Veelgestelde vragen - Bagage

Is ruimbagage inbegrepen bij mijn reis?

Dit verschilt per vlucht, bestemming en reisorganisatie. Nadat je een reis hebt geselecteerd staat onderaan de pagina bij ‘Voordelen en Inclusief’ of er ruimbagage is inbegrepen bij de vakantie. Als er geen ruimbagage is inbegrepen, kan je dit in de meeste gevallen bijboeken tijdens het boekingsproces bij stap 2.

Hoeveel bagage je mee mag nemen is ook altijd terug te vinden op de reserveringsbevestiging die je direct na boeken per e-mail ontvangt. Heb je naderhand nog (extra) ruimbagage bijgeboekt op de website van de vliegmaatschappij? Dan kan je daar terugvinden hoeveel je precies mee mag nemen.

Na boeking toch nog (extra) ruimbagage toevoegen? Dit kan bij de meeste vliegmaatschappijen eenvoudig via hun website. Het is vaak wel duurder dan tijdens het boekingsproces. Om bagage toe te voegen heb je het reserveringsnummer van de vlucht nodig, deze ontvang je uiterlijk 1 maand voor vertrek van ons per e-mail. Wij helpen je graag met het bijboeken van (extra) bagage; hiervoor rekenen wij € 10,- administratiekosten.

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

Elke vliegmaatschappij hanteert een eigen maximumgewicht voor het meenemen van handbagage. Wanneer de ruimbagage bij je reis is inbegrepen dan mag de handbagage over het algemeen 5 kg wegen en moet deze voldoen aan de volgende afmetingen 55 x 25 x 35 cm (l x b x h).

Betaal je voor ruimbagage, dan zijn de regels qua handbagage vaak wat soepeler. Zo mag je bij KLM op Europese vluchten 1 stuk handbagage en 1 accessoire meenemen met een gecombineerd gewicht van max. 12 kg. Bij Transavia mag je 1 stuk handbagage meenemen van max. 10 kg en bij Corendon (Dutch) Airlines mag je 1 stuk handbagage meenemen van max. 7 kg. Hierbij gelden ook de volgende afmetingen: 55 x 35 x 25 cm. (l x b x h). Wanneer er onvoldoende ruimte is in de bagagevakken, kan ook je handbagage wel eens als ruimbagage worden vervoerd.

Wat zijn de regels m.b.t. vloeistoffen in de handbagage?

Op alle vluchten die binnen de EU starten, ook de binnenlandse vluchten, mogen vloeistoffen alleen in kleine hoeveelheden door de veiligheidscontrole worden meegenomen.

Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter. Deze verpakkingen mogen alleen in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter meegenomen worden.

* Een zak per passagier
* De zak moet geheel gesloten zijn

Voorbeelden van vloeistoffen: parfum, schuim, deodorant, gel, shampoo, mascara, lotion en lipstift/balsem.

Wat gebeurt er met de bagage bij een overstap?
Op vluchten waarbij je moet overstappen op een ander toestel van dezelfde vliegmaatschappij of een toestel van een vliegmaatschappij waarmee ze een samenwerkingsverband hebben, wordt de bagage meestal doorgelabeld. Advies is om dit na te vragen bij de incheckbalie. Voor vluchten met eindbestemming de Verenigde Staten moet de bagage op eerste luchthaven aldaar van de band worden gehaald en na de douaneformaliteiten opnieuw worden ingecheckt voor je doorvlucht.
Ik wil graag mijn sportuitrusting (golf-, duik-, kite-uitrustig, etc.) meenemen, hoe geef ik dit door en wat zijn de regels voor het meenemen van afwijkende bagage?

De regels voor het meenemen van afwijkende bagage kunnen verschillen per vliegmaatschappij. Je dient je sportuitrusting vooraf aan te melden. Dit kan je doen door middel van een e-mail te sturen met daarin je reserveringsnummer. Je dient hierbij de afmetingen en het gewicht door te geven en aan te geven welke passagier dit mee zal nemen. Wij geven dit dan voor je door aan de reisorganisatie en zullen je informeren over de kosten. Deze kosten dien je altijd ter plaatse op de luchthaven te betalen.

Bijzondere bagage, zoals een surfplank of fiets, een rolstoel of een huisdier, kan niet altijd mee in de transferbus. Dat heeft te maken met gebrek aan ruimte of met plaatselijke wettelijke voorschriften. Extra kosten voor het transport van bagage die niet mee kan, zijn voor eigen rekening. Tevens kunnen extra kosten worden berekend, indien de bijzondere bagage wel in de transferbus mee kan.