Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Tunesie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Tunesië is een land dat het thuis is geweest van verschillende volkeren die hun stempel hebben gedrukt op de cultuur van het land. Duik dieper in de geschiedenis en bezoek de steden Sousse en Carthago voor historische bezienswaardigheden. Waan je door de woestijn en doe een kamelentocht waarbij je op bezoek gaat bij echte Nomaden. Bewandel de straten waar je kennis maakt met de gastvrijheid en de Oosterse sfeer van Tunesië of ga relaxen aan één van de prachtige zandstranden. Het land bestaat vooral uit bergdorpen, maar langs de kust heb je groene, wuivende palmbomen. Populaire regio's zijn Golf Van Hammamet en Djerba. Voor de ultieme ontspanning bezoek je een hammam: een unieke ervaring!

Lees meer

Populaire vakanties Tunesie

Tunesië – Land van woestijn en zee

Dit gastvrije land is een veelzijdige vakantiebestemming op slechts 2,5 á 3 uur vliegen van Nederland. Tunesië is rijk aan cultuur en beschikt over eeuwenoude tradities. Je vindt er onder andere verschillende overblijfselen uit de Romaanse, Arabische, Turkse, Fenicische en Franse tijd. De natuur is erg verschillend, aan de kust is er met flink wat palm- en naaldbomen nog aardig wat begroeiing, maar zodra je het binnenland in rijdt wordt de begroeiing steeds minder en met name in het noorden wordt het direct bergachtig.

Het eiland Djerba is zeer populair onder Nederlanders vanwege zijn prachtige stranden, aanwezigheid van palmbomen en het milde klimaat. Zonliefhebbers kunnen ook terecht in de schitterende kustplaatsen Sousse, Hammamet en Port El Kantaoui. Ontspan in alle rust onder de Tunesische zonnestralen op de onaangetaste Kerkenna-Eilanden of wandel door het beboste landschap van het schiereiland Cap Bon.

Activiteiten en bezienswaardigheden Tunesië

Om de cultuur van het prachtige Tunesië te ontdekken zal je toch echt het binnenland in moeten reizen. Verken de archeologische sites van Carthago en El Djem dat beschikt over een schitterend Romeins amfitheater. Voel de hitte van het zand onder je voeten in het woestijnlandschap van de Sahara in het zuiden. Tozeur en Douz zijn de belangrijkste oases van Tunesië, tevens heb je een prima uitgangspunt om de Sahara te ontdekken alsmede het Sjott el- Djerid. Het Sjott el Djerid is een gesloten zoutmeer met een bodem die tussen de 10 en 25 meter onder zeeniveau ligt. Droom je ervan om ooit een fata morgana te zien, dan maak je op deze bijzondere plek een aardige kans. 

Wandel door de oude straten van de hoofdstad Tunis en ontdek de echte Oosterse sfeer die gekenmerkt worden door piepkleine winkeltjes, het mausoleum van een rijke Tunesische familie en het bijzondere gebouw Tourbet El Bey. Mocht je willen winkelen in een soukh (Arabische markt), vergeet dan niet af te dingen. De Tunesiërs hebben dit spelletje tot een sport verheven. Het pittoreske Sidi Bou Said ligt niet ver van de hoofdstad en is zeer populair onder kunstzinnige mensen.

 

Aan de kust zijn vele watersporten mogelijk of sla een balletje op de vele golfbanen. Ontspannen gaat prima in een van de vele thalassocentra, hammams en stoombaden.

Excursies Tunesië

Om echt in Arabische sferen te komen is het erg leuk om een kamelentocht te maken door de woestijn. Vaak krijg je dan ook een tulband om je hoofd en ga je op bezoek bij echte nomaden. De gastvrijheid is meteen voelbaar, een heerlijke, maar mierzoete muntthee wordt voor je bereid terwijl je van een verhitte steen versgebakken platbrood geserveerd krijgt.

Verder is het ook erg leuk om een halve dagexcursie te boeken naar traditionele berberdorpen. Met een jeep rijd je de bergen in en hier krijg je een uniek inkijkje in het simpele authentieke leven van de Berbers.

Waar wacht je nog op? Boek je last minute vlucht en binnen drie uur zie je alle culturele wonderen van de ideale vakantiebestemming Tunesië. Heb je nog praktische vragen over een vakantie in Tunesië? Bekijk dan alle handige informatie over Tunesië in de Prijsvrij Vakantiewijzer.

Blog

 • Foto
  Tunesië verovert je hart met bezienswaardigheden
  13 maart 2021

  Hoog tijd om Tunesië in het zonnetje te zetten. Kom in deze blog alles te weten over de leukste bezienswaardigheden!

  Tunesië & haar bezienswaardigheden
 • Foto
  Waarheen in Tunesië?
  03 februari 2021

  Een vakantie naar Tunesië is leuk voor jong & oud. In deze blog lees je in welke badplaatsen je tijdens je vakantie in Tunesië moet verblijven.

  Waarheen in Tunesië?