Veelgestelde vragen - Bagage

Is ruimbagage inbegrepen bij mijn reis?

Dit verschilt per vlucht, bestemming en reisorganisatie. Nadat je een reis hebt geselecteerd staat onderaan de pagina bij ‘Voordelen en Inclusief’ of er ruimbagage is inbegrepen bij de vakantie. Als er geen ruimbagage is inbegrepen, kan je dit in de meeste gevallen bijboeken tijdens het boekingsproces bij stap 2.

Hoeveel bagage je mee mag nemen is ook altijd terug te vinden op de reserveringsbevestiging die je direct na boeken per e-mail ontvangt. Heb je naderhand nog (extra) ruimbagage bijgeboekt op de website van de vliegmaatschappij? Dan kan je daar terugvinden hoeveel je precies mee mag nemen.

Na boeking toch nog (extra) ruimbagage toevoegen? Dit kan bij de meeste vliegmaatschappijen eenvoudig via hun website. Het is vaak wel duurder dan tijdens het boekingsproces. Om bagage toe te voegen heb je het reserveringsnummer van de vlucht nodig, deze ontvang je uiterlijk 1 maand voor vertrek van ons per e-mail. Wij helpen je graag met het bijboeken van (extra) bagage; hiervoor rekenen wij € 10,- administratiekosten.

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

Elke vliegmaatschappij hanteert een eigen maximumgewicht en specifieke afmetingen voor het meenemen van handbagage. In de meeste gevallen mag je een kleine tas meenemen in de cabine. Met een kleine tas wordt een handtas, kleine rugtas of laptoptas bedoeld. Deze tas moet onder jouw stoel passen.

Tip: Check voor vertrek altijd op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt wat er voor jou van toepassing is.

Let op: Vaak is het ook mogelijk een rugtas of trolleykoffer mee te nemen als handbagage. Houd er wel rekening mee dat dit alleen mogelijk is wanneer handbagage inbegrepen is bij jouw vlucht. Of en hoeveel handbagage is inbegrepen op jouw vlucht zie je eenvoudig in de samenvatting van jouw reis onderaan de boekingspagina of na het boeken op jouw reserveringsbevestiging. Zie ook 'Is handbagage inbegrepen op mijn vlucht?'

Wat zijn de regels m.b.t. vloeistoffen in de handbagage?

Op alle vluchten die binnen de EU starten, ook de binnenlandse vluchten, mogen vloeistoffen alleen in kleine hoeveelheden door de veiligheidscontrole worden meegenomen.

Vloeistoffen en gels mogen alleen worden meegenomen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter. Deze verpakkingen mogen alleen in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter meegenomen worden.

* Een zak per passagier
* De zak moet geheel gesloten zijn

Voorbeelden van vloeistoffen: parfum, schuim, deodorant, gel, shampoo, mascara, lotion en lipstift/balsem.

Wat gebeurt er met de bagage bij een overstap?

Op vluchten waarbij je moet overstappen op een ander toestel van dezelfde vliegmaatschappij of een toestel van een vliegmaatschappij waarmee ze een samenwerkingsverband hebben, wordt de bagage meestal doorgelabeld. Advies is om dit na te vragen bij de incheckbalie. Voor vluchten met eindbestemming en overstap in de Verenigde Staten moet de bagage op de eerste luchthaven van de band worden gehaald zodat die na de douaneformaliteiten opnieuw wordt ingecheckt voor je doorvlucht.

Ik wil graag mijn sportuitrusting (golf-, duik-, kite-uitrustig, etc.) meenemen, hoe geef ik dit door en wat zijn de regels voor het meenemen van afwijkende bagage?

De regels voor het meenemen van afwijkende bagage kunnen verschillen per vliegmaatschappij. Je dient je sportuitrusting vooraf aan te melden. Dit kan je doen door middel van een e-mail te sturen met daarin je reserveringsnummer. Je dient hierbij de afmetingen en het gewicht door te geven en aan te geven welke passagier dit mee zal nemen. Wij geven dit dan voor je door aan de reisorganisatie en zullen je informeren over de kosten. Deze kosten dien je altijd ter plaatse op de luchthaven te betalen.

