JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Tunesie » Voorbereid op vakantie » Prijsvrij.nl

Top 10 vakanties Tunesië

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Tunesië.

Reisadvies voor Tunesië

Voor het laatst bijgewerkt op 21-09-2021


Het vakantieland Tunesië staat ook wel bekend om hun mooie stranden, veelzijdige natuur en eeuwenoude tradities. Wil jij dit prachtige land op een veilige manier ontdekken? Dan is het handig om te weten wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus in Tunesië. Wij hebben alle actuele informatie en veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten en ga je met een gerust hart op vakantie naar Tunesië.

Actuele informatie Tunesië

Het reisadvies voor Tunesië is gedeeltelijk code rood (niet reizen) en code oranje wat betekent dat niet noodzakelijke reizen door de Nederlandse overheid worden afgeraden. Uiteraard kan je wel je vakantie boeken met vertrek later in het seizoen. Bekijk daarom alvast onze mooie hotels en luxe resorts en wie weet vind je al een leuk verblijf voor je volgende vakantie!

Reizen naar Tunesië

Wanneer vakanties naar Tunesië weer mogelijk zijn, kun jij die langverwachte zonvakantie onder de Tunesische zon vieren. Ontdek bijvoorbeeld het gezellige Monastir of het bruisende Sousse. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben wij naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie. Zo kan jij jouw vakantie naar Tunesië onbezorgd boeken! Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Dus ben jij ook zo toe aan een welverdiende vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties in Tunesië of neem een kijkje op een van de bestemmingen met een geel reisadvies

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Nee, momenteel helaas niet. Vanuit de Nederlandse overheid worden vakanties naar Tunesië afgeraden. Wel kan je je vakantie naar Tunesië alvast boeken voor vertrek later in het seizoen.

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken naar Tunesië. Echter geldt er wel een kleurcode oranje/rood. Om je extra zekerheid te bieden hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie naar Tunesië onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

 • Heenreis naar Tunesië

Tunesië laat onder bepaalde voorwaarden weer reizigers toe tot Tunesië:

- Alle reizigers die naar Tunesië reizen moeten een negatieve PCR-test met QR-code (niet ouder dan 72 uur voor vertrek naar Tunesië) laten zien. Neem deze uitgeprint mee op reis.

- Ben je niet of niet volledig gevaccineerd? Dan dien je na aankomst in Tunesië in een hotel in quarantaine te gaan. Voor het boarden van je vlucht dien je een hotelreservering te kunnen laten zien. De Tunesische ministerie van Transport heeft een lijst van toegestane hotels gepubliceerd. 
- Ben je volledig gevaccineerd? Dan is een hotelquarantaine niet verplicht, maar wel een quarantaine op adres naar keuze voor 10 dagen. Op de 10e dag ben je verplicht om een 2e PCR-test te laten afnemen. Bij een negatieve testuitslag eindigt de quarantaine. Je moet je bewijs (voorkeur op papier) van volledige vaccinatie kunnen tonen. 

Je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Tunesië inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. Je moet al je bewijzen uitprinten en op papier meenemen. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. Bij aankomst kan als steekproef een sneltest worden afgenomen. Als je positief  test dan word je naar een speciaal isolatiecentrum overgebracht. Dit is op eigen kosten. 

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Tunesië hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie, test- of herstelbewijs):

- Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent
met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
- Een testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
- Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.


Na je vakantie in Tunesië hoef je niet in quarantaine. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder bovenstaande documenten naar Nederland terugreizen. Bij thuiskomst wordt een zelftest voor de zekerheid geadviseerd, ook als je al gevaccineerd bent.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht).

  • Gezondheidsverklaring Tunesië

  Als reiziger ben je verplicht om een formulier te ondertekenen en de app "E7mi" (informatie in het Frans) te installeren op je telefoon waarmee de Tunesische overheid contact met je kan opnemen. Tijdens je reis kan er gevraagd worden om een bewijs van je inschrijving in E7mi te laten zien, inclusief QR-code. Print daarom ook altijd deze documenten uit op papier. 

  • Vliegen vanaf België

  Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

  Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar Turkije? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Zowel voor de heen- als terugvlucht vanuit/naar Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Turkije.

  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  • Er geldt in Tunesië een minimale fysieke afstand van 1 meter.
  • In heel Tunesië geldt een avondklok van 00:00 tot 05:00 uur.
  • Restaurants en cafés moeten om 22:00 uur tafels en stoelen verwijderen.
  • Je dient een mondkapje te dragen in publieke ruimten en horecagelegenheden. Ook is het meten van het lichaamstemperatuur bij binnenkomst en het gebruik van desinfecterende handgel verplicht.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.