Veelgestelde vragen - Preferenties & Essenties

Wat zijn preferenties?

Preferenties zijn voorkeuren die je hebt ten opzichte van bijvoorbeeld de ligging van je accommodatie. Voorbeelden van preferenties zijn bijvoorbeeld zeezicht, kamers naast elkaar, zo laag mogelijk, rustige ligging, zwembadzijde etc. Het is mogelijk om kosteloos preferenties toe te voegen aan je boeking tot 2 weken voor vertrek. Wanneer je een reservering hebt gemaakt voor een voordeelkamer kan je helaas geen preferenties toevoegen aan je boeking. Als je een preferentie wilt doorgeven kan je dit doen door ons na boeking een e-mail te sturen onder vermelding van je reserverings- of dossiernummer samen met je preferenties. Wij sturen je verzoek door naar de reisorganisatie. Let op, dit zijn preferenties en dus kunnen we geen garantie afgeven dat het verzoek wordt ingewilligd.

Wat is het verschil tussen preferenties en essenties?
Wanneer jouw voorkeur zo essentieel is wordt er gesproken van een essentie. Dit kan bijvoorbeeld medische redenen hebben. Voor het aanvragen van een essentie worden kosten in rekening gebracht. De essentiekosten worden ook berekend als een essentie niet akkoord komt en je je reis helaas dient te annuleren. Als de essentie wordt bevestigd door de accommodatie en/of vliegmaatschappij dan is je boeking direct bindend en is het niet meer mogelijk de reis kosteloos te annuleren. Het is daarnaast noodzakelijk om een essentie direct bij boeking te vermelden. Je dient hiervoor contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.
Zijn er kosten verbonden aan essenties?
Ja, er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van essenties. Deze kunnen per reisorganisatie verschillen. Mocht je essentie niet akkoord komen, dan kunnen er alsnog kosten in rekening worden gebracht, zogeheten organisatie- en/of communicatiekosten.
Ik heb specifieke wensen bij mijn losse hotelboeking. Aan wie geef ik dit door?
Indien je bepaalde wensen hebt, dan kan je na boeking rechtstreeks contact opnemen met het desbetreffende hotel. Prijsvrij.nl kan helaas geen garantie bieden dat je verzoek gehonoreerd wordt door het hotel. Daarom is het van belang om je zoekopdracht zo veel mogelijk aan te laten sluiten op je specifieke wensen en verwachtingen.