Veelgestelde vragen - Voorbereid naar je bestemming

In welke landen kan ik ook met mijn ID-kaart reizen?

Onderstaand vind je de landen waar de Nederlandse identiteitskaart geldig is.
Voor meer informatie kijk op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.

Andorra Belgie Bulgarije
Cyprus Denemarken Duitsland
Estland Finland Frankrijk
Griekenland Groot-Brittannië en Noord-Ierland Hongarije
Ierland IJsland Italië
Kroatië Letland Liechtenstein
Litouwen Luxemburg Macedonië
Malta Monaco Noorwegen
Oostenrijk Polen Portugal (inclusief Madeira en de Azoren)
Roemenië San Marino Servië
Slovenië Slowakije Spanje (inclusief de Canarische eilanden)
Tsjechië Turkije Zweden
Zwitserland

 

Hoe lang moet mijn ID-kaart of paspoort nog geldig zijn na terugkomst?

Informeer naar de regelgeving voor de geldigheidsduur van je ID-kaart of paspoort voor het land waar je naar toe reist. Controleer de geldigheidsdatum van je paspoort daarom op tijd. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten, zie voor meer informatie de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Prijsvrij.nl kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Mijn paspoort/ID-kaart is beschadigd. Mag ik hier nog mee reizen?
Paspoorten of ID kaarten met krasjes, scheurtjes of andere beschadigingen worden niet geaccepteerd. Daarom is het belangrijk om je paspoort en/of identiteitsbewijs ruim voor vertrek goed te controleren. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je in het bezit bent van de juiste reisdocumenten. Prijsvrij.nl kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
Moeten kinderen hun eigen paspoort hebben?
Ja, kinderen die naar het buitenland reizen, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort of identiteitsbewijs. Je bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste reisdocumenten. Prijsvrij.nl kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
Ik heb niet de Nederlandse nationaliteit, welke reisdocumenten moet ik meenemen?
Wanneer je een andere nationaliteit bezit, gelden er andere regels m.b.t. visa. Neem voor meer informatie over een visum contact op met het consulaat van je vakantiebestemming of kijk op www.cibt.nl. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. Prijsvrij.nl kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
Kan ik in het buitenland pinnen?
Door een regel van de Nederlandse banken, zijn de bankpassen standaard geblokkeerd voor geldopnames buiten Europa. Om buiten Europa geld op te nemen moet je zelf je pas voor transacties buiten Europa activeren. Indien de pas niet geactiveerd wordt, dan werkt de pas niet. Denk aan landen zoals Marokko, Tunesië, etc. Neem contact op met je eigen bank om te controleren of je eigen bankpas is geactiveerd en hoe je deze anders kunt laten activeren.
Welke vaccinaties zijn verplicht voor mijn reis en welke worden aanbevolen?
Om na te gaan welke vaccinatie(s) nodig zijn voor je vakantiebestemming, kan je het beste contact opnemen met je huisarts, plaatselijke GGD of met het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigers. Zij beschikken over de juiste informatie om je verder te helpen.