Veelgestelde vragen - Lokale belastingen

Dien ik ter plaatse een vertrekbelasting te voldoen?

Bij een aantal landen dien je bij vertrek nog een vertrekbelasting te betalen. Belangrijk is daarom om bij aankomst in het land zelf dit nog even te controleren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een vertrekbelasting wordt geheven door de autoriteiten van je vakantiebestemming en dien je daarom vaak te voldoen in de lokale valuta.

Moet ik ecotax betalen als ik naar een eiland van de Balearen ga?

Ja, je dient ter plaatse een ecotax te voldoen wanneer je op reis gaat naar de Balearen (Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera). De kosten zijn afhankelijk van je reisgezelschap en de duur van je vakantie. De ecotax wordt geheven door de regering ten behoeve van de bescherming van het milieu en om de ecologische gevolgen van het toerisme te compenseren. Voor meer informatie: Statement Sustainable Tourism Tax.

Moet ik ecotax betalen als ik naar een eiland van Malta ga?

Ja, je dient ter plaatse een ecotax te voldoen wanneer je op reis gaat naar Malta (Malta, Gozo en Comino). De kosten zijn afhankelijk van je reisgezelschap en duur van je vakantie. De ecotax wordt geheven door de regering ten behoeve van de bescherming van het milieu en om de ecologische gevolgen van het toerisme te compenseren. Voor meer informatie: Environmental Contribution.