JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Tunesië » Maatregelen in Tunesië » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Tunesië

Voor het laatst bijgewerkt op 25-9-2020

Wil jij op vakantie naar Tunesië? Dan is het handig om te weten wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus. Op deze pagina - die wij dagelijks updaten - proberen wij je op de hoogte te stellen van het laatste nieuws. 

Actueel:

Op dit moment is het reisadvies voor Tunesië code oranje. Tunesië laat wel weer toeristische reizigers toe, maar het wordt nog afgeraden om hier naartoe te gaan vanwege de beperkingen. Je dient maximaal 72 uur voor aankomst een negatieve PCR-test af te leggen. Ook moet je 14 dagen in quarantaine bij aankomst in Tunesië. Dit kan worden ingekort als je ter plaatse een nieuwe test aflegt en na 7 dagen weer een negatieve testuitslag hebt. Op dit moment raden wij vakanties naar dit land dus nog af.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Tunesië?

Het wordt nog afgeraden om naar Tunesië te reizen. Op dit moment staat het land op oranje voor Nederlanders. Je dient een negatieve COVID-19 test af te leggen en ter plaatse nog in quarantaine te gaan. Als je terug in Nederland komt, hoef je niet meer in quarantaine.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Tunesië?

  • Negatieve PCR-test

Je dient maximaal 72 uur voor aankomst een negatieve coronatest te hebben afgelegd. Wanneer je een vakantie hebt geboekt bij Prijsvrij vergoeden wij een deel van de test. Je krijgt hierover een e-mail met instructies na je boeking. Wanneer de test negatief is ontvang je digitaal een gezondheidsverklaring. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis.

  • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Het is verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen.

  • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangepast naar code oranje. Je mag nog wel op doorreis in Duitsland, wat betekent dat je kunt vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Daarnaast is het verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

  • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

  • Mondkapje

Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels. Als je bij Prijsvrij hebt geboekt krijg je daarom van ons een mondkapje opgestuurd!

Wat zijn de corona maatregelen in Tunesië?

  • Er geldt in Tunesië een minimale fysieke afstand van 1 meter.
  • Je dient een mondkapje te dragen in publieke ruimten zoals het openbaar vervoer, horecagelegenheden en winkels.

Kan ik met het vliegtuig naar Tunesië?

Er gaan wel vluchten naar Tunesië, maar op dit moment wordt het nog afgeraden om erheen te reizen.