Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Lesbos ×
    • Skala Kalloni ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Skala Kalloni

Skala Kalloni, ook wel eens Skala Kallonis genoemd, is een kustplaats op het Griekse eiland Lesbos. Het is centraal gelegen aan de Kalloni-baai, een van de mooiste kuststroken van het eiland. In het centrum vind je alle faciliteiten die je nodig hebt, maar als je op verkenning wil, is het ook geen probleem. In de omgeving van Kalloni zijn namelijk diverse wandel- en fietsroutes. En wie wat meer van het eiland wil zien kan een auto of scooter huren. Wie weet doe je onderweg wel nieuwe inspiratie op! Dat gold in elk geval voor de bekende, Griekse filosoof Aristoteles. Op het westen van het eiland deed hij ideeën op voor zijn allereerste boek over biologie. Kortom, jouw Skala Kalloni is de ideale plek voor jouw vakantie op Corfu!

Lees meer

Populaire vakanties Skala Kalloni

Het dorp van de sardientjes

Skala Kalloni is van oorsprong een vissersdorpje en het grootste deel van de bevolking bestaat nog steeds uit vissers. Dus als je langs de zee wandelt, zie je waarschijnlijk veel vissersbootjes dobberen. Dat is een vrolijk gezicht, maar het heeft een bijkomend voordeel: elke dag kun je verse vis eten! Hoewel er heel wat vissen in de zee zwemmen, staat Skala Kalloni vooral bekend om de kwaliteit van haar sardientjes. Probeer het eens: als snack of als onderdeel van een (ceasar)-salade.

Zomerfestivals in Skala Kalloni

Skala Kalloni is een hele rustige plaats, behalve in de zomermaanden. Dan barst het dorpje van de Griekse festiviteiten, die je als toerist niet wil missen. Neem bijvoorbeeld het sardientjesfestival in juli. Een zomers feest waar eilandbewoners én toeristen reikhalzend naar uitkijken. Dat worden twee dagen vol gegrilde sardientjes, glazen ouzo en livemuziek. Als je daarna nog verder wilt feesten, raden we je aan om naar de nabijgelegen wijnfestivals te gaan. Of om een paardenrace bij te wonen. Dat geeft je vakantie een onverwachte twist! 

Het weer in Skala Kalloni

Skala Kalloni is het hele jaar door de moeite waard. Er zal niet elke dag een festival zijn, maar je kunt in elk geval rekenen op een goede dosis zon. De laagste temperatuur is 10 °C in januari, dus écht koud wordt het hier nooit. Toch raden we je aan om in de lente, zomer of herfst op vakantie te gaan. Dan is het warm genoeg om op terrasjes te zitten en een verfrissende duik in zee te nemen. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus. Dan is het gemiddeld 25 °C en valt er weinig neerslag.