Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Polen ×
    • Pommeren ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De historische regio Pommeren ligt aan de Oostzee in Polen. Het is een ideale bestemming om stad en strand met elkaar te combineren. Maar je vindt er ook kastelen en prachtige natuurgebieden zoals het Slowinski Nationaal Park. Volg er de Amberroute, of een deel hiervan. Belangrijke steden in het gebied zijn het 1000 jaar oude Gdansk, de schilderachtige badplaats Sopot en de stad van zee en dromen Gdynia. Nederlandse historie is te vinden aan de monding van de Wisla in het vruchtbare land van Zulawi. Lang geleden werden hier polderdorpjes aangelegd door Nederlanders. Je waant je hier in een Nederlands rivierenlandschap, compleet met slootjes met wilgen, boerderijen op kleine terpen, bruggen en windmolens.

Lees meer

Populaire vakanties Pommeren

Het prachtige Gdansk in Pommeren

Een van de oudste steden van Polen is de hanzestad Gdansk. De stad ligt aan de Baltische zee en heeft veel te bieden op historisch en cultureel vlak. Met veel interessante musea, indrukwekkende kerken en historische bezienswaardigheden is Gdansk een aantrekkelijke plek voor toeristen. Het is er gezellig, met veel leuke straatjes, winkels en restaurants. Het in 2017 geopende Museum van de Tweede Wereldoorlog is gevestigd in een indrukwekkend modern gebouw, zeker ook een aanrader voor architectuurliefhebbers. In het Hewelianum draait alles om wetenschap en in het Nationaal Maritiem Museum krijg je een duidelijk beeld over de geschiedenis van Gdansk als havenstad. Op de Lange Markt vind je de mooiste kleurrijke historische gebouwen en de leukste restaurants en terrasjes. In het oude centrum staat ook het prachtige Rechtsstadsraadhuis. Verder kun je er heerlijk ronddwalen en genieten van de bijzondere architectuur. De Mariakerk is een prachtige kathedraal, indrukwekkend vanbinnen en vanbuiten. Vanaf de kerktoren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Vakantie Pommeren vol natuur en ontspanning

In Pommeren kan je heerlijk wandelen en fietsen, maar ook vissen, surfen en kanoën over de vele rivieren en meren. De vele kastelen en forten spreken tot de verbeelding, zoals het Malbork kasteel. Een immens en machtig kasteel oorspronkelijk uit de Middeleeuwen, maar wat later steeds verder werd uitgebreid.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de verschillende nationale parken, zoals Slowinksi Nationaal Park, Wolin Nationaal Park en Drawa Nationaal Park. Het immense Slowinki Nationaal Park is opgericht om de schoonheid van de kustlijn te behouden. Hier vind je bewegende duinen, een uniek stuk natuur wat lijkt op een echte zandwoestijn. Het kleinere Wolin Nationaal Park is een combinatie van bossen, kust en hoge kliffen. Een ideale plek voor een mooie wandeling. Het Drawa Nationaal Park beschermt een groot stuk oerbos en herbergt meer dan 30 meren.

Ustka aan de Baltische Zee is een prachtige badplaats. De stranden zijn schitterend wit en achter de duinen bevinden zich geurrijke bossen. Ook de plaatsen Mrzezyno en Kolobrzeg zijn perfect voor een leuk dagtripje. 

Deze aantrekkelijk badplaats is het ontdekken meer dan waard en zal zeker niet teleurstellen. Bekijk snel het aanbod op onze website en kies de accommodatie die bij jou past!