Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Egypte ×
  • Rode Zee ×
  • Marsa Alam ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Marsa Alam

Marsa Alam is gelegen in het Zuidoosten van Egypte en ligt aan de Rode Zee. Dit van oorsprong kleine vissersdorpje is door de jaren heen uitgegroeid tot een heerlijke, zonnige vakantiebestemming met vele luxe All Inclusive resorts. Duik- en snorkelliefhebbers van over de hele wereld komen naar deze plek toe om de mooie onderwaterwereld met kleurrijke koraalriffen en vele vissen te ontdekken. Marsa Alam is ook perfect voor een zonvakantie! Het klimaat is erg aangenaam dus strandliefhebbers kunnen urenlang zonnen, zelfs in de winter. Cultuurliefhebbers kunnen een dagtripje maken naar de Vallei der Koningen bij Luxor of de Nubische stad Aswan bezoeken. Een zonvakantie naar Marsa Alam is de ideale combinatie van: cultuur, actief zijn & ontspanning!

Lees meer

Populaire vakanties Marsa Alam

Marsa Alam: walhalla voor snorkel- en duikliefhebbers

Marsa Alam is een badplaats in het Zuidoosten van Egypte en is een aantal jaar geleden uit het niets verrezen. Na de opening van de internationale luchthaven van Marsa Alam is dit van oudsher kleine vissersdorpje in korte tijd uitgegroeid tot een internationale trekpleister met moderne All Inclusive resorts.

De onderwaterwereld is hier namelijk werkelijk waar adembenemend mooi! De zuidelijke ligging van Marsa Alam staat garant voor een zonnig verblijf. Door het woestijnklimaat ligt de temperatuur hier hoger dan in de regio van Hurghada. Maar een klein zomers zeebriesje maakt het zeer draaglijk om de vakantie door te brengen. Marsa Alam is een absolute aanrader voor de reiziger die wil genieten van de prachtige onderwaterwereld of wil zonnebaden in een oase van rust!

Luxe All Inclusive resorts aan zee

In ca. 5 uur vlieg je al rechtstreeks naar het zonnige Marsa Alam. Sommige vluchten maken een overstap in Hurghada waardoor de vlucht iets langer duurt (ca. 6,5 uur). Bij Prijsvrij.nl kan je kiezen uit een uitgebreid aanbod aan All Inclusive resorts. De meeste resorts liggen bovendien direct aan zee en beschikken over mooie stranden. Ideaal om te zonnebaden! Bij veel resorts ligt er ook een huisrif voor de deur en kan je gemakkelijk via een steiger de Roze Zee betreden en de mooie onderwaterwereld gaan ontdekken. Waterschoenen worden overigens altijd aangeraden in Egypte. 

Cultuur snuiven over de Egyptische oudheid

Wil je tijdens je vakantie nog wat van de Egyptische oudheid opsteken, dan kun je door middel van diverse excursies naar de prachtige steden Luxor en Aswan. Luxor was vroeger onder de naam Thebe de hoofdstad van Opper-Egypte en beschikt over vele archeologische sites en kunstschatten zoals de Luxor tempel en de Vallei der Koningen met meer dan 60 koningsgraven. Ook Aswan, wat bekend staat als plaats van de Nubiërs, beschikt over vele interessante bezienswaardigheden.

Blog

 • Foto
  Wat te doen in Marsa Alam? Bezienswaardigheden & tips!
  19 juli 2021

  Een vakantie in Marsa Alam in slechts drie woorden? Historie, natuur en actie! Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is een vakantie in Egypte zeker weten voor jou weggelegd. We hebben voor jou de allerleukste tips en uitstapjes verzameld, zodat jij alles uit jouw vakantie haalt wat erin zit.

  Wat te doen in Marsa Alam