Veelgestelde vragen - Wijzigen en omboeken

Kan ik na het boeken de datum, bestemming, vlucht of accommodatie van mijn reis nog wijzigen?

Ja, in principe kan dat. Houd er rekening mee dat hier altijd (hoge) kosten aan verbonden zijn. Wat de mogelijkheden zijn en of je reis nog aangepast kan worden, is afhankelijk van de voorwaarden van de reisorganisator waar je jouw reis hebt geboekt, de vertrekdatum, de beschikbaarheid en of je een dynamische pakketreis hebt geboekt.


Lees dus altijd de voorwaarden goed door. De wijzigingskosten zijn altijd voor eigen rekening. Houd er rekening mee dat Prijsvrij Vakanties ook € 20,- wijzigingskosten in rekening brengt. Meestal lopen de kosten op wanneer je dichter bij de vertrekdatum zit. Tot 6 weken voor vertrek kan de reisorganisator met je meekijken naar de mogelijkheden. Neem daarom zo snel mogelijk contact op als je nog iets aan jouw boeking wil wijzigen.

Tip: als je wil omboeken naar een ander hotel of een andere datum, kan je het best concreet doorgeven welk hotel of welke data je in gedachten hebt, zodat wij in overleg met de reisorganisator naar de mogelijkheden kunnen kijken. Houd er wel rekening mee dat het hotel of de vluchten die je zou willen boeken, wel aangeboden moeten worden door dezelfde reisorganisator als waar je de oorspronkelijke boeking hebt ondergebracht. Per reisorganisator kan worden beoordeeld of het mogelijk is de reis om te boeken naar een andere bestemming. Ook hier kunnen hoge kosten aan verbonden zijn.

Kan ik gegevens van een reiziger in de boeking wijzigen?

In veel gevallen is het mogelijk de gegevens nog te wijzigen. Houd er wel rekening mee dat reisorganisatoren hiervoor (hoge) wijzigingskosten in rekening kunnen brengen. In sommige gevallen zijn de mogelijkheden tot wijzigingen zelfs beperkt, raadpleeg hiervoor de voorwaarden van je reisorganisator. Deze wijzigingskosten, evenals de € 20 servicekosten van Prijsvrij Vakanties, zijn voor eigen rekening.


Tip: om (extra) kosten te vermijden, raden we je aan om de namen die je invult bij het plaatsen van je boeking zorgvuldig te controleren.

Kan ik nog een persoon bijboeken?

Dit is afhankelijk van wat je hebt geboekt, de voorwaarden van de reisorganisator waar je jouw reis hebt geboekt en de beschikbaarheid van onder andere vluchten en accommodatie. Houd er alleen rekening mee dat het bijboeken van een persoon nooit kosteloos is. Bij een dynamische pakketreis stelt de reisorganisatie verschillende reisdiensten samen tot een pakket (vlucht, accommodatie en eventueel transfer) op het moment dat jij jouw wensen aangeeft.


Neem contact op met het Customer Care team van Prijsvrij Vakanties, dan kunnen we bij de reisorganisator opvragen wat de mogelijkheden en de meerkosten zijn en of er nog beschikbaarheid is.


Goed om te weten: tot 6 weken voor vertrek kan je reisorganisator jouw aanvraag nog beoordelen en kijken naar de mogelijkheid. Binnen 6 weken voor vertrek zijn de opties zeer beperkt. Houd er rekening mee dat er tevens € 20,- wijzigingskosten in rekening gebracht door Prijsvrij Vakanties.

Mijn geboortedatum klopt niet, moet dit worden aangepast?

Of een geboortedatum aangepast moet worden of niet, hangt af van de geboekte reis en de voorwaarden van de reisorganisator. In sommige gevallen kan wijzigen van invloed zijn op de prijs, denk aan het vervallen van kinderkorting of wijzigingskosten. Neem contact op met ons Customer Care team om te bespreken wat de gevolgen zijn voor jouw vakantie.

Ik heb mijn getrouwde naam ingevuld en niet mijn meisjesnaam, wat nu?

Voor alle reizen is het noodzakelijk dat je de geboortenaam ofwel meisjesnaam opgeeft. Of de reis moet worden aangepast of niet, hangt af van de geboekte reis/bestemming en de voorwaarden van je reisorganisator. In sommige gevallen kan wijzigen van invloed zijn op de prijs of leiden tot het aanschaffen van een nieuw ticket.

Goed om te weten: de meeste luchtvaartmaatschappijen weigeren je op de vlucht wanneer op jouw ticket niet jouw oorspronkelijke achternaam vermeld staat, maar die van jouw echtgenoot of geregistreerd partner. Zorg dus dat je dit voor vertrek laat aanpassen.

Hoe kan ik omboeken?

Heb je een vakantie geboekt, maar wil je deze liever omboeken naar een andere vertrekdatum? Of wil jij je kamer upgraden? Dat kan, houd er alleen rekening mee dat omboeken nooit kosteloos is. Bij een dynamische pakketreis stelt de reisorganisator namelijk verschillende reisdiensten samen tot één pakket (vlucht, accommodatie en eventueel transfer) op het moment dat jij jouw wensen aangeeft.

Buiten 6 weken voor vertrek is het mogelijk een omboekingsaanvraag te doen bij de reisorganisator. De reisorganisator checkt aan de hand van de beschikbaarheid en de voorwaarden of het mogelijk is om je vakantie te wijzigen. Zodra de reisorganisator ons informeert over de prijzen en de mogelijkheden, laten wij je dat spoedig weten. Zit je binnen 6 weken voor de start van je vakantie? Houd er rekening mee dat het in de meeste gevallen niet meer mogelijk is om je boeking te wijzigen. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via het contactformulier.

Hoe kan ik mijn adres/telefoonnummer wijzigen?

Wijzigingen met betrekking tot adres, telefoonnummers, gegevens van de thuisblijvers en e-mailadressen kan je het beste doorgeven per e-mail om misverstanden te voorkomen. Gebruik hiervoor het contactformulier.