Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Egypte ×
  • Rode Zee ×
  • Sharm El Sheikh ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh is één van de belangrijkste en populairste badplaatsen in Egypte. Met temperaturen rond de 40 graden in de zomer en heerlijke temperaturen in de winter is het een geliefde plaats aan de Rode Zee voor zonzoekers. Het is een kindvriendelijke vakantiebestemming met waterpret voor jong en oud en naast heerlijke stranden en prachtige duikriffen heeft Sharm el Sheikh nog meer te bieden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Sint-Catharina klooster, een historisch bouwwerk van de Egyptenaren. Trek ook door de Sinaïwoestijn en beklim de Sinaïberg. Wil je nog iets bijzonders zien? Bezoek dan de Coloured Canyon. Dit zijn rotsen met unieke vormen en gekleurde bergen. Klinkt heerlijk toch?

Lees meer

Populaire vakanties Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh - Duikers hotspot aan de Rode Zee

Sharm el Sheikh, één van de meest toegankelijke en ontwikkelde toeristische bestemmingen op het schiereiland van de Sinaï. De internationale luchthaven is gelegen op slechts 10 kilometer afstand. De transfer naar je hotel is dan ook erg kort. Sharm el Sheikh bestaat uit een aantal baaien en is volledig omringd door bergen en zee. De plaats is opgedeeld in verschillende wijken, toeristen bevinden zich vooral in Na'ama Bay. Alles is hier aanwezig: zon, zee, strand, heerlijk eten, uitgaan en shoppen. Wil je graag het oude centrum ontdekken, ga dan naar Habada waar je lekker door de straatjes kunt slenteren. De meeste toeristen komen hier echter toch wel voor het geweldige weer en het snorkelen of duiken bij de koraalriffen van de Rode Zee.

Duiken in Sharm el Sheikh

In de omgeving van Sharm el Sheikh vind je oneindig veel mooie riffen waar je als duikliefhebber van kunt genieten. Het wordt ook wel het Mekka van de duiksport genoemd. Ga bijvoorbeeld naar Umm Qamar, hier vind je vele grotten en holen met mooie vissen en kleurijk koraal. In Umm Usk vindt je veel soorten vissen, bijvoorbeeld papagaaivissen, lipvissen, keizervissen, snapper, fuseliers en mooie grote tandbaarsen. Daarnaast zijn er regelmatig dolfijnen te vinden in deze lagoon. Of ontdek het wrak van de Dunraven, een stoomschip uit het begin van de eerste eeuw. Als je niet bang bent ga je naar Careless Reef, hier vind je murenen, haaien, baars, tonijn en barracudas.

Stranden

Het Na'ama Bay-strand is een heerlijk zandstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af, waardoor het geschikt is voor families met kinderen. Het strand ligt centraal in de toeristenwijk Na'ama Bay. Achter het gehele strand is een levendige promenade. In het water zijn enkele loopbruggen.

 

Het Reef Beach bestaat ook uit zand. De zeebodem is tevens bedekt met koraal en rotsplateau(s) en is direct diep. Het strand ligt ter hoogte van hotel Sol y Mar Sharming Inn in de wijk Ras Om el Sid, aan een baaitje, tegen een rotshelling. Het strand is te bereiken via treden. Wel wordt hier aangeraden om strandschoenen te dragen.

 

Het Ras Om el Sid-strand is een grofzandstrand. De zeebodem is tevens bedekt met kiezels en koraal en loopt geleidelijk af en is direct diep. Het strand ligt ter hoogte van de wijk Ras Om el Sid. Op een gedeelte van het strand zijn palmen. Het strand bestaat uit diverse baaien en ligt voornamelijk op rotshellingen, hierdoor zijn er veel niveauverschillen die deels worden overbrugd door treden en hellende paden.

Enthousiast geworden? Bekijk hier ons aanbod in Sharm el Sheikh voor een heerlijke All Inclusive vakantie!

Blog

 • Foto
  Wat te doen tijdens een vakantie in Sharm el Sheikh?
  19 juli 2021

  Egypte staat bekend om schitterende natuur, levendige steden en een heerlijke klimaat. Dat dit ingrediënten zijn voor een ideale vakantie kun je je wel voorstellen, maar als je voor Sharm el Sheikh kiest kun je je opmaken voor nog veel meer moois! Ontdek in deze blog de leukste bezienswaardigheden.

  Wat te doen in Sharm el Sheikh