Bijzondere bagage, zoals een surfplank of fiets, een rolstoel of een huisdier, kan niet altijd mee in de transferbus. Dat heeft te maken met gebrek aan ruimte of met plaatselijke wettelijke voorschriften. Extra kosten voor het transport van bagage die niet mee kan, zijn voor eigen rekening. Tevens kunnen extra kosten worden berekend, indien de bijzondere bagage wel in de transferbus mee kan.

Kan ik een koffer bijboeken?

Het is vaak mogelijk om ruimbagage bij te boeken vóór vertrek. Dit kun je tijdens het boekingsproces doen, maar ook nadat de reis al geboekt is. 

Tijdens het boekingsproces

Het verschilt per vlucht, bestemming en reisorganisatie of er al ruimbagage is inbegrepen. Nadat je een reis hebt geselecteerd staat onderaan de pagina bij ‘Voordelen en Inclusief’ of er ruimbagage is inbegrepen bij de vakantie. Als er geen ruimbagage is inbegrepen, kan je dit in de meeste gevallen bijboeken tijdens het boekingsproces bij stap 2.

Hoeveel bagage je mee mag nemen is ook altijd terug te vinden op de reserveringsbevestiging die je direct na boeken per e-mail ontvangt. Heb je naderhand nog (extra) ruimbagage bijgeboekt op de website van de vliegmaatschappij? Dan kan je daar terugvinden hoeveel je precies mee mag nemen.

Koffer bijboeken vóór vertrek

Na je boeking toch nog (extra) ruimbagage toevoegen? Dit kan bij de meeste vliegmaatschappijen eenvoudig via hun website. Het is vaak wel duurder dan tijdens het boekingsproces. Om bagage toe te voegen heb je het reserveringsnummer van de vlucht nodig, deze ontvang je uiterlijk 1 maand voor vertrek van ons per e-mail. Wij helpen je graag met het bijboeken van (extra) bagage; hiervoor rekenen wij € 10,- administratiekosten naast de bagagekosten.

Is handbagage inbegrepen bij mijn vlucht?

Of er handbagage inbegrepen is bij de door jou geselecteerde reis, kun je eenvoudig zien in de samenvatting van jouw reis, onderaan de accommodatiepagina.

Kan ik handbagage direct bijboeken?

In de tweede stap van het boekingsproces heb je in veel gevallen de mogelijkheid om extra ruimbagage bij te boeken. Het is technisch niet mogelijk ook extra handbagage bij te boeken tijdens het boekingsproces.

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden achteraf ook nog de mogelijkheid extra's toe te voegen zoals handbagage of priority boarding. In dat geval kan je de handbagage later bijboeken rechtstreeks op de website van de luchtvaartmaatschappij met de vluchtinformatie die je van ons ontvangt in je reserveringsbevestiging of de reisbescheiden die je vlak voor vertrek ontvangt.

Tip: Bij veel luchtvaartmaatschappijen is als handbagage enkel een kleine tas standaard inbegrepen. Deze tas moet onder jouw stoel passen. Check dus voor vertrek of je extra handbagage bij dient te boeken om jouw trolleykoffer mee aan boord te mogen nemen. Zie ook 'Hoeveel handbagage mag ik meenemen?'


Heb je al geboekt?

Dan zie je op jouw reserveringsbevestiging welke bagage inbegrepen is op jouw vlucht. Zowel voor de heen- als de terugreis zie je op de reserveringsbevestiging terug of er hand- en/of ruimbagage is inbegrepen bij jouw vlucht.

Tip: indien je handbagage later bij wil boeken, wacht hier dan niet te lang mee. Bagage wordt bijgeboekt op basis van beschikbaarheid. Kort voor vertrek is het mogelijk dat je geen handbagage meer bij kunt boeken of de prijzen flink oplopen vanwege de beperkte beschikbaarheid.