Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Tunesie ×
    • Djerba ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Djerba is een eiland dat met een lange dam verbonden is aan het vasteland van Tunesie. Het ligt ten oosten van het land aan de Golf van Gabès in de Middellandse Zee. Dit eiland is ideaal voor zonaanbidders vanwege het aangename klimaat en de vele prachtige uitgestrekte zandstranden. De hoofdstad van Djerba, Houmt Souk, ligt in het noorden en telt vele lekkere restaurants en leuke winkels. Op dit eiland vind je nog enkele overblijfselen uit de Romeinse tijd; Djerba beschikt zelfs over één van de oudste en bekendste synagoge ter wereld, de El-Ghriba. Verblijf in een van de vele all inclusive hotels & resorts en geniet zorgeloos van je vakantie in Djerba!

Lees meer

Populaire vakanties Djerba

Bezienswaardigheden Djerba

Tijdens je zonvakantie in Djerba kun je de parelwitte zandstranden afwisselen met de gezellige souks en historische gebouwen. Veel steden en badplaatsen zoals Midoun en Zarzis beschikken nog over oude medina’s die leuk zijn om te bezoeken tijdens je vakantie in Djerba! Hier vind je een paar tips voor een dagje weg tijdens je vakantie:

Houmt Souk: de hoofdstad van Djerba is een leuk uitstapje tijdens je vakantie. De plaats heeft haar naam te danken aan de vele kraampjes die overal langs de weg te vinden zijn. De grootste bazaar van het eiland vormt het centrale plein. Logisch ook want Houmt Souk betekent letterlijk: Marktstad. Wandel langs de handelaren en bewonder de traditionele producten.

El-Ghriba: Djerba was een heilige plaats voor Joden en daarom dat er vroeger ook veel Joden op dit eiland woonden. De El Ghriba synagoge is de centrale plek voor de Joodse gemeenschap. Een synagoge is een gebeds-en gemeenschapshuis voor het jodendom. De El-Ghriba is de oudste synagoge van Noord-Afrika! Een van de oudste Tora’s ter wereld, het heilige boek van de Joden, zou er bewaard liggen.

Borj Ghazi Mustapha: dit is het grootste en best bewaarde lokale kasteel van Djerba. Werkelijk een sprookjesachtige verschijning! Dit fort is gelegen aan het strand in Houmt Souk en een van de meest bezochte historische locaties op het eiland. Wanneer je toch de hoofdstad bezoekt kun je Borj Ghazi Mustapha niet overslaan!

Djerba Hood: in het dorpje Erriadh bewonder je de moderne street art van Djerba. In 2014 hebben 150 kunstenaars uit de hele wereld hier 250 muurschilderingen gemaakt om de stoffige straten op de fleuren. “The Hood” is een tour langs indrukwekkende urban art, waar je prachtige foto’s kunt maken. 

Borj Djillidj: deze kleine havenplaats is de moeite waard om je dag mee af te sluiten. Volgens de locals vind je in deze rustige haven namelijk de mooiste zonsondergang. Kom hier even helemaal tot rust; geniet van het moment en bewonder het prachtige uitzicht!

Natuur Djerba

Het ontelbare aantal palmbomen, de vele olijfbomen en prachtige groene oases maken Djerba een echt paradijs. Vooral natuurliefhebbers zullen hier genieten. Daarnaast is Ras Rmel zeker een bezoek waard. Dit staat beter bekend als Flamingo Island, waar kolonies vol flamingo’s in het helderblauwe water samenkomen. Vanuit de hoofdstad Houmt Souk kun je de boot hiernaartoe nemen en daarnaast is het een mooie plek om te snorkelen en te zwemmen. Andere plekken om van de zee te genieten zijn het strand van Seguia, Sidi Mahrez en Ajim. Geniet van de zon, zee en het strand tijdens je vakantie in Djerba.

Weer Djerba

Voor een zonvakantie ben je in Djerba op de juiste plek! Het heeft namelijk zo’n 324 dagen zon per jaar. Het eiland telt dagelijks gemiddeld 8 uren zon in de winter en maar liefst gemiddeld 11 uren zon in de zomer! Het mediterrane klimaat wordt beïnvloed door de Middellandse Zee, wat betekent dat er hete, droge zomers zijn met milde tot koude winters. De zomers zijn zwoel en warm in Djerba. Voor een zonvakantie is de beste reistijd in de maanden mei, juni of september. De temperaturen zijn dan erg aangenaam. Juli en augustus zijn over het algemeen erg droog en zeer heet. Hou er daarnaast rekening mee dat het tijdens onze zomertijd een uur vroeger is in Djerba, in de winter is er geen tijdsverschil omdat Djerba geen verschil in winter- en zomertijd kent.