Veelgestelde vragen - Reisbescheiden

Wanneer krijg ik mijn reisbescheiden?

Normaliter staan de reisbescheiden circa 7 dagen voor vertrek voor je klaar in Mijn Prijsvrij. Je wordt hiervan per e-mail op de hoogte gehouden. Heb je een last-minute geboekt of ga je op vakantie tijdens het hoogseizoen? Dan mag je uiterlijk 3 dagen voor vertrek je reisbescheiden verwachten. Zodra je reisbescheiden klaarstaan vind je deze terug onder het kopje 'Reispapieren' in Mijn Prijsvrij.

Heb je binnen 3 dagen voor vertrek nog geen reisbescheiden ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Goed om te weten: je ontvangt van Prijsvrij Vakanties geen papieren vliegtickets meer. Na het (online) inchecken bij je luchtvaartmaatschappij ontvang je jouw (digitale) instapkaart voor het vliegtuig.

Mijn tussenvoegsels staan tegen mijn achternaam geplakt. Levert dit een probleem op?

Nee, dit is de wijze waarop vliegmaatschappijen de namen tonen op de reisbescheiden. In de luchtvaart is er geen spatie mogelijk bij een achternaam, vandaar dat het tussenvoegsel geplakt wordt aan de achternaam.

Mijn naam heeft een leesteken, dit staat niet op mijn reispapieren, levert dit een probleem op?

Nee, leestekens worden niet vermeld op je reisbescheiden. Als je dus bijvoorbeeld een é of ö in je naam hebt staan, zal dit als e of o worden vermeld.

Wanneer ontvang ik mijn vliegtickets?

De reisbescheiden en het vluchtschema voor jouw reis ontvang je circa 7 dagen voor vertrek. Bij het (online) inchecken ontvang je jouw (digitale) instapkaart voor het vliegtuig. Je ontvangt van ons dus geen papieren vliegtickets meer. Heb je een last-minute geboekt of ga je op vakantie tijdens het hoogseizoen? Dan mag je uiterlijk 3 dagen voor vertrek je reisbescheiden verwachten. In Mijn Prijsvrij onder het kopje 'Vluchten & Bagage' vind je de inloggegevens om online in je boeking te komen bij de luchtvaartmaatschappij.


Houd er rekening mee dat online inchecken bij veel luchtvaartmaatschappijen verplicht is. Voor inchecken op de luchthaven wordt in dat geval kosten in rekening gebracht. Het is daarom slim om van tevoren na te gaan of het bij jouw luchtvaartmaatschappij verplicht is om online in te checken. Deze kosten zijn namelijk voor jouw eigen rekening.


Tip: Online inchecken is bij veel luchtvaartmaatschappijen verplicht. Voor inchecken op de luchthaven worden in dat geval kosten in rekening gebracht. Het is daarom slim om van tevoren na te gaan of het bij jouw luchtvaartmaatschappij verplicht is om online in te checken. Deze kosten zijn namelijk voor jouw eigen rekening.