Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Macedonie ×
    • Thessaloniki ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Thessaloniki

De bruisende stad Thessaloniki is de hoofdstad van de Griekse regio Macedonie. Het is een gezellige stad met brede boulevards, parken, pleinen en lanen. Je vindt er fijne winkelstraten, oude huizen maar ook moderne gebouwen. Het heeft tal van taveernes, restaurants, bars en bouzouki-tenten. De oude bovenstad heeft iets van de Oosterse sfeer bewaard en in de benedenstad vind je historische bezienswaardigheden zoals de Galerius-boog, de Witte Toren, het Aristoteles plein, musea en oude kerken. Dus wil jij een zonvakantie in Griekenland combineren met leuke uitstapjes in de stad? Kies dan voor een vakantie naar Thessaloniki en voor je het weet geniet jij van een bord vol Griekse ‘mezzes’!

Lees meer

Populaire vakanties Thessaloniki

Waar ligt Thessaloniki?

Op het vasteland, in het noordwesten van Griekenland, is de stad Thessaloniki gelegen. Wat velen niet weten is dat Thessaloniki, na Athene, de grootste stad van Griekenland is! Tevens is het de hoofdstad van de regio Macedonië. Deze bruisende metropool is dankzij de vele historische bezienswaardigheden, de prachtige omgeving en het aangename weer ideaal voor een fijne vakantie of een originele stedentrip. Lees verder om erachter te komen wat deze stad allemaal te bieden heeft. Je zult verrast zijn wat voor leuke, hippe vakantiebestemming Thessaloniki is!

Wat te doen in Thessaloniki? Tips voor jouw vakantie!

Cultuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken in deze veelzijdige Griekse stad. De historische bezienswaardigheden worden afgewisseld met de moderne uitingen van deze plaats. Het oude Thessaloniki is namelijk geheel herbouwd na een flinke brand in 1917, waardoor het centrum nu een stuk moderner is. Neem het Aristoteles plein; de gezellige terrasjes en barretjes, leuke winkels en sfeervolle restaurants, maken dit plein tot levendig hart van de stad. Verscholen hierachter vind je dé vlooienmarkt van de stad: Bit Bazaar, een van de leukste markten van Thessaloniki! Daarnaast zijn er nog meer markten om doorheen te struinen tijdens je vakantie, vraag een local waar je moet zijn en je ontdekt de leukste plekjes. Bovendien mag de beroemde ‘Witte Toren’, oftewel ‘Lefkos Pyrgos’, niet vergeten worden! Gelegen aan de Nikis-boulevard, is deze toren het gezicht van Thessaloniki en een bezoek meer dan waard. Het geeft een schitterend uitzicht over de omgeving en de 6 kilometerlange boulevard. Vroeger werd het gebruikt als gevangenis en momenteel zijn er exposities over de geschiedenis te bewonderen.

Het weer in Thessaloniki

Ga je voor een zonvakantie naar Thessaloniki? Dan is de beste reistijd voor jouw vakantie in de zomermaanden. De temperatuur is dan heerlijk warm met zo’n maximum van 32 graden in juli en augustus. De wintermaanden zijn koel en nat, dus voor een zonvakantie sla je die in ieder geval over. Wil jij wat meer van de stad zien maar niet in de warmste periode van het jaar afreizen naar deze plaats? Dan is het aan te raden om een andere periode dan de zomermaanden te kiezen. Vanaf april wordt het weer steeds aangenamer en loopt de temperatuur vanaf zo’n 20 graden langzaam op. Voor een zonnige stedentrip zijn de maanden april, mei, september en oktober daarom erg geschikt om eropuit te gaan tijdens jouw tijd in Thessaloniki.

En? Wanneer ga jij? Ontdek al onze hotels vandaag nog!