Veelgestelde vragen - Paspoort & Visa

Voor welke landen heb ik een visum nodig?

Ieder land heeft zijn eigen voorwaarden en soorten visa. Niet voor alle landen is een visum noodzakelijk. Voor sommige bestemmingen kan een visum op het vliegveld van aankomst worden aangeschaft. Mocht je willen weten hoe je voor jouw land van bestemming aan een visum komt en wil je weten of dit noodzakelijk is, kijk dan op onze Vakantiewijzer of op Visa4Travel. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten.

Wat zijn de kosten van een visum?

De kosten van een visum verschillen per land, type en aanbieder. Bekijk alle informatie over belangrijke reisdocumenten en visa voor jouw bestemming via onze vakantiewijzer. Staat jouw bestemming er niet tussen? Kijk dan op Visa4Travel.

Moet ik mijn visum voorafgaand aan mijn reis aanvragen in Nederland of kan dit ter plaatse?

Voor sommige bestemmingen hoef je voorafgaand aan je reis geen visum aan te vragen, maar kan je dit ter plaatse op de luchthaven bij aankomst aanschaffen. Voor verre reizen is het vaak wel noodzakelijk dat je voorafgaand aan je reis een visum aanvraagt. Houd rekening met een verwerkingstijd voor het aanvragen en controleer bij een last minute vooraf of je visum op tijd beschikbaar is. Bekijk alle informatie over belangrijke reisdocumenten en visa voor jouw bestemming via onze vakantiewijzer. Staat jouw bestemming er niet tussen? Kijk dan op Visa4Travel.

Mijn paspoort/ID-kaart is beschadigd. Mag ik hier nog mee reizen?

Paspoorten of ID-kaarten met krasjes, scheurtjes of andere beschadigingen worden niet geaccepteerd. Daarom is het belangrijk om je paspoort en/of identiteitsbewijs ruim voor vertrek goed te controleren. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je in het bezit bent van de juiste reisdocumenten. Prijsvrij.nl kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Ik heb niet de Nederlandse nationaliteit, welke reisdocumenten moet ik meenemen?

Iedere bestemming heeft haar eigen regels over noodzakelijke inreisdocumenten, visa en eventuele gezondheidsverklaringen. Deze regels zijn dan ook nog eens afhankelijk van de nationaliteit van de inreizende passagier. De informatie die Prijsvrij Vakanties verstrekt is gebaseerd op de Nederlandse nationaliteit.

Wanneer je een andere nationaliteit bezit, gelden er mogelijk dus andere regels m.b.t. inreisdocumenten, visa en gezondheidsverklaringen. Neem voor meer informatie over de voor jou geldende verplichtingen contact op met de ambassade of het consulaat van jouw vakantiebestemming. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. Prijsvrij Vakanties kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Moeten kinderen hun eigen paspoort hebben?

Ja, kinderen die naar het buitenland reizen, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort of identiteitsbewijs. Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste reisdocumenten. Prijsvrij.nl kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Hoelang moet mijn ID-kaart of paspoort nog geldig zijn na terugkomst?

Dit verschilt per bestemming. Check daarom ruim voor vertrek de voorwaarden die gelden voor het land van jouw bestemming. Meer informatie per bestemming vind je op www.nederlandwereldwijd.nl of bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. Maakt jouw vlucht een tussenstop of heb je een vlucht met overstap geboekt? Check dan ook de visumverplichtingen en inreisvoorwaarden voor het land waar de tussenstop of overstap gepland staat.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten, zie voor meer informatie de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Prijsvrij.nl kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Tip: Check de geldigheidsdatum van je paspoort of ID-kaart op tijd. Door grote drukte kan het even duren voor je jouw nieuwe reisdocument kunt aanvragen.

Wanneer ESTA/ ETA aanvragen?

Wanneer je naar de Verenigde Staten of Canada afreist heb je een ESTA/ETA of visum nodig. Ook wanneer je een overstap hebt in één van deze landen is een ESTA/ETA verplicht. De luchtvaartmaatschappij waarmee je naar de Verenigde Staten of Canada vliegt controleert of je in bezit bent van een geldige ESTA/ETA.

Een ESTA/ETA is een elektronische reismachtiging waarmee je naar de Verenigde Staten of Canada mag reizen. Meer informatie hierover vind je op Visa4Travel.