Veelgestelde vragen - Reizen met kinderen & baby's

Gelden er baby- en kinderkortingen?
Voor baby's geldt vaak een ander, gereduceerd tarief. Soms hoef je niets te betalen. Bij veel vliegmaatschappijen gelden de tariefgroepen baby's (tot 2 jaar), kinderen (van 2 tot 12 jaar) en volwassenen (vanaf 12 jaar). De kortingen worden automatisch verrekend en staan vermeld in de uitgebreide prijsopbouw indien je een vakantie geselecteerd hebt. Kinderkortingen zijn vaak enkel van toepassing, mits bij 2 volwassenen op de kamer. Neem voor meer informatie contact op met onze reserveringsafdeling.
Tot welke leeftijd is een kind nog een baby?
De meeste reisorganisaties rekenen een kind t/m 1 jaar als baby (de leeftijd op het moment van aanvang van de reis, niet op het moment van de reservering). Boek je een vliegreis met een baby, dan heeft de baby in het vliegtuig geen recht op een eigen stoel.
Krijgt mijn baby en/of kind een eigen stoel in het vliegtuig?
Baby's t/m 1 jaar hebben geen recht op een eigen stoel in het vliegtuig.
Is een kinderwagen/buggy toegestaan in het vliegtuig?
Als je reist met baby's of kleine kinderen heb je vrijwel altijd iets bij je om je kind in te vervoeren. Een reiswieg (maxi-cosi), een kinderwagen (wandelwagen) of een buggy. Grotere objecten zoals complete wandelwagens kunnen niet als handbagage meegenomen worden omdat ze gewoonweg niet in de lockers passen, deze dien je dan ook vaak al bij de incheckbalie in te leveren. Opvouwbare buggy's (tot max. 7 kilo) kan je vrijwel altijd meenemen tot aan het vliegtuig en worden daarna in het bagageruim of een van de lockers geplaatst. Voor compacte maxi-cosi's geldt dat deze meestal meegenomen kunnen worden aan boord en in de lockers passen. Grotere exemplaren mogen vaak niet mee als handbagage. Neem voor de zekerheid contact op met de vliegmaatschappij voor de exacte regels want deze kunnen per vliegmaatschappij verschillen.
Mag ik babyvoeding meenemen als handbagage?
Ja, het is toegestaan babyvoeding mee te nemen aan boord. Je mag enkel hetgeen meenemen dat je nodig denkt te hebben tijdens de vlucht. Het is niet toegestaan om extra voeding en/of vloeistoffen mee te nemen.
Ik reis alleen met mijn baby en/of kind maar deze heeft een andere achternaam, dien ik een ouderverklaring te laten ondertekenen?

Vaders en moeders, met een andere achternaam dan hun kinderen, hebben soms problemen bij de persoonscontrole op een luchthaven als zij alleen met hun kind reizen. Bij een reis binnen het Schengengebied (de meeste Europese landen) is geen persoonscontrole, maar naar of vanuit een land buiten dit gebied wel. De Koninklijke Marechaussee moet dan bij minderjarigen nagaan of de begeleidende volwassene het ouderlijk gezag heeft. Dit speelt vooral als een kind met slechts 1 volwassene reist en er ernstige redenen zijn om te kijken of er geen sprake is van het onwettig onttrekken aan het ouderlijk gezag.

Voor meer informatie hierover kan je hier terecht.

Als je kind een andere achternaam heeft, dan kan je de ouderverklaring downloaden en laten tekenen door de andere ouder. Klik hier voor de Nederlandse versie of hier voor de Engelse versie

Hoeveel bagage mag ik meenemen voor mijn baby?
Voor baby's zonder eigen stoel mag je meestal geen ruim- en handbagage meenemen. Dit kan per vliegmaatschappije verschillen. Je kunt het beste contact op nemen met de vliegmaatschappij voor de exacte regels, aangezien deze per vliegmaatschappij kunnen verschillen.
Ik ben zwanger. Mag ik vliegen?
Dit ligt eraan hoeveel weken je zwanger bent. Voor alle vliegmaatschappijen geldt dat je niet meer aan boord mag als je langer dan 36 weken zwanger bent. Ben je minder dan 36 weken zwanger, neem dan contact op met Prijsvrij.nl zodat wij bij de betreffende vliegmaatschappij kunnen navragen welke regels zij hanteren.