Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Tunesie ×
    • Golf Van Hammamet ×
    • Mahdia ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ontdek de vissersplaats Mahdia in het vakantieland Tunesie. Een ideale strandbestemming voor zonliefhebbers. Stel je eens voor: een fijnkorrelige strand dat zich uitstrekt langs de oostkust van Tunesië. Waar je omringd wordt met weelderige tropische struiken, wuivende palmbomen en een stille zee. Vlakbij of direct aan het strand bevinden zich prachtige hotels die hun eigen strand percelen hebben met adembenemend uitzicht op de Golf Van Hammamet. Bezoek ook eens het Nationaal Museum van Mahdia waar je bijzondere voorwerpen en mozaïeken uit de Punische-Romeinse en Fatimiden tijd kunt bewonderen. Een vakantie in Mahdia betekent een en al ontspanning en genieten onder de Tunesische zon!

Lees meer

Populaire vakanties Mahdia

Wat te doen tijdens een vakantie Mahdia

Struin door de kleine en oude medina van Mahdia en maak kennis met de Tunesische cultuur. Bij de souks (traditionele Arabische markten) vind je heerlijke kruiden, prachtige souvenirs, kleurrijke keramiek en handgemaakte tapijten. Het is daadwerkelijk een mix van kleuren, geuren en geluiden waar je urenlang kan ronddwalen door de smalle straatjes. Wandelend door de stad kom je oude overblijfselen van de stadswallen tegen, ruïnes van een oude boog de ‘’Cape Africa’’ en de verdedigingsmuren van de Bordj el-Kebir vesting.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving Mahdia

Vanuit Mahdia zijn er genoeg mogelijkheden om bezienswaardigheden en andere steden te bezichtigen. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar de oude havenstad Monastir of een van de grootste steden van Tunesië Sousse. Kan je geen genoeg krijgen van kleurrijke keramiek? Dan raden wij een dagtocht naar Nabeul aan. Deze gezellige badplaats staat ook wel bekend als het pottenbakkersdorp. Dit is werkelijk een paradijs van keramieken schalen, borden en bekers in allerlei verschillende kleuren en patronen. Leuk om mee naar huis te nemen of iemand cadeau te doen.

Wat verder de moeite waard is, is een bezoek aan de gemoedelijke badplaats Hammamet waar je je uren vermaakt bij de crèmekleurige medina met witte huizen en blauwe versiering of ontdek de grotten van El Haouaria. Deze reusachtige grotten strekken zich uit langs de rotsachtige kust. Dwaal rond langs de helderblauwe ravijnen en kijk je ogen uit op het fantastische aanzicht.

Zonvakantie Mahdia: beste reistijd

Als je op zoek bent naar een zonvakantiebestemming, dan zit je in Mahdia gebakken! Het hele jaar door geniet je er namelijk van warme tot hete temperaturen. Met haar steppeklimaat is het gemiddelde jaartemperatuur 23 graden. De beste tijd om naar Mahdia te gaan is van april t/m november. In deze periode heb je aangename tot warme temperaturen met weinig kans op regen.

Nu je een kleine voorproef hebt gehad van deze vissersplaats is het tijd om de vakantiebestemming met eigen ogen te zien. Bekijk ons aanbod aan mooie resorts en vier je volgende zonvakantie in Mahdia!