Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Alicante ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Alicante is een provincie gelegen in het zuiden van Spanje aan de Middellandse Zee. Het is een fijne zonvakantie bestemming dankzij het warme klimaat en daarnaast geliefd bij overwinteraars. Door de ligging aan de Costa Blanca is er keuze uit vele stranden en steden waar diverse bezienswaardigheden te vinden zijn. Je hoeft dus niet stil te zitten tijdens je vakantie. Bezoek tijdens je verblijf in Alicante bijvoorbeeld mooie kastelen, kathedralen en musea tussen het relaxen door. Ook voor natuurliefhebbers is er genoeg te zien dankzij 5 natuurparken, mooie valleien en bergdorpen. Nog een voordeel? In Slechts 2,5 uur sta je hier op de grond!

Lees meer

Populaire vakanties Alicante

Wat te doen in Alicante?

In de regio Alicante is veel te beleven. Naast heerlijke stranden beschikt de plaats over gezellige boulevards, leuke winkels en lekkere restaurants. Een aantal prachtige badplaatsen die wij je aanraden zijn Calpe, Benidorm en Denia. Ga op zoek naar de lekkerste tapas en probeer verschillende cocktails. Hou je van shoppen? Dan moet je de Rambla de Méndez Núñez eens bezoeken. Dit is de grote winkelstraat waar je de leukste items kunt vinden. Ook een bezoekje waard is de hippiemarkt op de sfeervolle boulevard Explanada met sieraden, tassen en schoenen.

Mooiste natuurplekken in Alicante

Voor wie even iets anders wil doen als strand- en stadhoppen biedt de omgeving in Alicante prachtige natuur. Het is één van de meest bergachtige gebieden in Spanje met verschillende natuurparken. Park El Montgó heeft een grote biodiversiteit met maar liefst 650 plantensoorten en Serra Geleda is een park dat een belangrijk ecosysteem is met beschermde planten en zeedieren. Bezoek ook park Serra de Mariola dat hoog in de bergen is gelegen met vele dier- en plantsoorten. Hier kan ook sneeuw liggen, dus kleed je iets warmer aan!

Het bergdorpje Guadalest is ideaal voor een dagtrip. Het is een groen dorp en op de weg erheen kom je landschappen met boomgaarden en valleien tegen. Vanuit Guadalest heb je prachtig uitzicht op bergen en op de groenblauwe Guadalest rivier. Als je hier bent bezoek dan ook één van de 9 musea.

In de stad Elche is een prachtige palmentuin, de grootste van Europa, waar je door een gebied van 3 kilometer loopt vol met verschillende palmbomen. Volgens vele een must-see dat niet voor niets een plekje op de werelderfgoedlijst heeft. Genoeg te zien dus voor de natuurliefhebbers!

Weer in Alicante

Alicante heeft een mediterraan klimaat wat betekent dat er warme zomers en zachte winters zijn. In de maanden mei tot en met oktober geniet je hier volop van de zon. De gemiddelde temperaturen liggen in de zomer tussen de 26 en 32 graden en in de winter gemiddeld tussen de 12 en 22 graden. Alicante is een populaire winterzonbestemming voor overwinteraars met deze temperaturen. Het kan wel te fris zijn om op het strand te liggen, maar je kunt lekker rond lopen, bezienswaardigheden bekijken en genieten van een biertje of sangria op het terras.