Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Midden-Dalmatie ×
    • Makarska ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar de ideale bestemming voor een zonvakantie? In Kroatie in de regio Midden-Dalmatie ligt de geliefde badplaats Makarska. Op deze adembenemende plek kan je zowel genieten van de prachtige Adriatische zee aan de ene kant als van het mooie Biokovo gebergte aan de andere kant. In het centrum van het mediterrane plaatsje bevinden zich gezellige, kleine straatjes, een boulevard omringd door palmbomen en een aantrekkelijk, wit kiezelstrand. In het nieuwe gedeelte liggen ook een aantal mooie stranden waar je kan verblijven in heerlijke hotels en resorts. Ontdek de natuur of geniet aan het strand. Makarska heeft in ieder geval genoeg te bieden! 

Lees meer

Populaire vakanties Makarska

Vakantie Makarska: wat te doen?

Makarska is gelegen in een hoefijzervormige baai aan de Adriatische Zee op zo'n 60 km van Split en is tevens het centrum van de Makarska Riviéra. In het centrum van de stad Makarska vind je mooie oude gebouwen, kleine straatjes en een kerkplein met een gezellige markt vol bloemen en fruit. Op het plein staat een wit kerkje en verschillende monumenten. De stad heeft een mooie boulevard met veel verschillende leuke cafés, restaurants en cocktailbars. Vanuit de boulevard kijk je uit over de haven. Als je om je heen kijkt zie je de steile kliffen van de berg Biokovo van meer dan 1400 meter hoog. Deze bergen zorgen er ook voor dat in dit gebied het weer altijd erg mild is aangezien het slechte weer tegengehouden wordt door de hoge bergen.

Activiteiten in de omgeving van Makarska

In de haven kun je altijd wel verschillende mooie plezierjachten bewonderen. Makarska ligt op een knooppunt van wegen en vaarroutes waardoor er veel dagtochten beschikbaar zijn. Er varen veel excursie boten naar eilanden Brac, Hvar en Korcula. Je kunt ook één van de grotere steden Split en Dubrovnik gemakkelijk bezoeken. In het gebergte achter de stad kun je heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken of bergbeklimmen.

Beste reistijd

De beste reistijd om een vakantie te boeken naar het mooie Makarska is van juni tot en met september, in deze periode kan je een gemiddeld temperatuur van 25°C verwachten. Je zal merken dat het hele jaar door het weer er erg mild is, dit heeft te maken met het Biokovo gebergte die het stadje beschut tegen onplezierige klimaatinvloeden.

Ben jij ook benieuwd geworden naar deze heerlijke vakantiebestemming in Kroatië? Bekijk dan de leuke hotels in Makarska voor meer inspiratie.