Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Pilion ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben je op zoek naar een bestemming waar je het oude Griekenland kunt ervaren? De schitterende regio Pilion is een onontdekte bestemming in het oosten van het Griekse vasteland. Op veel plekken lijkt de tijd er stil te hebben gestaan. Rustige stranden, originele tavernes, dichtbegroeide landschappen en authentieke bergdorpjes voeren hier de boventoon. Verblijf in het fijne Agios Ioannis om vanuit daar de veelzijdige regio te verkennen. Volgens de legende is Pilion het zomerverblijf van de twaalf Griekse goden, wat deze vakantiebestemming overgiet met een vleugje magie. Treed in de voetsporen van Zeus en Hera tijdens een vakantie in Pilion en ontdek waarom deze regio zo de moeite waard is!

Lees meer

Populaire vakanties Pilion

Pilion: onontdekte bestemming op het Griekse vasteland

Waar de meeste Nederlanders nog nooit van Pilion gehoord hebben, zijn de Grieken juist dol op deze vakantiebestemming. Deze regio is gelegen in het oosten van het vasteland van Griekenland, op een schiereiland tussen Athene en Thessaloniki in. Omdat het hier nog zo onontdekt is, beleef je er een heerlijk relaxte vakantie. Het massatoerisme van Griekenland is in deze regio nergens te bekennen. Verwacht daarom geen commerciële stadscentra of snelwegen. Nee, in Pilion maak je kennis met het échte oude Griekenland. Idyllische stranden, kleine bergdorpjes en weelderige landschappen is wat je van een vakantie in Pilion mag verwachten.     

Ontdek de natuur tijdens een vakantie in Pilion

Pilion is volgens velen de mooiste regio van Griekenland. Door de ligging aan de Egeïsche Zee stuit je er op prachtige stranden en veel groen. De regio is vernoemd naar de berg Pilio, waarvan de hoogste top 1618 meter meet. In de zomer leent deze zich perfect voor stevige wandelingen, waarvoor Pilion erg geliefd is. Wandel door dichtbeboste heuvels, mystieke valleien, langs adembenemende baaien en sprankelende watervallen. Ook typisch voor de regio zijn de eeuwenoude bomen die je overal terugvindt. Een van de meest bekende is de 1000 jaar oude linde in het dorpje Tsagarada. Met haar kronkelende, loodzware takken is dit zeker een bijzondere highlight in Pilion.

De veelzijdige, mooie stranden van Pilion

Aan geweldige stranden is geen gebrek in Pilion. Gezien het een rotsachtig schiereiland is, verwacht je misschien niet dat je er fijne kiezel- en zandstranden vindt. Het bekende en makkelijk te bereiken Milopotamos is zo’n strand waar je echt geweest moet zijn tijdens je vakantie in Pilion. Via trappen daal je af naar dit prachtige juweeltje, waar je zelfs via een gat in de rotsen naar een tweede strandje kunt lopen. Fakistra Beach is een verborgen en meer afgelegen strand van de regio en ook op Melani Beach geniet je van de serene rust. Potistika en Platanidia Beach zijn door het brede strand en geleidelijke overgang in zee de meest gangbare stranden voor een vakantie in Pilion met kids.

De leukste stadjes in Pilion voor een vakantie

In deze regio vind je zowel een aantal mooie badplaatsen, als authentieke bergdorpjes. De beste plekken om te verblijven tijdens een vakantie in Pilion zijn Agios Ioannis en Portaria. In en rondom deze vakantiebestemmingen vind je fijne stranden, een gezellig centrum en allerlei bezienswaardigheden. Vanuit deze plaatsen kun je via kleine slingerweggetjes gemakkelijk de 24 schattige dorpjes van Pilion ontdekken. Met name Makrinitsa, Zagora en Millies zijn zonder twijfel een bezoekje waard. Hier aanschouw je de unieke architectuur, historische pleinen en typisch Griekse tavernes.

Vakantie Pilion - Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor een vakantie naar Pilion is april tot en met oktober. In deze periode geniet je van warm weer en weinig neerslag. Dat betekent lekker op het strand liggen onder de Griekse zon tijdens je vakantie. In juli loopt de temperatuur gemiddeld op tot 29 graden en deze daalt in januari tot ongeveer 11 graden. Het is misschien wat onverwacht, maar in de winter worden de toppen van de berg Pilio bedekt met een laag sneeuw. Je kunt in de koude maanden dus ook kennis maken met Pilion als skigebied.

Voor vakantiegangers die houden van Griekenland, maar het massatoerisme willen vermijden, is Pilion de perfecte regio. Geniet van de stranden, de rust en de oude bezienswaardigheden van Pilion. Verblijf in een fijn appartement of hotel in Pilion en beleef een vakantie zoals de Griekse goden dat deden.