JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Polen » Maatregelen van Polen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Polen

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Polen

Voor het laatst bijgewerkt op 28-09-2022

Wil jij graag op vakantie naar Polen? Dan wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Daarom hebben wij speciaal voor jou de meest actuele informatie en veelgestelde vragen hier voor jou op een rijtje gezet.

Actuele informatie Polen

Het reisadvies voor een vakantie naar Polen staat op groen met nog een smalle strook langs de grens van Polen en Belarus dat rood is. Dit betekent dat je in het groene gebied op vakantie kunt! Voor de heenreis naar Polen heb je geen coronabewijs nodig. Bekijk daarom al onze mooie vakantiedeals naar Polen en vlieg met ons mee!

Reizen naar Polen

Wil jij prachtige steden zoals Krakau of Warschau ontdekken tijdens een stedentrip, of liever stad en strand combineren in Pommeren? Reis dan met ons mee en vind bij Prijsvrij Vakanties de mooiste hotels voor je volgende vakantie naar Polen!

Top 10 Hotels in Polen

Bekijk de populairste hotels en resorts in Polen op dit moment!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

De kleurcode voor Polen is groen met een rode strook langs de grens met Belarus. Reizen naar het groene gebied van Polen is mogelijk!

 • Heenreis naar Polen

Voor het inreizen naar Polen gelden er geen inreisbeperkingen meer. Dit betekent dat je geen coronabewijs nodig hebt om naar Polen te kunnen reizen. 

 • Mondkapjes

Op de luchthaven dienen alle reizigers een mondkapje te dragen.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  Voor je terugreis van Polen naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

  Terugreis naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

   • Vliegen vanaf Duitsland

   Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Dit geldt t/m 30 september 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen:


   - Vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. Of;
   - Herstelbewijs: in Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR-code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. Of;
   - Testbewijs: dit mag een PCR- of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek.


   Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

    

   • Vliegen vanaf België

   Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.


   Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor je reis naar Polen!

   Sportscholen, fitnessclubs, casino's, commerciële voorzieningen, postkantoren, bibliotheken, beurzen, conferenties en tentoonstellingen zijn geopend. Voor toegang tot deze locaties wordt soms om een ondertekening van een verklaring gevraagd. Verder wordt er niet om een coronabewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) gevraagd.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.