Veelgestelde vragen - Mijn Reis

Ik ga met de auto naar Duitsland, heb ik een milieusticker nodig?

Als je met de auto naar Duitsland reist willen we je graag wijzen op de milieuzones, in Duitsland ook wel ‘umweltzonen’ genoemd. Deze zones mag je alleen in als je auto is voorzien van een geldige milieusticker. Check dus goed of je voor jouw verblijf een milieusticker nodig hebt.

Milieustickers worden uitgegeven op kenteken en zijn geldig in heel Duitsland zolang je hetzelfde kenteken hebt. Voorkom een boete en schaf de milieusticker nu aan voor € 12,50. Je milieusticker kan je via deze link aanvragen.

Ik ga op reis met de auto, heb ik een tolvignet nodig?

Voor een aantal landen is een tolvignet noodzakelijk. Dit is onder meer verplicht voor Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Tsjechië, Slowakije en Slovenië. Reis je naar Italië, Kroatië of Griekenland? Dan is een tolvignet ook belangrijk omdat je altijd door een van de eerder vermelde landen rijdt. Het tolvignet kan je via deze link aanvragen.

Ik heb een busreis geboekt en wil mijn opstapplaats wijzigen, kan dit?
Ja, het is mogelijk de opstapplaats te wijzigen. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling. Aan het wijzigen van je opstapplaats kunnen kosten verbonden zijn.
Zijn er maaltijden en drankjes verkrijgbaar tijdens mijn busreis?
Ja, bij lange busreizen naar bijvoorbeeld Spanje kan je kleine snacks en drankjes verkrijgen in de bus. Bij lange busreizen wordt er daarnaast regelmatig gestopt en is er ook vaak de gelegenheid een hapje te eten bij een restaurant onderweg.
Kan er een tussenlanding plaatsvinden op een vlucht die ik al heb geboekt?
Omdat de vluchtgegevens altijd nog onder voorbehoud van wijzigingen zijn, kan het voorkomen dat er een tussenlanding wordt ingepland op de vlucht, ook als je deze al hebt geboekt via onze website.
Met welke vliegmaatschappij vlieg ik?
Reisorganisaties werken met verschillende vliegmaatschappijen, daarom kan het voorkomen dat de vliegmaatschappij nog niet bekend is bij boeking. Wanneer deze wel bekend is, dan wordt deze in het scherm getoond nadat de prijs gecheckt wordt. In de reispapieren zal de vliegmaatschappij tevens bekend worden gemaakt.
Zijn er tijdens de vlucht drankjes en maaltijden inbegrepen?
Bij de meeste vluchten (veelal chartervluchten) zijn geen maaltijden inbegrepen. Aan boord kan je vaak tegen betaling wel drankjes en maaltijden bestellen. Uitzondering zijn vluchten naar verre bestemmingen.
Hoe kan ik een voorkeur opgeven voor extra beenruimte?
Dit is helaas niet mogelijk. Je kunt bij het inchecken hierom vragen, maar het is niet gegarandeerd dat dit verzoek kan worden ingewilligd. In enkele gevallen is het mogelijk om bij de vliegmaatschappij van te voren stoelen te reserveren met extra beenruimte. Dit kan vaak alleen tegen bijbetaling. Voor meer informatie neem contact op met de reserveringsafdeling van Prijsvrij.nl