Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De vakantiemogelijkheden in Kroatie zijn eindeloos en het eiland Brac behoort tot één van de topbestemmingen van het land. Brac ligt op nog geen uur varen van de beroemde stad Split. Omgeven door de Adriatische Zee is Brac met haar rotsachtige kliffen, middeleeuwse dorpjes en heerlijke stranden een vakantiebestemming waar het zowel voor stelletjes als gezinnen heerlijk vertoeven is. De dorpjes zijn stuk voor stuk schilderijtjes vanwege de witte huizen met oranje daken. Laat jezelf onderdompelen in de Kroatische cultuur door plaats te nemen in de restaurantjes waar lokale gerechten je tegemoet geuren. Ontdek Brac in je volgende vakantie samen met familie óf vrienden!

Lees meer

Populaire vakanties Brac

Leuke plekken op Brac

Supetar is de stad waar je aankomt als je vanaf Split met de boot naar Brac vaart. Het oude stadscentrum van Supetar is autovrij en wordt gekenmerkt door het opvallend witte kalksteen waar veel mee gebouwd is. Deze steensoort is van het eiland Brac afkomstig en is onder andere gebruikt voor het bouwen van het Witte Huis in Washington.

Iets verder naar het zuiden ligt op een heuvel het oude stadje Skrip. Bezoek dit stadje om tijdens je vakantie meer te leren van de geschiedenis van het eiland Brac. Bezoek bijvoorbeeld het Venetiaanse fort of leer alles over de geschiedenis van olijfolie in het Uja Museum.

Aan de zuidkant van het eiland ligt het stadje Bol met haar schattige straatjes en bruisende boulevard vol restaurants en barretjes. Ook in Bol zijn er nog verschillende overblijfselen uit de Romeinse tijd te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de Lady Mercy kerk die stamt uit de 15e eeuw of bezichtig de nog oudere kapel van St. John en Tudor die in de 11e eeuw gebouwd werd.

Mooiste strand van Brac

Het mooiste strand van Brac is zonder enige twijfel het Zlatini Rat strand. Dit strand is gelegen op een lang uitstekend stuk land dat ook wel de gouden hoorn wordt genoemd. Door deze bijzondere vorm en het contrast tussen het helderblauwe water en het witte zand zijn de luchtfoto’s van dit strand echt prachtig. Volgens sommigen is Zlatini Rat dan ook het mooiste strand van heel Kroatië. Hier heb je daarbij een geweldig uitzicht op het nabijgelegen eiland Hvar.

Wandel vanaf de boulevard van Bol naar dit heerlijke strand, rol je handdoekje uit en geniet van het uitzicht. Dit strand is ook zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, omdat het strand langzaam afloopt in de zee en het water dus lang ondiep is. Wil je dit strand van boven bekijken? Rijd dan naar het uitzichtpunt Vidova Gora en schiet een paar geweldige vakantiekiekjes.

Meer schitterende stranden op Brac 

Andere prachtige stranden op Brac vind je aan de westkust in een populair badplaatsje genaamd Milna en aan de oostkust ligt het schitterende Zirje Beach. Zoals je leest, beleef je op Brac een ultieme strandvakantie.

Ben jij al overtuigd? Bewonder dan het prachtige eiland Brac in je volgende vakantie samen met familie of vrienden!