Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Canarische Eilanden ×
  • La Palma ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

La Palma is een van de meest rustige eilanden van de Canarische Eilanden. Dit maakt La Palma een ideale bestemming voor je vakantie. Je geniet hier in alle rust van de cultuur en de natuur die het eiland rijk is. In de hoofdstad Santa Cruz de La Palma vind je kleurrijke gebouwen en gezellige pleintjes met terrasjes. Maar ook de kleinschalige badplaatsen zoals Los Cancajos en Puerto Naos zijn zeker een bezoekje waard. Daar vind je de bijzondere zwarte lavazandstranden en mooie boulevards. Maak een indrukwekkende wandeling in het binnenland en loop over de bergtoppen of in een Laurierbos. Kortom, als jij van een natuur- en/of wandelvakantie houdt, dan is het eiland La Palma de ideale vakantiebestemming voor jou!

Lees meer

Populaire vakanties La Palma

La Palma - Groen en bergachtig eiland

Ontdek en beleef het prachtige vakantie eiland La Palma. Het natuurrijke vakantie eiland San Miguel de La Palma, of gewoon La Palma, is slechts 4500 km verwijderd van Nederland en lijkt wel een soort mini-continent met een enorme diversiteit aan landschappen. De naam La Palma komt deels voort uit de aanwezigheid van talrijke palmbomen, maar wordt ook zo genoemd doordat ruim 90.000 bewoners van het eiland Palmeros heten.

Niet de standaard strandvakantie in La Palma 

Je vindt hier haast geen strand, op enkele lavastrandjes na. La Palma is eigenlijk meer geschikt voor een natuur- of wandelvakantie. Het eiland is sinds 2002 beschermd door Unesco en is als biosfeerreservaat uitgeroepen. Hierdoor richt La Palma zich op kleinschalig ecotoerisme.

Prachtige natuur op La Palma 

In het noord-oosten bevindt zich één van de laatste laurierbossen van Europa. Het zuiden van La Palma biedt een jong vulkanisch landschap, het groene noorden wordt gedomineerd door diepe kloven en kleine dorpjes. Centraal op het eiland La Palma rijzen de toppen van de enorme erosiekrater de Caldera de Taburiente tot een hoogte van meer dan 2400 meter. Wandelen is de beste manier om de spectaculaire natuur van La Palma te beleven. Met meer dan duizend kilometer aan gemarkeerde wandelpaden door een grote diversiteit aan landschappen raak je op La Palma nooit uitgekeken.Vergeet echter niet om de zuidkant te bezoeken waar de kolossale lavahellingen te bewonderen zijn.

Hoofdstad Santa Cruz 

De historische havenstad en hoofdstad van het eiland, Santa Cruz, is gelegen aan de voet van de vulkanische bergketen Caldera de Taburiente en is zeker het bezoeken waard. Hier kan je ook prima shoppen of lekker iets gaan eten en drinken. Loop door de stad en bewonder de authentieke huizen met houten balkons in typisch Canarische stijl.

Bezienswaardigheden La Palma 

Een aantal must do's op La Palma zijn o.a. een wandeling in het Nationale Park Caldera de Taburiente, een bezoek aan de bananenplantages aan de kust in de omgeving van Tazacorte, het historisch museum in Los Llanos de Aridane en een bezoek aan het natuurreservaat Los Tilos.

Blog

 • Foto
  Redenen waarom het charmante eiland La Palma een vakantie waard is!
  11 oktober 2021

  Hou je van natuur, wandelen en een lekker klimaat? Gefeliciteerd, dan is La Palma de perfecte bestemming voor jouw volgende vakantie. Naast allerlei bezienswaardigheden vind je op dit rustige eiland ook leuke uitstapjes en schitterend natuurschoon. Benieuwd geworden? Je leest het allemaal in deze blog!

  Redenen waarom je naar La Palma moet!