JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Actieve vakantie Egypte? Bekijk onze tips » Prijsvrij.nl

Actieve vakantie in Egypte

Auteur: Joelle  Gepubliceerd op: 16-11-2020

Ben jij een echte geschiedenis- en cultuurliefhebber? Dan is Egypte een pareltje voor jou en zeker een bezoekje waard. Niet alleen voor deze mensen is Egypte een bezoekje waard, er is voor jong en oud genoeg te beleven. Egypte is een warm land en in de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur op zo’n 30 tot 35 graden. Niet voor iedereen een pretje om dan heel actief te zijn, zou je zeggen. Daarom is Egypte in de winter een perfecte locatie om de winterzon op te zoeken. De temperaturen liggen in de maanden november tot en met maart rond de 25 graden met zonzekerheid. Bovendien kan je in deze temperaturen ook nog eens lekker actief in Egypte bezig zijn. De volgende excursies zijn zeker de moeite waard tijdens een bezoek in Egypte!

Quad rijden

Quad rijden is een echte aanrader voor de waaghalzen. Geniet van het rijden op de quad en verken actief in Egypte de woestijn. Ook word je aangekleed met een sjaal en zonnebril zodat er geen zandkorreltje in de weg zit. Het is een ervaring om nooit meer te vergeten! Voor het rijden van een quad heb je geen rijbewijs of andere speciale vaardigheden nodig. In het gebied Hurghada worden veel quadtours aangeboden, vaak worden deze tours in groepen aangeboden en gaat er een gids met de groep mee.

Tip: Gas geven met je duim schijnt nogal vermoeiend en zwaar te zijn na enige tijd. Train daarom thuis alvast je duimen om zo lang mogelijk op die quad te kunnen rijden! ;)

Hoteltip: Pickalbatros Jungle Aqua Park - Neverland Hurghada****

Woestijn Egypte

Actief in Egypte: Duiken!

Egypte, een land dat zowel boven als onderwater een zeer indrukwekkend land is! De prachtige onderwaterwereld is bijna 1000 kilometer lang en loopt vanaf Nuweiba in het noorden tot aan Ras Banas in het zuiden. Dit is geweldig voor mensen die van duiken houden en lekker actief in Egypte willen zijn. Bovendien zijn er nog steeds onontdekte duikplaatsen en de hoeveelheid koralen en vissen is overweldigend, het is een geweldige ervaring. Egypte is ook zéér geschikt voor het volgen van duikcursussen en specialisaties. Veel resorts hebben zelfs een eigen duikschool en kunnen een cursus voor je regelen!

Hoteltip: Aurora Oriental*****

Prachtige onderwaterwereld

Egyptische oudheden

Wees lekker actief in Egypte en bezoek de Egyptische oudheden. Egypte barst van de bezienswaardigheden. Er zijn vele tempels, piramides en andere bouwwerken uit de Egyptische oudheid te bewonderen. Ook zijn de Egyptische piramides de bekendste piramiden ter wereld. De beroemdste piramide is die van Cheops in Gizeh, bij Caïro. Vanuit vrijwel elk toeristisch gebied worden één of meerdaagse excursies aangeboden om deze gebouwen te bezoeken. Daarnaast is de Nijlcruise ook erg populair onder toeristen, je vaart over de Nijl en bezoekt de prachtige plaatsen die langs de Nijl liggen zoals Luxor en Aswan.

Hoteltip: Steigenberger Resort Achti*****

Egyptische piramides


Heb jij al zin gekregen in een vakantie naar Egypte? Scroll eens door ons aanbod en wie weet zie je jouw droom hotel of resort!