heldere zeewater erg kalm en ondiep. Niet alleen een aanrader dus voor stellen maar ook zeker voor gezinnen met kinderen! In de baai bij Boca Chica liggen 2 kleine eilandjes: La Matica en La Piedra. La Matica staat bekend als mangrove eiland vanwege de duizenden vogels die hier broeden. Een aanrader voor natuurliefhebbers.

Strandleven in Boca Chica

Overdag kan je in Boca Chica genieten van aangename temperaturen aan het strand. De meeste resorts zijn overigens ook aan het strand gelegen. Er zijn diverse watersporten mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld kajakken, waterfietsen of een ritje maken op de banaan. Bij het strand zijn verschillende eettentjes en komen lokale verkopers langs met vers fruit. Ook zijn er verschillende kraampjes waar je leuke handwerk producten kan kopen. 

In de avond verplaatst het strandleven zich naar de hoofdstraat: Calle Duarte. Die wordt dan afgesloten voor verkeer. De verschillende restaurants en bars bieden hier volop gezelligheid.

Cultureel Santo Domingo

Boca Chica is erg gunstig gelegen ten opzichte van de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek: Santo Domingo. Deze grote stad met maar liefst 3 miljoen inwoners ligt op ca. 40 km. afstand van Boca Chica.

In Santo Domingo vind je vele interessante bezienswaardigheden zoals de historische binnenstad en de kathedraal Santa Maria la Menor. Ook zijn er verschillende pleinen, karakteristieke straatjes en mooie kerken te bewonderen. Dit maakt Boca Chica een aantrekkelijke zonbestemming voor zowel strand- als cultuurliefhebbers. Een perfecte combinatie!