Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa blanca ×
    • Benidorm ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Benidorm? Last minute Benidorm en all inclusive Benidorm vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Benidorm van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Benidorm te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Benidorm is een plaats aan de Costa Blanca in het zuidoosten van Spanje.

Lees meer

Populaire vakanties Benidorm

Benidorm - Massale badplaats met mooie stranden

Benidorm is van klein vissersplaatsje uitgegroeid tot één van de beroemdste en meest populaire badplaatsen van Spanje. Ten behoeve van alle toeristen die hier de zomervakantie doorbrengen of overwinteren, is Benidorm volgebouwd met appartementen en hotels. Na Londen en Parijs heeft Benidorm zelfs het hoogste aantal hotelbedden van heel Europa. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat het toerisme is hier verreweg de belangrijkste bron van inkomsten is. De skyline van Benidorm staat symbool voor het massatoerisme en doet vanwege zijn onophoudende hoogbouw een beetje denken aan die van Manhattan.

 

Om de toeristen te animeren zijn er dan ook allerlei faciliteiten zoals een hele lange boulevard met daaraan terrassen, winkels en vele horecagelegenheden. Tussen de twee halve maanstranden bevindt zich een klein park, Balcón del Mediterráneo geheten. Bij Playa Poniente vind je het oude gedeelte van Benidorm, het nieuwe deel is te vinden bij het mooie Playa Levante. Achter dit strand bevindt zich de zeer levendige hoofdstraat met tal van leuke winkels. Je kunt hier ook terecht in de vele uitgaansgelegenheden zoals bars, pubs, biergartens en oerhollandse cafe's.

 

Qua attracties is er in en rondom Benidorm ook genoeg te beleven. Voor de kids is er het waterpark Aqualandia en naastgelegen dolfinarium Mundomar. Hier kun je onder andere terecht voor een dolfijnen- en zeeleeuwenshow en bekijk je andere zeedieren. Ten westen van Benidorm vind je verder nog de dierentuin Terra Natura en themapark Terra Mitica met zijn spectaculaire achtbanen.

 

Vlak voor de kust ligt het natuurreservaat Illa de Benidorm, dit wigvormige eiland kan met een veerdienst bezocht worden. Op een heuvel ten noorden van Benidorm ligt het oude Altea, een schilderachtig plaatsje met witgekalkte huizen dat wel de "kunstenaarskolonie" van Alicante wordt genoemd.