Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Blanca ×
    • Altea ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Voor een zonvakantie in een schilderachtig stadje aan de Spaanse Costa Blanca zit je in Altea helemaal goed! Altea is gebouwd op een heuvel en bestaat daardoor uit gezellige kronkelende straatjes om doorheen te wandelen. Overal waar je kijkt staan witgekalkte huisjes en helemaal boven aan de heuvel toornt de beroemde kerk Nuestra Señora del Consuelo met haar blauwe koepels boven de witte stad uit. Geniet tijdens je vakantie van een divers aanbod aan mooie strandjes, wandel door het oude stadscentrum van Altea of neem plaats op een terrasje in de jachthaven. Wie van de Costa Blanca houdt zal het kleurrijke Altea zonder twijfel in z’n hart sluiten.

Lees meer

Populaire vakanties Altea

Het oude centrum van Altea

Wandel eindeloos door de straatjes van Casco Antiguo, het historische centrum van Altea. Vanaf de jaren ‘50 is Altea al een ontmoetingsplek voor kunstenaars en schrijvers en dit is nog steeds goed te zien als je door Casco Antiguo loopt. Leuke galeries en boetiekjes kenmerken de straten van Altea. Verder is er het typische witte kalksteen dat hier en daar afgewisseld wordt met een gekleurde muur en dit zorgt samen met de vele leuke plantjes voor een vrolijke sfeer in de stad. In het centrum van het oude gedeelte van Altea staat de betegelde Nuestra Señora del Consuelo kerk. Vanaf het aangrenzende Plaza de la Iglesia heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Kijk je ogen uit vanaf één van de leuke terrasjes op het plein en maak een paar van de mooiste vakantiefoto’s die je ooit zult maken!

De stranden van Altea

Hou je van de combinatie van een strand met een gezellige boulevard? Rol dan je handdoek uit op het gezellige Playa de la roda. Ga liggen in het zand en loop over een klein stukje kiezelstrand naar de zee. IJsjes, terrasjes en verschillende sportfaciliteiten heb je hier binnen handbereik. Voor een mooi groot kiezelstrand omringd door restaurantjes en palmbomen ga je naar het nueva playa de altea ten noorden van Playa de la Roda. Wie van snorkelen houdt gaat nog iets verder noordwaarts naar het tussen de rotsen gelegen Playa Mascarat. Het grote aanbod aan strandjes in Altea zorgt voor genoeg rust en ruimte en het uitzicht vanaf de strandjes op de witte kalkstenen stad verveelt nooit.

De jachthaven van Altea

Breng tijdens je vakantie in Altea ook zeker een bezoek aan de Jachthaven bij Pueblo Mascarat ten noorden van Altea. Spot luxe jachten en geniet van één van de vele gezellige restaurantjes met uitzicht op de haven. Een bezoekje aan de jachthaven is goed te combineren met een stranddagje op het nabij gelegen Playa Mascarat. Voor de avontuurlijke vakantiegangers zijn er in deze omgeving nog meer ongerepte kiezelstrandjes tussen de rotsen te vinden.

Geniet tijdens je vakantie in Altea van schilderachtige straatjes, gezellige restaurantjes en relaxte stranden. Een ideale vakantiebestemming om lekker samen te ontdekken.