Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa blanca ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Costa blanca

Op zoek naar een goedkope vakantie Costa Blanca? Last minute Costa Blanca en all inclusive Costa Blanca vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen aan de Costa Blanca van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Costa Blanca te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! De Costa Blanca is te vinden in het zuidoosten van Spanje en heeft een kustlengte van ongeveer 200 kilometer met vele zandstranden.

Lees meer

Populaire vakanties Costa blanca

Costa Blanca - Prachtige stranden & gezellige sfeer

De Costa Blanca is een zeer populaire kuststreek met een enorme aantrekkingskracht op zowel toeristen uit het buiten- maar ook zeker uit het binnenland. De regio dankt zijn naam aan de witte bloesem van de amandelbomen die hier veelvuldig te vinden zijn. Ook de vele witte huizen worden als verklaring genoemd voor de naam 'Costa Blanca'. Bovenal staat deze regio bekend om zijn heerlijke temperaturen gedurende het hele jaar en de prachtige zandstranden. Ze zijn over het algemeen breed, lang en bedekt met fijn goudkleurig zand.

 

De populairste stranden aan de Costa Blanca liggen rondom Alicante en Benidorm. Benidorm is met haar vele hotels, restaurants, bars en winkeltjes de meest bekende plaats. Benidorm is zelfs zo'n grote badplaats dat het na Parijs en Londen het hoogste aantal hotelbedden van Europa telt.

Overwinteren aan de Costa Blanca

De zonzekere Costa Blanca is erg in trek als bestemming om tijdens de winterperiode te vertoeven. Je vind er daarom ook, vaak net buiten de stadskernen of enkele kilometers landinwaarts, vele vakantiewoningen of villa's van veelal senioren die ervoor zorgen dat ook het toerisme in het winterseizoen levendig blijft. Door het bergachtige landschap heb je dan ook vanuit vele plekken een heerlijk uitzicht op zee.

Bezienswaardigheden

Ook is de Costa Blanca geschikt voor echte cultuurliefhebbers. Rondom steden als Benidorm en Alicante vind je prachtige oude stadjes zoals Altea en Calpe, maar ook het kleurrijke Villajoyosa met een leuk chocolademuseum is de moeite waard. Breng ook zeker een bezoek aan het mooie, in de bergen verstopte Guadelest. Dit kleine dorpje heeft een overweldigend mooi uitzicht en vanuit het kasteel op de bergtop kijk je uit op het prachtige turquoise gekleurde stuwmeer.

 

Hou je meer van lekker rondstruinen op een lokale markt, dan is de vlooienmarkt van Jalón echt iets voor jou. Hier vind je vooral veel antiek, kunst en lokale producten en wanneer je dit helemaal beu bent dan steek je zo de straat over voor een heerlijke wijnproeverij bij de plaatselijke bodega.

 

De mooie oude stad Valencia is ook echt de moeite waard, vergeet dan overigens niet de traditionele paella Valenciana te proeven. Verder vind je aan de Costa Blanca een groot aantal restaurants, variërend van nogal toeristische zaken in de bekende badplaatsen tot typisch Spaanse restaurants en tapasbars.